به گزارش ایرنا، مهدی شیردل روز سه شنبه در شورای ساماندهی مبادلات مرزی تایباد افزود: همه دستگاههای متولی در بخش جابه جایی مسافران ایرانی و خارجی باید در معبر زمینی دوغارون نظارت های خود را افزایش دهند و با متخلفان این حوزه برخورد قانونی کنند.
وی ادامه داد: بیشتر مسافران افغان به دلیل عدم آگاهی کافی با قوانین و مقررات جابه جایی مسافر با خودروهای مسافربر شخصی از مبدا دوغارون به سمت مقصد خود حرکت می کنند.
فرماندار تایباد با اشاره به این که گذرگاه زمینی دوغارون نخستین چشم انداز جمهوری اسلامی ایران برای اتباع کشور افغانستان به شمار می رود گفت: روزانه شمار زیادی از ناوگان حمل و نقل مسافر فاقد مجوز و شخصی در این مرز تردد دارند که این خود موجب گلایه رانندگان رسمی ۲ شرکت مجوزدار این شهرستان شده است.
شیردل افزود: وجود مسافربرهای شخصی در مسیر تایباد به مرز دوغارون به یکی از مهمترین معضلات جدی برای ناوگان عمومی حمل و نقل مسافر تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: برای ارایه خدمات مطلوب، بیشتر و درخورشان به مسافران این کشور همسایه باید زیرساختهای لازم در بخش های مختلف در مرز رسمی دوغارون فراهم شود که این مهم تلاش همه دستگاههای متولی را می طلبد.
فرماندار تایباد با بیان این که باید از همه ظرفیتهای لازم برای ساماندهی مرز دوغارون استفاده کرد گفت: این مرز مهمترین دروازه ورود و خروج اتباع افغانستانی به ایران و کشور خود قلمداد می شود که باید همه مسوولان کشوری، استانی و محلی در راستای رفع مشکلات آن تلاشی مضاعف داشته باشند.
شیردل اضافه کرد: روزانه به صورت میانگین ۲ هزار نفر مسافر افغانستانی از طریق مرز دوغارون وارد کشور می شوند که این میزان تردد نشان از اهمیت و امنیت زیاد دوغارون در بین مردم این کشور دارد.
مرز دوغارون با پیشینه بیش از یک قرن در فاصله ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر تایباد قرار دارد.
سالانه افزون بر یک میلیون نفر مسافر به صورت قانونی از طریق مرز دوغارون وارد ۲ کشور ایران و افغانستان می شوند.
مرکز شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد و ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد، تایباد به سبب وجود گذرگاه مرزی دوغارون در این نوار مرزی از اهمیت اقتصادی ویژه ای برخوردار است.
نظر شما