به گزارش خبرنگار ایرنا ، « عزیزاله زرگران » روز چهارشنبه درحاشیه رویداد تبادل فناوری با محوریت چالش های موجود در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: اکنون ۸۰ هزار نانوایی سنتی در کشور داریم که در شرایط بهتری می توانند پخت نان داشته باشند .
وی بیان کرد: روغن های خوراکی نیز در برنامه رژیم غذایی کشور هستند و غذاهای غنی شده نیز برمبنای نیازهای تغذیه ای کشور مورد توجه قرار گرفته است .
زرگران گفت: در بحث تغذیه کودکان و تهیه محصولات غذایی سلامت محور برای کودکان نیازمند اقدامات جدی هستیم چرا که ذائقه کودکان بیشتر حول مصرف محصولات صنعتی است.
وی اضافه کرد: باید محصولاتی تولید داشت که ذائقه کودکان را تامین کند ؛ صنعت باید در کنار بخش تحقیقات تغذیه قرار گیرد ؛ امروز چاقی فقط مشکل کشور ما نیست بنابراین ارتقای سلامت محصولات صنعتی از نظر قند، نمک و چربی جزو اولویت ها است .
زرگران گفت: امروز انیستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور نقشه تغذیه ای ایران را در اختیار دارد به طوریکه می دانیم کمبود ریز مغذی ها در کدام استان ها است و این کمبود به چه دلیل بوجود آمده است .
وی افزود: در بخش فناوری و ارتباط صنعت آماده هستیم برمبنای اطلاعات و نوآوری تجاری از نظر بازار پسندی اقدامات موثر داشته و این نو آوری ها را برمبنای نیازهای تغذیه ای ایران انجام دهیم .
زرگران تاکید کرد: از تمام افرادی که در حوزه سلامت تغذیه همراه شوند حمایت می کنیم تا در مسیر سلامت تغذیه ای کشور گام های موثرتری برداشته شود .
بخش زیادی از تولیدات سبزی و صیفی کشور در البرز انجام می شود
معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در حاشیه این همایش گفت: هدف از برگزاری این رویداد ایجاد تعاملی سازنده بین دانشگاه، صنعت، تحقیقات، استاندارد و بخش اجرا است.
"کامبیز پورطهماسی" اظهار کرد: باید امنیت غذایی و زیستی کشور به سمت دانش بنیان حرکت کند ضمن آنکه مردم باید از فواید محصولات کشاورزی یا سایر مواد غذایی اطلاع کافی داشته باشند.
وی افزود: در زمینه تولید در استان البرز مشکل کم آبی داریم که در تلاش هستیم نمونه های گیاهی در اختیار بخش کشاورزی استان قرار دهیم که ضمن اینکه بهره وری بالایی دارند مصرف آب کمتری هم داشته باشند.
پور طهماسی اضافه کرد: بخش زیادی از تولیدات سبزی و صیفی در استان البرز انجام می شود که یکی از مشکلات در این بخش تهیه نشاء است که طرح جدیدی در این دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در حال اجرا است که به زودی رونمایی می شود.
وی گفت: پیش از این نیز ۲ بذر خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای را در مرحله ایجاد بذرهای هیبرید هستیم که با همکاری بخش خصوصی است و امیدواریم سال آینده این بذور وارد بازار شود.
نظر شما