۲۳ مهر ۱۴۰۳، ۱۶:۲۹
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 85627597
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ساخت شهرک اسکان اضطراری گناباد پس از ۱۰ سال به سرانجام نرسید

گناباد-ایرنا- رییس شورای اسلامی شهرستان گناباد گفت:‌ طرح ساخت شهرک اسکان اضطراری این شهرستان با گذشت افزون بر ۱۰ سال، اکنون به سرانجامی نرسیده است.

رضا مقیمی کاخکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با تصمیم مسوولان وقت فرمانداری و با مشارکت دستگاه های اجرایی امدادی و خدماتی گناباد، قرار بود که شهرک اسکان اضطراری این شهرستان برای آسیب دیدگان حوادث غیر مترقبه احتمالی و به خصوص زلزله با ظرفیت پنج هزار نفر در بخش کاخک ساخته و تجهیز شود.

وی ادامه داد:‌ با وجود گذشت افزون بر ۱۰ سال هیچ اقدامی برای ساخت این طرح مهم و راهبردی انجام نشده و این مساله تنها در حد یک تصمیم باقی مانده است.

رییس شورای اسلامی شهرستان گناباد ادامه داد: ساخت شهرک اسکان اضطراری با توجه به قرار گرفتن گناباد و بخش کاخک از توابع این شهرستان، بر روی یکی از فعال ترین گسل های زلزله و بروز زلزله های متعدد در سال های گذشته باید در اولویت مسوولان قرار گیرد.

مقیمی کاخکی اظهار کرد: در کنار اقداماتی مانند مانورهای ایمنی و زلزله که همه ساله برای افزایش آمادگی ادارات امدادی و خدمات رسان در زمان وقوع زلزله برگزار می شود، ساخت شهرک اسکان اضطراری گناباد یک اقدام دائمی و پیشگیرانه ماندگار برای کاهش تبعات این حوادث به شمار می رود.

رییس جمعیت هلال احمر گناباد هم به خبرنگار ایرنا گفت:‌ تجربه زمین لرزه های سال های گذشته در نقاط مختلف کشور نشان می دهد که آسیب دیدگان و آوارگان حوادث غیر مترقبه نظیر زلزله بیشتر از آنکه تمایل به اسکان در شهرک و یا اردوگاه اسکان اضطراری داشته باشند، متمایل هستند که در مکان هایی نزدیک منازل خود به صورت موقت ساکن و خدمات امدادی لازم دریافت کنند.

علی برومند ادامه داد: گناباد از زیرساخت های خوبی نظیر سالن های ورزشی و سوله های سرپوشیده برای اسکان اضطراری آسیب دیدگان در زمان وقوع زلزله برخوردار است که در زمان وقوع زلزله احتمالی از پتانسیل آنها استفاده می شود.

وی گفت: احداث و راه اندازی شهرک اسکان اضطراری گناباد از وظایف شهرداری ها است و باید از ظرفیت آنها بیشتر بهره گرفته شود.

لزوم مقاوم‌سازی و احیا بافت‌های ناکارآمد شهری

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار گناباد گفت: با توجه به افزایش نظارت های نظام مهندسی ساختمان بر احداث واحدهای مسکونی از سال ۱۳۸۰،‌ بیشترین آسیب پذیری این شهرستان در زمان وقوع حوادث غیر مترقبه نظیر زلزله مربوط به بافت های قدیمی و فرسوده شهری است.

ابوالفضل شاکری اضافه کرد: در قالب طرح های بازآفرینی شهری به مقاوم سازی و احیاء‌ بافت های ناکارآمد شهری توجه خاص می شود تا آسیب پذیری این واحدهای مسکونی در مقابل حوادث غیر مترقبه نظیر زلزله افزایش یابد.

رییس اداره راه و شهرسازی گناباد هم پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: ۱۷ درصد از مجموع ۲ هزار و ۶۳۰ هکتار وسعت این شهر و سه شهر تابعه این شهرستان در سال جاری مشمول طرح بازآفرینی شهری قرار گرفت.

سعید خواجه افزود: از مجموع ۲ هزار و ۶۳۰ هکتار از وسعت شهرهای "گناباد، کاخک، بیدخت و روشناوند" در ۴۶۷ هکتار، معادل ۱۷ درصد آن طرح بازآفرینی شهری و احیای بافت های فرسوده شهری در نیمه اول امسال انجام شده است.

شهرستان گناباد و از جمله بخش کاخک از توابع این شهرستان بر روی یکی از فعال ترین گسل های زلزله قرار گرفته و در زلزله سال ۱۳۴۷ در بخش کاخک سه هزار نفر از شهروندان جان خود را از دست دادند.

ایران در کمربند زلزله‌خیز خاورمیانه قرار دارد و تمام نقاط کشور با خطر زلزله های بزرگ رو به رو هستند و خراسان رضوی ۹۰ گسل را در دل خود جای داده که ۲۱ گسل از این تعداد فعال است.

سارا آتشی گلستان مدیر دفتر شمال شرق مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی پیش از این گفته بود: حریم مهندسی گسل‌های ۹ شهر بزرگ استان خراسان رضوی تعیین و توسط این دفتر منتشر شده است.

منظور از حریم مهندسی گسل، حریمی است که برای یک گسل لرزه زا در نظر گرفته می شود که در آن سازه ها از اثرات حوزه نزدیک گسل مانند گسیختگی سطحی، جنبش شدید زمین، جابه جایی و زمین لغزش در مناطق با توپوگرافی و شیب زیاد تاثیر می پذیرند.

مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha