سیاوش رهبر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۱۳ مشاور تخصصی بهزیستی همدان از ساعت هشت صبح تا ۱۲ شب پاسخگوی تماس گیرندگان هستند،اظهار کرد: ۴۵ هزار و ۳۰۶ شهروند همدانی طی سال گذشته با صدای مشاور (۱۴۸۰) بهزیستی استان تماس گرفتند و مشاوره شدند.
وی اظهار کرد: تمام تماسهای مردمی با خط ۱۴۸۰ (صدای مشاور) محرمانه و امن است و افراد می توانند مشکلات و مواردی که طرح کردن آنها به صورت حضوری برایشان مشکل است را به صورت تلفنی با مشاوران به صورت رایگان در میان بگذارند.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان، یکی از مهم ترین فعالیت های بهزیستی را ارایه خدمات مشاوره ای به جامعه هدف و آسیب دیدگان این حوزه برشمرد و افزود: خدمات ارایه شده از طریق ۴۵ مرکز مشاوره حضوری غیردولتی و یک مرکز مشاوره حضوری دولتی استان انجام می شود.
ارایه مشاوره حضوری به یازده هزار نفر در ۴۶ مرکز
رهبر افزود: ۱۱ هزار و ۲۱ نفر در نیمه نخست امسال از خدمات ۴۶ مرکز مشاوره غیر دولتی و دولتی بهره مند شدند و این آمار در سال گذشته برای ۱۶ هزار و ۲۴۳ نفر ثبت شده است.
این مسوول همچنین از ارایه طرح آموزش مهارت های زندگی برای ۴۰۰ نفر در ۶ ماهه امسال خبر داد و گفت: این طرح سال گذشته برای ۹۳۹ نفر از جامعه هدف اجرا شد که نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و کاهش آسیب های اجتماعی داشته است.
ارایه طرح آموزش زندگی به هزار و ۸۹۰ نفر
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان از ارایه طرح آموزش زندگی خانواده به هزار و ۸۹۰ نفر در ۶ ماهه امسال و چهار هزار و ۲۵۹ نفر در سال گذشته خبر داد و گفت: این طرح با هدف آموزش مهارت های زندگی به زوجین، تحکیم بنیان خانواده، پیشگیری از آسیب های کانون خانواده، افزایش روحیه همکاری میان زن و مرد و تربیت و آموزش صحیح فرزندان به اجرا درآمده است.
رهبر اظهار کرد: طرح آموزش پیش از ازدواج در ۶ ماهه سال جاری برای ۲ هزار و ۱۷۳ نفر و در سال گذشته برای چهار هزار و ۳۳۰ نفر اجرایی شد.
وی، خانواده را مهم ترین نهاد برای تامین امنیت، آرامش روانی و عاطفی اعضا، پرورش نسل جدید و اجتماعی کردن فرزندان دانست و ادامه داد: انجام مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره خانواده، مشاوره پیش از طلاق، برگزاری دورههای آموزشی پیش و هنگام ازدواج و کارگاههای آموزشی ویژه فرزندپروری از جمله اقدامات سازمان بهزیستی در راستای تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است.
فعالیت ۲۱ تیم فوریتی حمایتهای روانی اجتماعی(محب) هنگام وقوع بلایای طبیعی
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان با بیان اینکه ۲۱ تیم فوریتی حمایتهای روانی اجتماعی(محب) برای فعالیت در محلات هنگام وقوع بلایای طبیعی در شهرستانها تشکیل شده است، اظهار کرد: تیم های محب آموزش های تخصصی از جمله مدیریت استرس، مقابله با اضطراب، کنترل خشم، مشاوره سوگ، کمک های اولیه روانشناختی و بهداشت روانی در بلایا را آموزش دیده و در حوادث و شرایط اضطراری ارائه خدمات می کنند.
رهبر افزود: تیم های محب متشکل از روانشناس، مشاور و مددکار اجتماعی بوده و در صورت لزوم و بنا بر تشخیص یک روانپزشک است که وظیفه برنامه ریزی و طراحی مداخله در بحران و ارائه حمایت های روانی اجتماعی را برعهده دارند.
