به گزارش ایرنا، مرتضی صفری عصر روز چهارشنبه در آیین افتتاح سومین جشنواره بین المللی غذاهای سنتی و محلی که با حضور استانهای مختلف، مسوولان استانی و اهالی حوزه گردشگری برگزار شد، افزود: حضور میهمانانی از کشورهای همجوار در این نمایشگاه و جشنواره نشان داد مرز نه تنها تهدید نیست بلکه ظرفیتی است که می توان با استفاده صحیح آن به توسعه استان کمک کرد.
وی افزود: آذربایجان غربی درآستانه یک جهش در حوزه گردشگری است و می تواند به موفقیت های بزرگی دست یابد.
صفری گفت: در شهریورماه سالجاری هتل های استان مملو از مسافر بود و این خطه ششمین استان مسافرپذیر کشور شد که این وضعیت نشان از توسعه گردشگری استان است.
وی افزود: آذربایجان غربی نگارخانه تاریخ و طبیعت است و پس از بررسی ها به این نتیجه رسیدیم که این استان را با این کلید واژه مشخص در کشور مطرح و معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه این استان دارای یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی و جهانی است، گفت: از این میان ۵ اثر از جمله قره کلیسای چالدران، آیین مذهبی قره کلیسای چالدران، تخت سلیمان تکاب، کاروانسرای شاه عباسی خوی و کلیسای زور زور ماکو در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی اظهارکرد: این استان از جاذبه های تاریخی و طبیعی بکری برخوردار است که هرکدام از آنها بستر مناسبی برای جذب گردشگر هستند.
صفری ادامه داد: مهمترین ویژگی آذربایجان غربی وجود مردم با صفای آن است که در مهمان نوازی و صفای باطن بدون اغراق نمونه هستند.
این مسئول افزود: طرح گردشگری جامع آذربایجان غربی هم ظرف ۲ ماه آینده رونمایی می شود.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که سال بعد این جشنواره با حضور همه استانها برگزار شود.
معاون گردشگری میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی هم در این مراسم گفت: در روزهای آتی با حضور سرآشپزانی از ترکیه مسابقه ای در هتل آنا برگزار خواهد شد.
رضا حیدری افزود: جشنواره و نمایشگاه بین المللی غذاهای سنتی کمکی در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردمی» است.
به گزارش ایرنا، سومین جشنواره بین المللی غذاهای سنتی و محلی با حضور استانهای زنجان، قزوین، لرستان، خوزستان، قم، اردبیل، آذربایجان غربی و شهرهای مختلف و همچنین کشور ترکیه آغاز بکار کرد.
دراین جشنواره و نمایشگاه سرآشپزان و آشپزانی از استانها و کشور همسایه حضور یافته و اقدام به پخت غذاهای سنتی و محلی خود می کنند.
همچنین مسابقه ای با حضور سرآشپزان ترکیه طی مدت برگزاری جشنواره و نمایشگاه برپا می شود.
این جشنواره از ۲۵ تا ۲۹ مهرماه در محوطه پردیس موزهای ۲۲ بهمن ارومیه واقع در خیابان امام برگزار میشود.
در حاشیه جشنواره کارگاه آموزشی پخت غذاهای سنتی و محلی در رستوران "شهسرا" برای علاقهمندان برگزار خواهد شد و برگزاری مسابقه آشپزی ایرانی و ویژهبرنامه اختتامیه این جشنواره هم به میزبانی هتل آنا ارومیه خواهد بود.
با همکاری صندوق کارآفرینی امید هم برای نفرات برگزیده در جشنواره، تسهیلات قرضالحسنه به همراه لوح تقدیر تندیس و جوایز نفیس اهدا خواهد شد.
برگزاری نشست تخصصی خوراک، موسیقی سنتی، برپایی سیاهچادر عشایری، عرضه سوغات و غذاهای محلی از دیگر برنامههای سومین جشنواره بینالمللی غذاهای سنتی است.
نظر شما