به گزارش روز سه شنبه ایرنا، گاردین نوشت: مقامات آژانس توسعه بین المللی آمریکا موسوم به «یو اس اید» در نشست هایی در پایگاه ارتش اسرائیل که همچنین میزبان زندان بدنام بازداشت شدگان فلسطینی است و گفته می شود شکنجه در آن رواج دارد، شرکت می کنند.
گاردین به نقل از سه مقام یو اس اید نوشت: مرکز کمک های بشردوستانه (رژیم) اسرائیل در ۲۹ ژوئیه (۸ مرداد) با حضور منظم مقامات آمریکایی در پایگاه نظامی صحرای «سدی تیمان» (Sde Teiman) آغاز بکار کرد.
گاردین با ادعای این که وظیفه یو اس اید تسهیل کمک های بشردوستانه فوری به غزه است افزود: پایگاه نظامی سدی تیمان به عنوان مرکز موقتی برای نگهداری بازداشت شدگان غزه بعد از حملات ۷ اکتبر (طوفان الاقصی) و آغاز جنگ برپا شد.
گروه های مدافع حقوق بشر و بازداشت شدگان آزاد شده از زندان مستقر در این پایگاه می گویند هزاران فلسطینی که در آنجا نگهداری می شوند در معرض بدرفتاری و شکنجه شدید بوده اند.
گاردین نوشت، (رژیم) اسرائیل در ماه ژوئیه (تیر) مکانیسم هایی را برای تایید عملیات امداد در غزه تایید کرد که در یک نهاد یعنی هیئت هماهنگی مشترک (JCB) ادغام شده است. این نهاد در پایگاه سدی تیمان مستقر است و عملیات پشتیبانی را با هماهنگی آمریکا، سازمان ملل و برخی دیگر از سازمان های غیردولتی بین المللی انجام می دهد.
منابع گاردین گفتند که یک سند داخلی از یو اس اید را رویت کرده که به محل فعلی هیئت هماهنگی مشترک در پایگاه ارتش رژیم اسرائیل در خارج از شهر بیوشوا در جنوب سرزمین های اشغالی اشاره دارد و بر اساس اطلاعات موجود در پایگاه ویکی پدیا به پایگاهی مربوط می شود که عکس هایی از زندانیان فلسطینی با چشم بند و جزییات بدرفتاری و شکنجه آنها را ارائه می دهد.
منابع افشاکننده این خبر که خواستند نامشان فاش نشود به گاردین گفتند که دو مقام یو اس اید روزانه برای شرکت در نشست های هیئت هماهنگی مشترک با حضور مقامات صهیونیستی و سازمان ملل در این پایگاه حضور می یابند.
این روزنامه انگلیسی نوشت، ارتش رژیم صهیونیستی محل این مرکز هماهنگی را تایید کرده اما به سوالات این رسانه درباره زندان مذکور پاسخی نداده است.
گروه های حقوق بشر، افشاگران و زندانیان آزاد شده از این زندان تایید کرده اند که در این زندان سربازان صهیونیستی به زندان حمله می کنند، ضرب وشتم و شکنجه از طریق برق گرفتگی و تغذیه اجباری در آنجا رایج است. یک پزشک صهیونیستی نیز که در این محل کار می کرده گزارش داده است که زندانیان فلسطینی به طور معمول به دلیل دستبند زدن های طولانی مجبور به قطع دست و پای خود می شوند.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مه (اردیبهشت) گذشته شمار زندانیان فلسطینی از زمان حمله ۷ اکتبر را ۴ هزار نفر اعلام کرد که دستکم ۳۵ نفر از آنها یا در این مکان یا در بیمارستان های نزدیک آن جان باخته اند.
خالد مهاجنه (Khaled Mahajneh) وکیلی که از زندان سدی تیمان بازدید کرده به مجله +۹۷۲ گفت که اوضاع در این زندان به مراتب وحشتناکتر از آن چیزی است که در باره زندان ابوغریب یا گوانتانامو شنیده ایم.
یک مقام یو اس اید به گاردین گفت که ارتش رژیم اسرائیل هماهنگی ها با سازمان های بشردوستانه سازمان ملل را در یک سال گذشته تضعیف کرده است و جابجا کردن محل هیئت هماهنگی مشترک به پایگاه سدی تیمان بازتاب چنین اقدامی از سوی آنها است.
نظر شما