روته بر حمایت بلندمدت ناتو از کی‌یف تاکید کرد

تهران- ایرنا- مارک روته دبیرکل ناتو در اظهاراتی با بیان اینکه اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی متعهد به افزایش توان دفاعی خود شده‌اند، بر حمایت بلندمدت این پیمان نظامی از کی‌یف تاکید کرد.

به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، دبیرکل ناتو پس از پایان نشست دو روزه وزرای دفاع ناتو در بروکسل در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی با تاکید بر اهمیت حیاتی مدرن‌سازی قابلیت‌های تسلیحاتی اعضای ناتو، گفت: باید با همکاری یکدیگر، توانایی‌های نظامی متعارف و هسته‌ای خود را قوی نگه داریم چرا که در یک دنیای بی‌ثبات، مدرن‌سازی قابلیت‌های تسلیحاتی امری حیاتی است.

وی در ادامه با اشاره به تقویت حضور نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در جناح شرقی این اتحاد نظامی، افزود: مسکو ممکن است پر سروصدا باشد اما ناتو قوی است.

روته همچنین با بیان اینکه اعضای ناتو متعهد به افزایش توان دفاعی خود شده‌اند، اظهار کرد: کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی متعهد شده‌اند که هزاران سامانه دفاع هوایی، توپخانه و همچنین صدها جنگنده پیشرفته از جمله جنگنده‌های اف-۳۵ را به زرادخانه نظامی خود اضافه کنند.

به گزارش ایرنا، مارک روته دبیرکل ناتو پیشتر و در جریان نشست وزرای دفاع کشورهای عضو این پیمان دفاعی در بروکسل با اشاره به اینکه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پیشرفت قابل توجهی در تولید مهمات و ساخت تجهیزات نظامی داشته است، اظهار کرد: با این حال تولید فعلی همچنان ناکافی است و ما باید علاوه بر تلاش برای افزایش تولیدات تسلیحاتی خود، سعی کنیم تا این تسلیحات را با هزینه کمتری تولید کنیم.

روته در ادامه با اشاره به تعهد بلندمدت ناتو به تقویت امکانات دفاعی اوکراین در برابر روسیه، اعلام کرد: اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی متعهد شده‌اند تا پایان سال جاری (۲۰۲۴) بیش از ۴۳ میلیارد دلار کمک نظامی به کی‌یف ارائه کنند که تا به امروز بیش از ۲۲ میلیارد دلار از این کمک نظامی محقق شده و اعطای این کمک، نماد همبستگی ما با مردم اوکراین برای دفاع از حق تعیین سرنوشت آنها به دست خودشان است.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha