بومی سازی حسگرهای سنجش اسیدیته با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی

تهران- ایرنا- یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به بومی سازی نوعی حسگرهای سنجش اسیدیته با یک‌دهم نمونه مشابه خارجی شده است که در صنایع همچنین آزمایشگاه های کنترل‌کیفی، آب و فاضلاب، داروسازی، لبنیات و غیره کاربرد دارد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در خصوص جنس و اجزای این حسگرها گفت: تمامی اجزاء این سنسورها اعم از بدنه و ممبران توسط شرکت تولید می شود و هم اکنون این شرکت در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی مستقر است.

معین اشکانی، در توضیح کاربست الکترود یا حسگر pH گفت: این نوع الکترود حسگر کاربردی و مهم برای تعیین میزان اسیدیته محلول ها یا مواد جامد و نیمه جامد در تمام صنایع است و در آزمایشگاه های کنترل کیفی، آب و فاضلاب، داروسازی، لبنیات و غیره کاربرد دارد.

وی ادامه داد: الکترودهای ترکیبی مرسوم از نوع غشاء شیشه ای که در صنعت برای اندازه گیری فعالیت یون هیدورژن یا اندازه گیری pH به کار برده می شود، به دلیل ساختار و ترکیبات به کار رفته، سرعت پاسخگویی پایینی دارند و معمولا تکرار پذیری ضعیفی نشان می دهند که با افزایش عمر الکترود شدت می یابد؛ از این رو، به صورت مداوم نیاز به کالیبراسیون دارند.

به گفته او با گذشت مدت زمان کمی از کالیبراسیون در الکترودهای pH، معمولا ناخالصی‌هایی در خروجی دیده می شود که با فاصله گرفتن از حالت ایده آل خطاهایی نسبی ایجاد می کند. در محیط های پرصدا و محیط هایی که امواج الکترو مغناطیسی نسبتا قوی وجود دارند، اختلال‌هایی در خروجی سنسورهای pH مشاهده می شود که شدیدا دقت سنسور را تحت تاثیر قرار می دهد.

اشکانی گفت: نیاز بازار به این محصول حدود سه هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار عدد است. ظرفیت تولید ما سالانه هزار و ۵۰۰ الکترود است و این محصول را با یک دهم قیمت نمونه مشابه خارجی تولید می کنیم. بازار هدف ما برای صادرات کشورهای اروپایی است اما هنوز به دلیل تحریم های بین المللی موفق به این کار نشده ایم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha