۱۰ مهر ۱۴۰۳، ۷:۵۲
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 85611332
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

آرام و بی صدا در تنهایی خود …

بجنورد- ایرنا- هم از سکوت گریزان، هم از صدا بی‌زار و تنها در پشت یک لبخند اجباری پنهان است و گاهی از دیگران فاصله می‌گیرد و آرام و بی صدا در تنهایی خود با خاطرات قدیمی و کتاب‌های رنگ پریده در کنج اتاقش به جنگ با دوران سالمندی می‌رود.

به گزارش ایرنا، عصایش را به زمین می‌زند و قدم بر می‌دارد، بی حوصله است و شروع به شمارش موزاییک های حیاط می کند، چه می‌شود کرد؛ بیکاری است و نبود هیچ دل مشغولی دیگری، دلش برای دورهمی های فرزندانش پر می کشد.

عینک را از گوشه میز برداشته و با دستمال نخی داخل جیبش تمیز می کند، دیدن و شنیدن اخبار تلویزیون هم دیگر برایش جذابیتی ندارد، خواب و آرامش ندارد و فقط پلک هایش برای دقایقی روی یکدیگر قرار می گیرد.

سکوت خاصی حاکم است، ساعت ها و روزها به کندی سپری می شود، روی گوشه ای از مبل می نشیند و کنترل تلویزیون را برای تماشای سریال محبوبش برداشته و مدام شبکه ها را عوض می کند، با بی حوصلگی می گوید " همش برنامه های تکراری".

به دنبال پخش فیلم موسیقی کرمانجی مورد علاقه اش می گردد تا خاطرات گذشته را زنده کند، اما گویا گذشته شیرین را اکنون سخت و تلخ می داند.

یاد ایام عید نوروز، شب نشینی های تابستانی در حیاط خلوت، دورهمی های روزهای تعطیل و شیطنت های نوه و دویدن کودکان کنار باغچه و حوض پر از آب خاطرات خوبی را برای وی تداعی می کند.

افسوس می خورد که چرا بزرگتر شده و دیگر وقت گذراندن تنهایی و مرور خاطرات گذشته است، ولی چه می شود کرد، با دمپایی های آبی رنگ آب پاش را از کنار حوضچه برداشته و پر از آب کرده، شروع به نظافت و آب پاشی درب حیاط منزل و قسمت هایی از کوچه می کند.

قصه تکراری هر روز و سرنوشتی که نمی شود برای آن کاری کرد، همه فرزندان مشغول زندگی خود و مرد سالمند تنهای تنها.

سالمندی بخشی از پازل سرنوشت یک زندگی را شامل می شود و خوب یا بد هر کسی در طول زندگی امکان دارد این دوران را سپری کند اما این فصل از زندگی در سپهر روزگار ۱۱۲ هزار نفر از جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی نمایان شده است و ۱۳ هزار و ۶۷۴ نفر از این افراد تحت پوشش بهزیستی و یک هزار و ۴۰۰ سالمند در ۱۴ مرکز شبانه و روزانه نگهداری و خدمات لازم به آنان ارائه می شود.

آرام، بی صدا، بی چراغ …

سالمندان را در آغوش بگیریم

یک روانشناس خانواده در خصوص سالمندی و راهکارهای حمایت از این قشر می گوید: متأسفانه شاهد پدیده زشت سالمند طرد شده و تنها هستیم که در فرهنگ ما نباید شیوع داشته باشد، از آنجا که خواسته و ناخواسته در برابر تهاجم فرهنگی غرب قرار گرفته‌ایم، باید راهکار آن را در بازگشت به فرهنگ خودمان بیابیم.

فرشته پیررو با بیان اینکه مهمترین مشکل سالمندی در این سال ها، چالشی عظیم در زمینه حضور اجتماعی سالخوردگان است اظهار می کند: برای رسیدن به سالمندی موفق و سالم باید به کمبودها توجه کرد، تعداد بسیار کمی از افراد سالمند دارای وضعیت مناسب و تعدادی هم نیاز به حمایت کامل دارند و هیچ کدام از شرایط لازم را ندارند.

وی توجه به زندگی سالم و چند بعدی سالمندان را راهکار حمایت از این قشر دانست و می افزاید: افزایش تمرکز بر جمعیت سالمندی در سال های آتی باید افزایش یابد و این قشر قبل از اینکه وارد این مرحله شوند برای سبک زندگی، روانشناسی و تغذیه آنان برنامه ریزی شود تا در ورود به این دوران دچار مشکل نشوند.

این روانشناس می گوید: دور هم بودن اعضای خانواده و بیان خاطرات، شرکت در جشن ها، استفاده از استخرها و شرکت در ورزش های صبحگاهی، مطالعه به کتابخوانی، شرکت در اجرای برنامه های موسیقی و برنامه های مورد علاقه آنان می تواند از بروز بسیاری از مشکلات سالمندان جلوگیری کند.

پیررو با اشاره به حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی سالمندان، می افزاید: راهبردهای توسعه کمی و کیفی اقدامات پیشگیرانه برای سالمندان، ارتقای خدمات درمانی سالمندان، توسعه کمی و کیفی خدمات توانبخشی سالمندان از جمله این خدمات است.

آرام، بی صدا، بی چراغ …

لزوم تعریف اطلس سالمندان

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی نیز در خصوص حمایت های دولت از این قشر می گوید: باید اطلسی برای سالمندان تهیه شود تا هر سالمندی یک شناسنامه داشته باشد و سوابق بیماری در آن لحاظ شود.

حسن ناهیدی می افزاید: تهیه شناسنامه سالمندان باید با جدیت پیگیری شود و دهه سوم خدمات هر کارمندی مراقبت هایی انجام شود تا با ورود به سالمندی به دنبال مراقبت و کاهش مشکلات آنان بود.

وی ادامه می دهد: برای کارمندانی که شرایط قانونی دارند افزایش مهارت در کار نیاز است زیرا که بهره وری برای دستگاه ها افزایش می یابد و فرد مستهلک نمی شود، باید از زمان اشتغال تا موقع سالمندی به دنبال مهارت آموزی بود تا در زمان سالمندی کمتر دچار آسیب شوند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی اضافه می کند: غربالگری کارمندان باید زودتر انجام گیرد خصوصا برای بانوان جدی گرفته شود تا بیماری ها زودتر تشخیص و هزینه های درمانی از محل کار آنان پرداخت شود.

وی می افزاید: حرکات بدنی، ورزشی و سرانه برای سالمندان تعریف شود و قبل سالمندی کاری کرد که با شرایط مناسبی وارد این دوران شوند نه مستهلک پا به این دوران سپری کند.

ناهیدی می گوید: مصرف داروها در این دوران فراوانی دارد و باید مدیریت مصرف دارو صورت گیرد، تمام دستگاه ها برای این موضوع باید ورود پیدا کنند.

وی ضمن تاکید بر انجام بیمه تکمیلی سالمندان بیان می کند: مجموعه اقدامات مشخص تری باید برای آنان تعریف شود، همه دستگاه ها ورود پیدا کنند تا از این موج سالمندی خروج پیدا کنیم.

هفتم تا ۱۳ مهرماه امسال با شعار «سالمندی فعال، فردایی برای همه» به عنوان هفته سالمند نامگذاری شده است.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha