به گزارش ایرنا «علیرضا ایزدی» روز چهارشنبه در جلسه بررسی نیازمندهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هشترود افزود: نباید نوع نگاهمان به ثبت آثار ملی تنها سختافزاری و ملموس باشد.
وی تصریح کرد: ثبت جهانی آثار ناملموس موجب نشاط و شادی مردم مناطق میشود و اگر نگاهمان را به میراث ناملموس نیاکانمان منطقیتر کنیم، بدونشک خرده فرهنگها حفظ و اقوام دلگرمتر میشوند.
«ایزدی» ادامه داد: بازیها، غذاهای سنتی، آواها، موسیقیها جزو میراث ناملموس هستند و باید برای حفظ آنها بیش از پیش تلاش شود.
وی تاکید کرد: برای ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس کشورمان باید همه دست به دست هم بدهند زیرا فرهنگ ایران برای بشریت صلح، امنیت و آسایش به ارمغان آورده است.
تهیه بسته سرمایهگذاری برای اجرای پل معلق ددر قلعه ضحاک
مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی گفت: بسته سرمایهگذاری برای اجرای پل معلق در قلعه باستانی تاریخی ضحاک تهیه، و ساماندهی مسجد جامع هشترود که به دوران قاجار بر میگردد نیز شروع شده است.
«ایزدی» به یکی از مصوبههای سفر رییسجمهور به چاراویماق هم اشاره، و بیان کرد: متاسفانه هنوز بازسازی خانه اربابی «صولتالسلطنه» روستای «سریک» که جزو مصوبههای سفر ریاست جمهوری بود، آغاز نشده است.
ثبت جهانی قلعه ضحاک پیگیری شود
«فرامرز شهسواری» نماینده مردم شهرستانهای هشترود و چاراویماق نیز در این جلسه ثبت جهانی پایگاه ملی قلعه ضحاک را خواستار شد و گفت: در فصل بهار امسال هر هفته بیش از ۱۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی از این قلعه بازدید کردند.
عضو کمیسیون عمران مجلس احداث موزه در هشترود را هم خواستار شد و تاکید کرد: اشیای کشف شده از قلعه ضحاک در سایر موزهها نگهداری میشود و این شهرستان به یک موزه نیاز دارد.
کاوشهای باستانشناسی قلعه ضحاک ادامه یابد
«فرید قشلاقی» فرماندار هشترود هم در این جلسه تداوم کاوشهای باستانشناسی در قلعه ضحاک را مورد تاکید قرار داد و گفت: کار کاوش از چندین سال پیش بلاتکلیف مانده است.
وی افزود: متاسفانه در زمان احداث اتوبان پیامبر اعظم(ص) راه ارتباطی برای بقعه بایزید بسطامی نیز در نظر گرفته نشد و گردشگران برای ورود با مشکل روبرو هستند؛ از این رو میراثفرهنگی باید با مالکان زمینهای اطراف بقعه مصالحه کند تا راه دسترسی به این بقعه و اتوبان احداث شود.
وی با بیان اینکه هر سال ۱۲۰ هزار تن گندم دیم در این شهرستان تولید میشود، اضافه کرد: امسال با تولید ۱۸۰ هزار تن گندم رکورد کشوری شکسته شد و امیدواریم جشنواره گندم هشترود در سال آینده به صورت کشوری برگزار شود.
نظر شما