به گزارش ایرنا، بهروز قمرزاده روز پنجشنبه در گردهمایی روز روستا و عشایر با محوریت امنیت غذایی در سالن شیخ انصاری دانشگاه آزاد دزفول به تشکیل کارگروه رفع تداخلات اراضی کشاورزی در دزفول از سه سال پیش اشاره کرد و گفت: همه زمینهای کشاورزی باید در راستای این کارگروه سنددار شوند که این موضوع در بخشهای مختلف در حال انجام است.
وی ادامه داد: سنددار شدن اراضی سه پلاک شامل ۱۱ هزار هکتار در کهنک، ۲۷ هزار هکتار در شهیون و ۵۵ هزار هکتار در بخش مرکزی با همکاری ثبت اسناد رو به اتمام است که رویداد بسیار مهمی در شهرستان است و پس از رفع تداخل اراضی ملی از مستثنیات، اسناد زمینها صادر خواهند شد.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول افزود: سنددارکردن ۳۵ پلاک دیگر نیز در مرحله بعد انجام خواهد شد.
قمرزاده گفت: سال گذشته ۱۳۸ هزار تن گندم و حدود ۱۰۰ هزار تن ذرت دانهای، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن سبزیجات، ۷۳ هزار تن مرکبات، ۳۰۰ هزار تن چغندرقند، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن علوفه، ۹۷ میلیون گل شاخه بریده، ۴۳میلیون پیاز گل مریم در دزفول تولید شد.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول اظهارکرد: این شهرستان حدود ۴۵۰ هزار دام سبک، ۳۲ هزار راس دام سنگین، چهار گاوداری صنعتی و ۹۶۳گاوداری سنتی، ۴۴۳ گاومیشداری سنتی، ۶ واحد پرواربندی گوساله صنعتی و ۸۴ واحد پرواربندی سنتی، هشت واحد پرواربندی بره صنعتی و هفت واحد پرواربندی سنتی، یک واحد پرورش گوسفند داشتی صنعتی و یکهزار و ۲۳۵ واحد پرورش گوشت داشتی سنتی دارد.
قمرزاده ادامه داد: ۶ واحد پرورش شتر سنتی، ۷۱۶ بهرهبردار زنبورداری و ۱۴۴ مرغداری فعال در دزفول فعال است که این واحدها ۳۵ درصد گوشت مرغ استان را تامین میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول با بیان اینکه موازنه گوشت مرغ در این شهرستان مثبت است گفت: ۱۰۱ واحد مرغداری دیگر در دزفول در حال ساخت است که با اضافه شدن این واحدها، تعداد کشتارگاهها نیز باید افزایش یابد.
وی در خصوص مشکلات کشتارگاه دام این شهرستان اظهار کرد: سرمایه گذار کشتارگاه موجود است، مجوز تغییرکاربری نیز اخذ شده و بزودی یک کشتارگاه تمام مکانیزه و صنعتی در این شهرستان کلنگزنی خواهد شد.
تولید چهار هزار و ۹۳۱ تن گوشت قرمز در دزفول
مدیر جهاد کشاورزی دزفول در خصوص گوشت قرمز نیز توصیح داد: چهار و ۹۳۱ تن گوشت قرمز در دزفول تولید میشود که نیاز این شهرستان چهار هزار و ۸۶۱ تن است و ۷۰ تن موازنه مثبت داریم.
وی با اشاره به فعالیت یک واحد تولید تخم مرغ در این شهرستان گفت: یک واحد تولید تخم مرغ در دزفول فعال است که موازنه منفی است.
قمر زاده با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده حوزه کشاورزی در دزفول اضافه کرد: سال گذشته اتاق اصناف کشاورزی دزفول به عنوان اولین اتاق استان خوزستان با سه اتحادیه تشکیل شد که تشکیل این اتاق نشانه تعامل کلیه بخشها با حوزه کشاورزی است.
وی ضمن گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر گفت: تولید در دست عشایر است و اگر عشایر نباشند در شهر و کشور پایدار نخواهیم بود.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول ضمن قدردانی از تلاش عشایر بیان کرد: تلاش زیادی از طرف فرمانداری، امام جمعه و نماینده دزفول برای حل مشکلات حوزه عشایری انجام شده که امیدواریم تداوم یابد.
قمرزاده به تولید حدود سه میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در شهرستان دزفول اشاره و اظهار کرد: زیرساختها، فعالیتها و اعتبارات باید بر مبنای این تولیدات باشد که یکی از مهمترین عوامل در تحقق این امر تزریق اعتبارات به موقع و کافی است.
وی تصریح کرد: حق دزفول در اعتبارات بخش کشاورزی به درستی اختصاص نیافته بود که با تلاش مسوولان دزفول به حد مطلوبی رسید که امیدواریم این تلاشها ادامه یابد.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول با تاکید بر اینکه مسوولان در راستای خدمت به عشایر خدمت میکنند ادامه داد: طبق آخرین سرشماری، حدود ۳.۲۷ درصد از جمعیت کشور را عشایر تشکیل میدهند که این جمعیت محدود ۹۰ درصد محصولات کشاورزی و غذایی را تولید میکنند.
قمرزاده لازمه تحقق جهش تولید را خدمت به جامعه عشایری دانست و افزود: حفظ امنیت غذایی در راس کار جهاد کشاورزی قرار دارد وکلیه بخشها در دزفول به این وظیفه عمل میکند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه عشایر دزفول گفت: آبرسانی سیار، ارائه تسهیلات کمبهره، جلوگیری از آتشسوزی، زراعت چوب و حراست از اراضی ملی از جمله اقدامات در راستای حمایت از عشایر است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز گفت: مقام معظم رهبری شعار امسال را جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردند؛ باتوجه به اینکه عمده تولید به کشاورزی وابسته است افرادی که در زمینه کشاورزی فعالیت میکنند و عشایر در تحقق شعار امسال نقش بسزایی دارند.
سید محمدمهدی صافی بر ضرورت خودکفایی و استقلال در تولید محصولات کشاورزی تاکید و اظهارکرد: تولید در حوزههای مختلف کارخانجات، نفت و گاز، معدن، کشاورزی و صنایع تبدیلی اتفاق میافتد که باید علاوه بر حجم، کیفیت مواد غذایی نیز بیشتر شود.
وی ادامه داد: همانطور که باید در تولید محصول کشاورزی خودکفا باشیم باید محصول سالمی نیز عرضه شود.
دانشگاه در بخش جهش تولید نقش بسزایی دارد
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بیان کرد: وقتی از جهش تولید صحبت میشود فناوری و نوآوری در تولید مطرح میشود و روشهای سنتی باید با روشهای فناورانه جایگزین شوند که اینجا دانشگاه باید ورود کند.
تاکید بر ضرورت اقتصاد دانشبنیان کشاورزی
وی بر ضرورت اقتصاد دانشبنیان کشاورزی تاکید کرد و گفت: تولید باید بر مبنای اقتصاد دانش بنیان باشد.
صافی تصریح کرد: سال گذشته، مجموعهای از محصولات فناورانه و نوآورانه توسط دانشگاه آزاد در تهران عرضه شد؛ بعد از این نمایشگاه مقرر شد این رویداد به صورت تخصصی در هر استان برگزار شود.
صافی ادامه داد: اسفندماه سال ۱۴۰۱ نمایشگاهی در بوشهر با موضوع نفت، گاز و پتروشیمی برگزار و سال ۱۴۰۲، نمایشگاهی با موضوع مس و صنایع وابسته، معدن، آهن و فولاد در سیرجان کرمان برگزار شد.
رییس دانشگاه آزاد دزفول افزود: مهرماه سال ۱۴۰۲ نیز نمایشگاهی با موضوع هوش مصنوعی در استان البرز برگزار شد، آبان ماه امسال نیز، رویداد عصر امید در دانشگاه آزاد ارومیه با موضوع کشاورزی، غذا، فراسودمندها و امینت غذایی برگزار خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه رسالت دانشگاه آزاد در شرایط فعلی تولیدات گیاهی، محصولات کشاورزی و امنیت غذایی است بیان کرد: برنامه امروز با همکاری ادارات و سازمانهای مختلف برگزار شده تا آغازی برای ارتباط بهتر بین دانشگاه به عنوان مرجع فکری و مدیریت جهاد کشاورزی به عنوان سیاستگذار حوزه کشاورزی و روستاییان و عشایر به عنوان بهرهبرداران و عوامل اجرایی تولید محصولات کشاورزی باشد.
صافی افزود: این دانشگاه که از سال ۶۶ تاسیس شده بزرگترین دانشگاه شهرستان است که با رشته مهندسی کشاورزی آغاز بکار کرده و افزون بر ۲۰ استاد رشته مهندسی کشاورزی در گرایشهای مختلف و مقاطع مختلف در این دانشگاه فعال هستند.
رییس دانشگاه آزاد دزفول اظهارکرد: در راستای تولید محصولات دانشبنیان، مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک در سال ۹۷ در دزفول افتتاح شد و به زودی سرای نوآوری واحد دزفول به عنوان زیستفناوری گیاهان زراعی و باغی مشغول بکار خواهد شد که میتواند به همکاری بخش کشاورزان در تولید فناورانه و نوآورانه منجر شود.
به گزارش ایرنا، این گردهمایی با حضور مدیر کل امور عشایر خوزستان، عشایر، روستاییان و کشاورزان دزفول و با همفکری دانشگاه آزاد و بخش کشاورزی برگزار شد.
در حاشیه این گردهمایی نمایشگاهی از دستاوردهای عشایر و کشاورزان دزفول راهاندازی صد.
نظر شما