به گزارش ایرنا، حجتالاسلام حسن رمضانی عصر سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب افزود: این تعداد مقاله از سوی طلبهها و دانشجویان تهیه و سه مورد از آنها نیز به عنوان نمونه و برتر انتخاب شده است.
وی همچنین ادامه داد: مقالههای ارائه شده به سومین همایش مقام عرفانی و معرفتی آیتالله حسنزاده آملی(ره) و تالیفکنندگان آنها، معرفی شده و از آنان قدردانی خواهد شد.
دبیر علمی سومین همایش مقام عرفانی و معرفتی آیتالله حسنزاده آملی(ره) در بخش دیگری از سخنانش، رونمایی از چند اثر را در این همایش مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: نخستین اثر، تحت عنوان پرتویی از جلوههای این بزرگمرد در فضای عرفان نظری و عملی است.
وی جلد دوم نهایه الاشراف فی شرح اوصاف الاشراف را دومین اثر آماده شده برای رونمایی در این همایش ذکر کرد و یادآور شد: جلد اول این اثر در اولین دوره این همایش رونمایی شد و طی ۲ سال جلد دوم آن نیز تالیف شده است.
وی سومین اثری که در این همایش رونمایی میشود را پایتخت یار معرفی کرد و گفت: این کتاب حاوی خاطرههای شیرین و دلنشین علمی و عملی از آیات یحیی انصاری شیرازی (ره) و حسنزاده آملی است.
وی با بیان اینکه "استاد عقل و عشق" چهارمین اثری است که در این همایش رونمایی میشود بیان کرد: این اثر نیز مشتمل بر خاطرههایی از اساتید و مشایخ عرفانی است، که در راستای تعلیم، تربیت، عرفان و معرفت به قلمی شیوا به رشته تحریر درآمده است.
وی با یادآوری اینکه، موسسه آوای توحید برگزارکننده این همایش است گفت: این موسسه، در فعالیتهای تربیتی و آموزشی و برگزاری همایشهای تکریم و تجلیل از بزرگان علم و معرفت سابقه زیادی دارد.
حجتالاسلام رمضانی با ذکر اینکه این همایش ساعت ۸:۳۰ بیستوششم مهرماه جاری در تالار شیخ مفید(ره) دانشگاه قم برگزار خواهد شد خاطرنشان کرد: برای هر چه باشکوهتر برگزار شدن این همایش، آثار شخصیتهای حوزوی و دانشگاهی شاخص، سرشناس و منشا اثر مورد استفاده قرار گرفتهاند.
وی همچنین با بیان اینکه آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور و غلامعلی حداد عادل سخنرانان این همایش خواهند بود اظهار داشت: تشکیل یک میزگرد علمی با حضور استادان و صاحبنظران از برنامههای این همایش است.
دبیر علمی سومین همایش مقام عرفانی و معرفتی آیتالله حسنزاده آملی(ره) با بیان این نکته که میزگرد مذکور با ۲ موضوع چالشی از جمله آسیبشناسی فضای عرفان همراه است تصریح کرد: عرفان یک اسم شیرین و جذاب است، و هر کس در این زمینه ورود پیدا کند، به عنوان یک فرد مسلط به سیر و سلوک و تزکیه نفس و کمالات انسانی مورد نظر جامعه قرار میگیرد.
وی یادآور شد: عرفان در عین آنکه موضوع پُرجاذبهای است، آفتهایی نیز دارد، در این میزگرد در خصوص آفتها و آسیبها، سخن خواهیم گفت.
دبیر علمی همایش حسنزاده آملی در ادامه، زن در فضای عرفان را دومین موضوع مورد بحث در این میزگرد برشمرد و بیان کرد: قابلیتهای زن در فضای عرفان اعم از عرفان نظری و عملی، بررسی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درخشش علامه حسنزاده آملی در عرصه علم و معرفت را مورد توجه قرار داد و گفت: هر کس با مقولههایی نظیر علم و عالم و معرفت و عرفان و تهذیب و سیر و سلوک و علوم قدیم و جدید آشنایی دارد، با این شخصیت بزرگ نیز آشنا است.
وی با بیان این مطلب که علامه حسنزاده شخصیت شناختهای شدهای است اما زوایایی از وجود با برکت آن بزرگوار ناشناخته مانده است تاکید کرد: باید مورد دقت و توجه قرار بگیرد و بیشازپیش نسبت به این شخصیت شناخت حاصل شود.
حجت الاسلام رمضانی همچنین تاکید کرد: این شخصیتها از نظر شخصی نیازی به شناخته شدن ندارند، اما شناخت آنان به عنوان یک الگو و شاخص، نیاز جامعه و نسل جوان و کسانی است که به دنبال موفقیت در میدان مسابقه سیر و سلوک الهی هستند.
آیتالله حسن حسنزاده آملی اواخر سال ۱۳۰۷ هجری شمسی، در روستای ایرا، از توابع آمل، متولد شد.
حسنزاده آملی آثاری در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و ادبیات عربی دارد و برخی از آثار فلسفی و عرفانی همچون اسفار اربعه، اشارات، شفا و شرح فصوص الحکم را نیز تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است.
وی همچنین نهجالبلاغه و کشف المراد را تصحیح کرده و دیوان اشعاری هم از او به جای مانده است.
این فیلسوف و متفکر برجسته، سوم مهرماه ۱۴۰۰ بر اثر بیماری قلبی در آمل درگذشت و در منزل شخصی خود در روستای ایرا به خاک سپرده شد.
نظر شما