۷ مهر ۱۴۰۳، ۱۰:۴۰
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 85610063
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عفراتی؛ پهلوان تختی دیار هگمتانه

۷ مهر ۱۴۰۳، ۱۰:۴۰
کد خبر: 85610063
عفراتی؛ پهلوان تختی دیار هگمتانه

همدان- ایرنا- امیر عفراتی (غفرانی) ملی پوش و از مدال آوران کشتی جهان، ششم مهر ماه ۱۴۰۲ به دلیل بیماری به دیار باقی شتافت و امروز دوستداران کشتی کشور و استان همدان برای او مراسم گرامیداشت برگزار کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مرحوم امیر عفراتی که بعدها به "امیر غفرانی" تغییر شناسنامه داد، سال‌ها در حوزه کشتی و مدیریت ورزشی خدمات شایانی ارائه کرد.

وی متولد سال ۱۳۴۵، کارشناس ارشد رشته تربیت بدنی و عضو دانشگاه خواجه نصیر طوسی بود و عضویت در دوره نخست شورای شهر همدان، مربی تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی ۹۲ تهران و نایب رئیس فدراسیون کشتی از سوابق مرحوم به شمار می‌رود.

قهرمان سنگین وزن که توانست در ترکیب تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در جام‌جهانی کشتی آزاد در سال ١٩٩٢ روسیه به نشان طلا برسد.

در همین سال تیم ملی کشتی آزاد کشورمان به تازگی به مقام سومی المپیک دست یافته بود و باتوجه به استعفای کادر فنی، اوضاع خوبی نداشت.

با این وجود مرحوم عفراتی و سایر هم تیمی هایش در جام جهانی روسیه حضوری درخشان داشتند و با کسب عنوان قهرمانی، دست به کار بزرگی زدند.

عفراتی در این جام در حالیکه تیم ملی کشورمان تنها مقابل روسیه شکست خورده بود، توانست حریف روس خود را شکست بدهد تا تنها کشتی گیر بدون شکست تیم ملی لقب بگیرد.

یکی از مهم‌ترین مبارزه‌های عفراتی در این مسابقات برتری مقابل "انگل" کشتی گیر آمریکایی دارنده مدال طلای المپیک بود.

عفراتی بعدها درباره حضورش در این مسابقات گفت: "یکی از مسایلی که من فکر می‌کنم نتایج جام جهانی ۹۲ خوب شد استفاده از جوانان جویای نام و قهرمانان کشور بود، زیرا تمامی بچه‌ها در آن روزها به دنبال مبارزه با یک قهرمان سرشناس می‌گشتند تا بر او پیروز شوند و خودی نشان دهند و همین مسأله منجر بر این شد تا بچه‌ها خیلی خوب کشتی بگیرند. "

قهرمانی با تیم گراد تهران و همچنین عنوان سومی همراه با صنایع و معادن همدان جزو افتخارات عفراتی در حوزه باشگاهی به عنوان مدیر تیم بود.

اصغر گودرزی، علیرضا رضایی منش، علی‌محمد مالمیر، مهرداد سعدی‌نژاد و سعید کولیوند قهرمانان ارزنده و ملی پوشان سابق کشتی استان همدان جزو هم دوره‌های وی بودند.

برادران خادم، برادران اکبرنژاد، بهروز یاری، عباس جدیدی، محمدرضا کاویان، ایوب بنی نصرت، اسماعیل تاتاری، داوود قنبری، امیر توکلیان، ابراهیم مهربان، کاظم غلامی، رضا لایق و فلاح نیز نامدارانی هستند که به خوبی کشتی‌های ناب مرحوم عفراتی را به خاطر دارند.

شاگرد مرحوم داریوش میرابیان مربی کهنه کار تیم ملی، مرحوم محمد جباریان، فریدون رضایی و خانواده بزرگ برقعی‌ها دوستان قدیمی که سهم بسزایی در موفقیت‌های امیر عفراتی در دوره کشتی بودند.

مرحوم عفراتی در کسوت مدیریتی نیز کارنامه موفقی را در دوران نایب رئیسی فدراسیون کشتی با ریاست امیررضا خادم نصیب این استان کرد.

وی مدتی نیز به عنوان مدیرکل ورزش و جوانان استان البرز منشا خدمات ارزشمند بود و با این حال همیشه دغدغه وضعیت کشتی استان همدان را داشت.

ارتقا دانش مربیان، تغییر در شیوه تمرین، پشتوانه‌سازی و به روز کردن اطلاعات مربیان همواره مورد نقد این پهلوان کشتی از وضعیت موجود در کشتی همدان بود و از اینکه موتور سازندگی در ورزش کشتی همدان رو به خاموشی است ابراز گله می کرد.

هشدارهای یک دهه قبل مرحوم عفراتی در خصوص مرگ خاموش کشتی استان همدان را هم اکنون شاهد هستیم وای کاش قدر این گوهرهای ارزشمند کشتی را می‌دانستیم.

عفراتی الگوی اخلاق و منش پهلوانی

مربی تیم ملی کشتی جوانان کشور و نایب قهرمان جهانی ۲۰۰۷ باکو نیز از امیر عفراتی به عنوان الگوی منحصر به فرد اخلاق و منش پهلوانی نام برد و گفت: تا جایی که اطلاع دارم هیچ فردی از وی در دوران زندگی دلخور نشده چرا که همیشه با گشاده رویی برخورد داشت.

سعید ابراهیمی افزود: عفراتی چه در دوره مدیریت در کشتی، چه مربیگری و همچون مدیریت در عرصه‌های مختلف کشور کارنامه‌ای درخشان از خود به جا گذاشت.

عفراتی چه در دوره مدیریت در کشتی، چه مربیگری و همچون مدیریت در عرصه‌های مختلف کشور کارنامه‌ای درخشان از خود به جا گذاشت.

وی اضافه کرد: خاطرات ماندگار از مرحوم عفراتی در زمانی که کشتی گیر بودم، دارم و به واقع از لحاظ فنی و اخلاقی نظیرش در آن دوران نبود.

رفاقت با عفراتی برد برد بود

پیشکسوت کشتی همدان نیز گفت: رفاقت با امیر عفراتی بسان "برد برد" بود و هیچ فردی در دوستی با او ضرر نمی‌کرد.

جواد نوروزی افزود: مرحوم عفراتی یکی از چهره‌های ماندگار و الگوی نسل جوان کشتی به شمار می‌رود که هرگز از یادها نخواهد رفت.

وی بیان کرد: همدان با امیرعفراتی به افتخارات ارزنده در ورزش کشتی دست یافت و زمانیکه نایب رئیس فدراسیون کشتی بود نیز تعصب خاصی به موفقیت کشتی این استان داشت.

نوروزی خاطرنشان کرد: عفراتی به جهت صبوری، اخلاق مناسب و گشاده رویی، به تختی کشتی همدان شناخته می‌شد و یاد او همیشه در قلب‌ها هست.

عفراتی، پهلوان علم و اخلاق

مسعود مصطفی جوکار نایب قهرمان المپیک کشتی ۲۰۰۴ آتن در خصوص شخصیت مرحوم عفراتی می‌گوید: امیر عفراتی نه تنها در مسایل فنی و علمی کشتی بلکه در شخصیت اجتماعی نیز الگوی همگان بود.

امیر عفراتی نه تنها در مسایل فنی و علمی کشتی بلکه در شخصیت اجتماعی نیز الگوی همگان بود.

وی افزود: با مرحوم خاطرات زیادی دارم و همواره سعی داشت به قهرمانان کشتی علاوه بر تجربه‌های فنی، روحیه قهرمانی را انتقال بدهد.

وی اظهار کرد: نکات فنی او بارها گره گشای کشتی گیران بود و معتقدم یکی از گنجینه‌های طلایی کشتی کشور را از دست دادیم.

جوکار ادامه داد: مرحوم عفراتی علاوه بر کشتی، در مدیریت نیز فردی موفق بود و سال‌ها در عرصه‌های مختلف کشور خدماتی ماندگار برجا گذاشت.

وی اضافه کرد: مشاوره‌های وی به قهرمانان کشتی به خصوص کشتی گیران استان همدان همواره کارگشا بود اگرچه خیلی زود از دنیای کشتی به مدیریت ورزشی رفت.

امیر غفرانی (عفراتی) پیشکسوت همدان، ملی‌پوش سابق کشتی ایران و دارنده چندن مدال آسیایی روز /پنجشنبه/ ۶ مهر ۱۴۰۲ به علت عارضه مغزی درگذشت.

غفرانی در جام جهانی کشتی آزاد در سال ١٩٩٢ در روسیه در وزن یکصد کیلوگرم عضو تیم ملی بود که با تیم ملی کشورمان به مقام قهرمانی جهان رسید.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha