به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری گیلان، حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل صادقی نیارکی روز سه شنبه در نشست روسای دادگستریهای استان اظهار کرد: رسیدگی به پروندههای مهم سریع انجام شود و روسای دادگستریها شخصا مدیریت بر این پروندهها را برعهده گرفته و آن را تعیین تکلیف نمایند.
وی با بیان اینکه دادگاههای صلح باید در همه شهرستانها راه اندازی شود، بیان کرد: با توجه به اینکه پروندههای با قابلیت سازش در صلاحیت دادگاه صلح قرار دارد، لذا در معیت هر دادگاه صلح، ۲ شعبه شورای حل اختلاف نیز پیش بینی شده است.
رئیس شورای قضایی استان افزایش صلح و سازش را از نتایج راه اندازی دادگاه صلح عنوان کرد و گفت: در سازش فصل خصومت(گاهی با تمام تلاشی که قاضی دارد، کشف حقیقت نمیشود؛ لذا موظف است بر حسب اوضاع و احوال ظاهری و مستندات و مدارک موجود قضیه را فیصله دهد روش اولی را احقاق حق و روش دومی را فصل خصومت میگویند.) اتفاق افتاده و لذا از تکرار پرونده ها در مراجع قضایی جلوگیری خواهد شد.
دادگاه صلح با رضایت طرفین، پرونده را برای حصول سازش به عضو یا اعضای شورا که در دادگاه مستقر میباشند یا شعبه شورا یا میانجی گری ارجاع میدهد. چنانچه حداکثر ظرف 2 ماه موضوع منتهی به سازش شود، مراتب صورتجلسه و برای اتخاذ تصمیم به قاضی دادگاه صلح اعلام میشود تا طبق مقررات اقدام کند.
نظر شما