به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر علیاصغر اسماعیلزاده روز دوشنبه افزود: میزان توزیع این واکسنها به هر داروخانه روزانه و نیمه وقت ۵۰ دُز و به هر داروخانه شبانهروزی ۱۰۰ دُز بوده است.
وی ادامه داد: توزیع نوبت دوم واکسنهای آنفلوانزا به داروخانههای استان خراسان رضوی در نیمه نخست مهرماه انجام می شود.
مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: از مجموع میزان واکسنهای توزیع شده در میان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، ۶.۵ درصد آن در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته تا که در میان داروخانههای روزانه، نیمه وقت و شبانهروزی شهر مشهد و ۱۵ شهر دیگر استان که در حوزه تحت پوشش این دانشگاه هستند توزیع شود.
وی گفت: از مجموع واکسنهای تحویل داده شده به این دانشگاه ۷۰ درصد آنها در اختیار داروخانههای مشهد و ۳۰ درصد دیگر هم در اختیار داروخانههای شهرهای فریمان، سرخس، درگز، گلبهار، چناران، قوچان، باخرز، تایباد، خواف، رشتخوار، کوهسرخ، کاشمر، خلیلآباد، بردسکن و طرقبهشاندیز قرار گرفته است.
دکتر اسماعیلزاده افزود: در نوبت دوم توزیع واکسنهای آنفلوانزا به دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار دُز از این نوع واکسنها در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای توزیع در میان داروخانههای روزانه، نیمه وقت و شبانهروزی و عرضه به مردم قرار میگیرد.
هزار و ۲۰۰ داروخانه در خراسان رضوی فعال است که ۸۰۰ واحد آن در مشهد و ۴۰۰ مورد در سایر شهرستانها است.
واکسن آنفلوانزا فرد را علیه ابتلا به بیماری آنفلوانزا محافظت میکند و هر سال در دو نوبت، واکسن جدیدی برای آنفلوانزای همان فصل ساخته میشود، چراکه ویروس این بیماری به سرعت خود را تغییر میدهد.با آنکه اثربخشی واکسن سال به سال متفاوت است، اما بیشترشان مصونیت متوسط تا زیادی علیه بیماری آنفلوآنزا ایجاد میکنند.
نظر شما