روح اله حقی منصوری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار باغ گردو در این شهرستان وجود دارد که ۲۸۰ هکتار از این مجموع در منطقه نمونه گردشگری کهمان واقع است.
وی میانگین تولید گردو در هر هکتار از باغات منطقه کهمان را به دلیل خوش آب و هوا بودن منطقه و خاک مناسب آن ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: در سایر مناطق نیز به صورت میانگین از هر هکتار باغ بیش از یکهزار و ۴۰۰ کیلوگرم گردو برداشت می شود.
وی با اشاره به برداشت محصول تا۲۰ مهرماه ادامه داد: سال گذشته هر کیلوگرم گردوی خشک به قیمت ۲ میلیون و ۵۰۰ تا چهار میلیون و ۵۰۰ هزار ریال معامله می شد که امسال ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.
مدیر جهاد کشاورزی سلسله تصریح کرد: خامفروشی، خرید محصول تولیدی باغداران به بهایی اندک توسط واسطهها و دلالان و فروش آن با برند( نام تجاری) استان های همجوار باعث شده است باغداران این شهرستان نتوانند سود آنچنانی از محصول برداشت شده خود داشته باشند.
حقی منصوری با اشاره به ضرورت وجود صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته بندی در شهرستان سلسله گفت: معمولا باغداران به دلیل نبود مکانی مناسب برای خشک کردن گردوهای برداشت شده مجبور میشوند محصول را به شیوه سنتی و با پهن کردن بر روی زمین خشک کنند که نور آفتاب تا حدودی سبب افت کیفیت واقعی آن می شود.
بیش از سه هزار هکتار باغ در شهرستان سلسله وجود دارد.
نظر شما