وی ادامه داد: در بلایای طبیعی مانند زلزله با در نظر گرفتن واکنش های هیجانی و روانی افراد و با توجه به اینکه مداخله در بحران فردی، اجتماعی و خانوادگی از برنامه های اورژانس اجتماعی است، برای کاهش آسیب و حفظ خونسردی افراد، نیاز به مداخله این واحد حمایتی بعد از وقوع بلایا وجود دارد.
اجرای طرح تصمیم برای هزار و ۱۱۷ نفر در سال گذشته
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه طرح کاهش و کنترل طلاق (تصمیم) امسال به دادگستری واگذار شد، اظهار کرد: در سال گذشته هزار و ۱۱۷ نفر با مشارکت دادگستری همدان به مراکز ما ارجاع شدند و با بررسی اختلافات زوجین زمینه های سازش، حفظ و انسجام خانواده را فراهم آوردند.
رهبر، خودکشی را به عنوان تهدیدی برای سلامت عموم جامعه دانست و گفت: رویکرد سازمان بهزیستی در راستای کنترل و کاهش خودکشی، آموزش و تربیت مدرس، مربی و تسهیلگر است.
وی ادامه داد: امسال کارگاه منطقه ای سه روزه با حضور چند استان برگزار شد و ۶۰ نفر تسهیلگر برای مداخله در خصوص خودکشی آموزش دیدند و هم اکنون نیز بیش از ۱۰۰ نفر مدرس، مربی و تسهیلگر برای کنترل و کاهش خودکشی در حال تربیت است تا طرح های پیشگیری از خودکشی با همکاری این افراد اجرایی شود.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان افزود: شهریور امسال به مناسبت هفته و روز جهانی خودکشی ۱۰ همایش تخصصی پیشگیری از خودکشی در شهرستان ها با حضور دستگاه های متولی برای مربیان آموزش و پرورش، کارشناسان مراکز مثبت زندگی بهزیستی، کارشناسان مراکز مشاوره و دیگر اعضا برگزار شد.
رهبر اظهار کرد: در قالب گروه های همیار سال گذشته ۱۲۰ نفر آموزش دیدند و امسال نیز آموزش گروه های همیار برای ۱۵۰ نفر پیش بینی شده است.
اجرای طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان(مانا) برای بیش از ۱۸ هزار نفر
وی تصریح کرد: طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران یا طرح مانا سال گذشته برای ۱۸ هزار و ۹۰۰ نفر از نوجوانان برگزار شد و امسال تاکنون برای بیش از این تعداد نوجوانان(۱۳ تا ۱۸ سال) در راستای افزایش مشارکت اجتماعی و جلوگیری از گسترش آسیبهای اجتماعی اجرا شده است.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان همدان افزود: آموزش مهارت های زندگی، خودآگاهی، آموزش تاب آوری در مقابل بحران های نوجوانی و شرایط جامعه و فضای مجازی از اهداف این طرح است و از طریق مشارکت اجتماعی نوجوانان به شناسایی، کاهش و برطرف کردن آسیب ها و مشکلات آنها توسط خودشان کمک کند.
رهبر یادآور شد: بهزیستی استان همدان هر ساله تعداد زیادی از نوجوانان دختر و پسر رده سنی (۱۳ تا ۱۸) را در سه محور پایگاه سلامت اجتماعی، آموزش مهارت های اجتماعی و اوقات فراغت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی زیر پوشش طرح مانا قرار میدهد.
وی ادامه داد: اجرای این طرح از گسترش آسیبهای فردی و اجتماعی به ویژه اعتیاد در بین نوجوانان جلوگیری میکند و نوجوانان با شرکت در این طرح علاوه بر این نسبت به محیط اطراف خود، خانواده و جامعه احساس مسوولیت پیدا می کنند این روند تا بزرگسالی ادامه خواهد داشت.
حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم زیرپوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند.
استان همدان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما