به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت روز سه شنبه در ارتباط ویدئو کنفرانسی با رئیس مجلس شورای اسلامی از شهرستان طبس، با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تسهیل شرایط دسترسی به کارگاه استخراج و کارگران محبوس در معدن معدنجو افزود: عملیات تخلیه گاز در حال انجام است و پیشروی از ۲ طرف برای ورود به مجموعه اصلی ادامه دارد.
وی تصریح کرد: رعایت مسایل ایمنی اصل بسیار مهم و مورد تاکید ما در امدادرسانی است چرا که هر لحظه امکان دارد با آزاد شدن گاز متان، حادثه دیگری رخ دهد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: امدادرسانی در بلوک B تمام و این مجموعه به طور کامل تخلیه شده است.
وی افزود: با همه تلاشهای صورت گرفته هنوز ۱۱ نفر از معدنکاران در بلوک C محبوس هستند و درصد هستیم هرچه سریع تر نسبت به انتقال این عزیزان به بیرون از معدن اقدام کنیم.
قناعت اظهار کرد: امدادرسانیها توسط دستگاههای امدادی و خدماتی در معدن زغالسنگ طبس از بدو وقوع حادثه (شنبه شب) آغاز شد و مدیریت بحران در منطقه به صورت شبانه روزی و پیوسته ادامه دارد.
وی گفت: از همان ابتدای کار، علاوه بر استقرار ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس استان، ۲۳ دستگاه آمبولانس بخش دولتی و خصوصی از طبس و شهرستانهای اطراف در محل حادثه مستقر شدهاند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر وزرای کشور، صنعت، معدن، تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رؤسای سازمانهای مدیریت بحران و هلال احمر و نیز نایب رئیس مجلس و هیات همراه به طبس افزود: حداکثر تلاش خود را بر این متمرکز کردهایم که سرعت امدادرسانی را افزایش داده و سطح آثار تخریب و مشکلات پیرامونی این حادثه را به حداقل برسانیم.
وی آمار فوتیها را تا این لحظه ۳۸ نفر اعلام کرد و گفت: اجساد بعد از تغسیل و تکفیل به شهرستانهای زادگاه شان منتقل و به خانوادهها تحویل داده شده است.
قناعت بیان کرد: اکنون تنها یک جسد در سردخانه بیمارستان طبس داریم که به زودی با انجام اقدامات لازم به زادگاهش منتقل میشود.
وی با اشاره به آمار ۱۶ نفر مصدومان حادثه که در بیمارستان سید مصطفی خمینی طبس بستری شدند افزود: از این تعداد ۶ نفر روز یکشنبه ترخیص شدند، ۲ نفر با حال عمومی نامطلوب در ICU بستری هستند و ۶ نفر دیگر از مصدومان هم امروز ترخیص میشوند.
حادثه انفجار معدن حوالی ساعت ۲۱ شب ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به دلیل تصاعد آنی گاز متان در یکی از تونلهای معدن زغالسنگ شرکت معدنجو روی داد که ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند و تعدادی از نیروها دچار حادثه و محبوس شدند.
با توجه به غلظت گاز متان در تونلها عملیات آواربرداری، تخلیه گاز، خارج کردن مصدومان و جانباختگان مرحله به مرحله پیش رفت و هشت گروه پنج نفره HSE از امدادگران تخصصی معادن زغالسنگ از زمان وقوع حادثه تاکنون مشغول امداد رسانی هستند.
بر اساس آخرین آمار اعلامی استانداری خراسان جنوبی، شمار جانباختگان حادثه معدن معدنجو طبس تا روز سه شنبه سوم مهر به ۳۸ نفر رسید و ۱۱ نفر دیگر همچنان در معدن محبوس هستند.
حوضه زغالدار طبس با وسعت بییش از ۳۰ هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی ۷۵.۲ میلیارد تن زغالسنگ کک شو و حرارتی، غنی ترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب میشود.
استان خراسان جنوبی ۱۲ شهرستان دارد و طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است.
نظر شما