دکتر سیامک ریماز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شانزدهمین عمل اهدای عضو به نام زنده یاد زهرا حبیبی ۴۵ ساله از اهالی شهرستان املش ثبت شد که با رضایت خانواده اهدای عضو این بیمار دچار مرگ مغزی انجام شد.
وی عنوان کرد: این بیمار چهاردهم مهرماه جاری به دلیل خونریزی خودبخودی مغزی، دچار آسیب حاد مغزی شده بود و با وجود تلاش پزشکان معالج در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان پورسینا دچار مرگ مغزی شد و با تلاشهای همکاران واحد فراهمآوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هفدهم ماه جاری با رضایت خانواده آن مرحوم، اهدا عضو انجام شد.
مسئول واحد فراهم آوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان بیان کرد: ۲ کلیه و کبد این بیمار دچار مرگ مغزی پس از انتقال به شیراز به سه بیمار نیازمند پیوند زده شد.
واحد فراهمآوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان از سال ٩٣ پس از کسب مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز به کار کرد. این واحد مستقر در بیمارستان رازی رشت با حضور کارشناسان آماده پاسخگویی به سوالات علاقهمندان در مورد فرآیند اهدای عضو و دریافت کارت اهدا به صورت حضوری است.
تایید مرگ مغزی توسط چهار متخصص شامل بیهوشی، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، داخلی و متخصص پزشکی قانونی انجام میشود و در کنار این مراحل در صورت رضایت خانواده اهداء عضو صورت می گیرد.
اعلام رضایت برای پیوند اعضا از سال ۱۳۸۷ در گیلان انجام میشود؛ باربد چمنزیبای کودک چهار ساله نخستین اهدا کننده عضو در گیلان است که با رضایت خانواده کلیه اش به مردی ۴۲ ساله پیوند زده شد.
هرفرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده اش خیلی زود برای اهدای عضو رضایت دهد، میتواند جان حداقل هشت تا ۵۳ نفر را نجات دهد؛ بر اساس آمارها هر ۱۰ دقیقه یک نفر به فهرست انتظار برای پیوند عضو اضافه میشود، هر ۲ ساعت نیز یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهد.
نظر شما