دکتر محمدرضا فیاضی بردبار روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: اکنون ظرفیت پذیرش خیلی از رشته های دستیاری پزشکی خالی مانده است و در حقیقت این رشته ها متقاضی ندارند.
وی بیان کرد: رشته پزشکی یک حرفه است، اما در طول سالها و قرنها برخی مشاغل همچون پزشکی از قداست و مقبولیتی در جامعه برخوردار شدهاند که به فردی که در این شغل فعال است، نوی حس اقناعِ انسانی دست میدهد.
استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: وقتی تعادل بین وظایف و مسوولیتهای شغلی با دریافتیهای مادی و معنوی شغل از بین برود؛ اختلال در حوزه حرفهای یک شغل بروز و ظهور می یابد، این اختلال در حرفه پزشکی از خالی ماندن صندلیهای دستیاری تا مهاجرت و افسردگی را شامل می شود.
وی اظهار کرد: در استرسها و مشکلاتی که مزمن میشوند کسانی میتوانند سالم بمانند که قدرت تابآوری بالایی دارند، این تاب آوری به عواملی همچون انعطافپذیری، شناخت و بروز هیجانات، افزایش اعتماد به نفس، توانایی حل مسئله و بهرهجویی از ابزار هنر توجه دارد.
فیاضی بردبار با بیان اینکه برخی مشاغل ذاتا پر استرس و با ریسک بالا هستند و پزشکی یکی از این مشاغل است، افزود: این استرس ها از فشار کاری زیاد، شیفتهای زیاد، کار سنگین، احساس تالم که به خاطر ناکامیهایی در درمان بیمار برای پزشک ممکن است روی دهد و در کنار توقعاتی که از پزشک وجود دارد نشات می گیرد.
۲۹ درصد افراد جامعه دچار یک اختلال روانپزشکی هستند
استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: طبق مطالعات انجام شده در سالهای قبل از کرونا، ۲۳ درصد افراد بزرگسال در جامعه دچار یک اختلال روانپزشکی بودند، مطالعات صورت گرفته در دوران کرونا این رقم را ۲۹ درصد اعلام کرده است.
دکتر فیاضی بردبار به مناسبت هفته سلامت روان افزود: با توجه به افزایشی بودن روند اختلالات روانپزشکی در بین افراد جامعه، میزان رشدِ این اختلالات در سال های اخیر بیشتر پیشبینی می شود.
وی اختلالات اضطرابی، «فوبیاها» و افسردگی را شایعترین انواع اختلالات روان در کشور دانست و ادامه داد: بیشتر افراد این اختلالات را در سطوح ابتدایی تجربه میکنند. به طور کلی این اختلالات شدید نیستند و قابل درمان و کنترل هستند.
استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: به طور معمول بیماران به خاطر ترس از برچسب خوردن و انگ، به طور متوسط هفت سال پس از تجربه نخستین علائم بیماری به روانپزشک مراجعه میکنند که مراجعه با این فاصله چند ساله هم باعث سختتر شدن روند درمان شده و هم فرصت طلایی درمان را از روانپزشک سلب میکند که این موضوع بار بیماری را بیشتر میکند.
وی افزود: افراد جامعه سطح متفاوتی در حوزه اختلالات روانپزشکی را تجربه میکنند، تجربههایی که ممکن است مثل یک سرماخوردگی ساده در نهایت چند روزی باعث بیماری فرد شود، لذا توجه به اختلالات روان در مراحل اولیه و انجام به هنگام مداخلات درمانی بسیار مهم است.
فیاضی بردبار ادامه داد: آمار نشان میدهد که در ایران بیشترین بارِ بیماری بانوان مربوط به بیماریهای روانپزشکی و افسردگی نزدیک به ۱۸ درصد است که در مردان این نسبت کمتر برآورد می شود.
به گزارش ایرنا، ۱۰ اکتبر از سوی فدراسیون جهانی بهداشت روان به عنوان “روز جهـانی سلامت روان” نامگذاری شده است.
۱۸ تا ۲۴ مهرماه در کشور به نام هفته سلامت روان نامگذاری شده و عمدهترین هدف در این هفته ارتقا و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است.
نظر شما