به گزارش ایرنا، دانشآموزان استثنایی به دلیل شرایط خاص بدنی که دارند با مشکلاتی برای تردد به مدرسه روبرو هستند که در همین راستا دولت برای جلوگیری از ترک تحصیل آنها شهرداریها را موظف به تامین سرویس مدرسه و یا پرداخت کمک هزینه حمل و نقل به این قشر کرده است.
خانوادههای این دانشآموزان به ویژه در مناطق محروم، به دلیل هزینههای بالای درمان و یا نگهداری از فرزندان خود قادر به پرداخت هزینه حمل و نقل مدرسه نیستند و اگر خانوادهای توان پرداخت این هزینه را نداشته باشند فرزند خود را از ادامه تحصیل منع میکند.
آموزش و پرورش خوزستان همواره نسبت به تامین سرویس مدارس دانشآموزان استثنایی درخواست یاری و کمک از دستگاههای مختلف و شهرداری کرده است اما در سالهای گذشته همکاری خوبی در این زمینه نشده است.
خوزستان با ۶ هزار و ۵۰۰ دانشآموز استثنایی رتبه سوم کشور در جمعیت این گروه از دانشآموزان را دارد به همین دلیل میطلبد اقدام گستردهای با همکاری تمامی دستگاهها و شرکتها برای تامین سرویس ایاب و ذهاب آنها انجام شود تا دانشآموزی به دلیل معلولیت و نداشتن شرایط تردد از حضور در کلاس درس محروم نشود.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان در این باره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: شهرداری اهواز در کنار شرکتها و دستگاههای دیگر برای تامین سرویس حمل و نقل دانشآموزان استثنایی استان همکاری کنند.
علی ممبینی افزود: جلساتی با شهرداری اهواز برای تامین سرویس رفت و آمد دانشآموزان استثنایی این شهرستان برگزار شد و تا کنون ۲ دستگاه ون در اختیار این دانشآموزن قرار دادند که روزانه تا ۵۰ نفر را جایه جا می کنند.
وی افزود: طی توافقی که با شهرداری اهواز انجام شده قرار است خودروهای بیشتری در اختیار این دستگاه قرار دهند و مبلغی هم به عنوان کمک هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان پرداخت کنند که منوط به تصویب در شورای اسلامی شهر اهواز است.
ممبینی با بیان اینکه یکهزارو ۷۰۰ دانش آموز استثنایی در اهواز وجود دارد گفت: سال گذشته شهرداری اهواز ۱۰ میلیارد ریال کمک هزینه تردد دانش آموزان استثنایی را پرداخت کرد.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان با اشاره به اینکه یکصد میلیارد ریال اعتبار برای کمک هزینه حمل و نقل این دانش آموزان نیاز است افزود: نبود سرویس مدرسه برای این دانش آموزان در ترک تحصیل آن ها بسیار اثر گذار است.
وی با بیان اینکه دریچهای برای همکاری شهرداری اهواز با آموزش و پرورش در این خصوص باز شده است افزود: از شرکت های فعال در خوزستان درخواست می شود در قالب مسئولیت های اجتماعی در تامین سرویس تردد این دانش آموزان با شهردار همکاری کنند.
ممبینی بیان کرد: در حال حاضر از مدیران مدارس خواسته شده تا در تامین سرویس این دانش آموزان کمک کنند.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان بیان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۳ کشور آمده که شهرداری ها در تامین سرویس مدارس دانش آموزان استثنایی باید کمک کنند.
تخصیص سرویس رایگان برای دانش آموزان استثنایی ناحیه چهار اهواز
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی اهواز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: شهرداری اهواز سرویس رایگان برای دانش آموزان استثنایی ناحیه چهار اهواز در نظر گرفته است.
امیر صفی خانی گفت: سال گذشته شهرداری اهواز ۱۰ میلیارد ریال کمک هزینه حمل و نقل دانش آموزان استثنایی را پرداخت کرد و امسال نیز تلاش داریم تا نهایت همکاری را در این بخش داشته باشیم.
با توجه به جامعه آماری بزرگی از دانشآموزان معلول و استثنایی در خوزستان ترک تحصیل این دانش آموزان به دلایلی همچون نداشتن سرویس ایاب و ذهاب قطعا تاثیر منفی بر سطح آموزشی استان خواهد داشت.
نظر شما