غذای یک سوم ایرانیان دور ریخته می‌شود

تهران - ایرنا - رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی حجم تولید محصولات کشاورزی را ۱۳۳ میلیون تن دانست و گفت: اسراف عامل نابودی ۲۵ تا ۳۰ درصد محصول کشاورزی یعنی یک سوم غذای مردم است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سیدمجتبی خیام‌نکویی امروز در نخستین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا افزود: در واقع با دور ریز یک قاشق برنج توسط هر ایرانی نه تنها غذای ۵۰۰ هزار نفر به هدر می‌رود بلکه به اندازه میزان واردات برنج در سال است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: گزارش‌ها حاکی از آن است که تمام گرفتاری‌های امروز بشر با وجود پیشرفت‌های حیرت‌آور در علم و فناوری‌های نوین ناشی از عدم رعایت اخلاق است.

وی با بیان اینکه کشورهای استکباری فناوری‌های هسته‌ای را برای کشتار جمعی استفاده می‌کنند، گفت: فناوری‌های هسته‌ای از ۷۰ سال پیش وارد کشاورزی شد و کاربردهای زیادی در افزایش تولید و بهبود کیفیت تولیدات کشاورزی داشته است.

خیام‌نکویی تصریح کرد: امروز فناوری زیستی، علم بیولوژیک و هوش مصنوعی نیز می‌تواند در تامین امنیت غذایی، افزایش تولیدات در واحد سطح و افزایش بهره‌وری نقش مهمی ایفا کند، درحالی که با بی‌اخلاقی قدرت‌های مستبد همین فناوری‌ها به عنوان سلاح بیولوژیک باعث قتل عام بشر می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی براین باور است که به هر میزان که از اخلاق فاصله بگیریم همان نقطه سقوط است.

وی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نخستین سند امنیت غذایی کشور تدوین شد که نتیجه تلاش‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی، نمایندگی ولی‌ فقیه و همه معاونت‌ها و سازمان‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

وی رعایت کرامت انسانی برای دسترسی به غذای کافی، پرهیز از اسراف و ارتقای شاخص‌های کیفیت و سلامت غذا را از اهداف سند امنیت غذایی دانست و گفت: تامین امنیت غذایی توام با حفظ اخلاق از مسائلی است که باید مورد توجه محققان بخش کشاورزی قرار گیرد.

خیام‌نکویی افزود: برپایی چنین همایش‌هایی برای اجرایی شدن سیاست‌های سند امنیت غذایی در کل زنجیره از تولید، عرضه و مصرف غذای حلال تا سفره مردم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha