منصور لطفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دریاچه های پشت سد ارس، سد شهید کاظمی بوکان، سد قیقاج، سد حسنلوی نقده، دریک سلماس، سنجاق مهاباد و سایر منابع آبی غیر شرب محل پرورش، تولید و صید این آبزیان هستند.
وی اضافه کرد: پیش بینی می شود بیش از هشت هزار تن انواع ماهیان گرمابی از منابع آبی آذربایجان غربی صید و روانه بازار مصرف شود.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی ادامه داد: کپور فیتوفاک، سوف، زرد پر، ماش، کُلمه، کولی، آمور از جمله ماهیانی هستند که صید آنها در منابع استانی مجاز است.
وی با بیان اینکه ۴۳۰ مرزعه پرورش ماهی در آذربایجان غربی مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: این استان سالانه با تولید ۲۰ هزار تن ماهی در رتبه اول کشوری در بین استان های غیر ساحلی قرار دارد.
لطفی با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان بالای ۲۰ کیلوگرم و در کشور ما ۱۳.۲ کیلوگرم در سال است، گفت: این میزان در آذربایجان غربی ۸.۵ کیلوگرم در سال بوده که بسیار پایین تر از استانداردهای بین المللی و حتی ملی به شمار می رود.
وی افزود: بازارچه ها و غرفه های عرضه مستقیم و زنده آبزیان و مراکز گردشگری و طبخ آبزیان در سطح استان به منظور ترویج فرهنگ مصرف ماهی و بالا بردن سرانه مصرف در طول سال مشغول به فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: صنایع مرتبط با شیلات مانند کارخانه تولید پودر ماهی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و شاه میگو، کارخانه و مراکز تولید تجهیزات و ادوات مختلف شیلاتی نیز در استان راه اندازی شده و برای توسعه فعالیت آنها برنامه های حمایتی صورت می گیرد.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجانغربی ادامه داد: بیش از سه هزار نفر در بخشهای مختلف صنعت پرورش آبزیان و در قالب ۳۰ تعاونی مرتبط در سطح استان اشتغال دارند.
به گزارش ایرنا ماهی یک غذای سالم و کامل محسوب می شود و قرار دادن آن در سبد مصرف پروتئین خانوار افزایش ضریب سلامتی، طول عمر و عدم ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را به دنبال خواهد داشت.
آذربایجان غربی در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان سردابی یک قطب مهم در کشور بوده و آبزیان ارزشمندی مثل آرتمیای دریاچه ارومیه و شاه میگوی دراز آب شیرین سد ارس مختص این استان است.
نظر شما