به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان، مهدی احمدی روز شنبه گفت: فاز جدید عملیات مرمتی تیمچه علیخان با تخصیص اعتبار بیش از ۱۶ میلیارد ریال و در قالب مرمت و احیا ابنیه تاریخی کوهبنان و از محل اعتبارات استانی در حال اجرا است.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کوهبنان افزود: این فاز عملیات اجرایی شامل حذف قسمتهای فاقد استحکام، آواربرداری و نجات بخشی، دیوار چینی، استحکام بخشی، سقف پوشی و اندود است که در ضلع شمال غربی اثر انجام خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: بازارها یکی از عناصر مهم شهری در گذشته و حال بوده که از نظر فرهنگی و تاریخی بسیار با ارزش و نماد پویایی و تبادل فرهنگ ها بوده و تیمچه علیخان در کوهبنان به عنوان بخش بجا مانده از بازار قدیم کوهبنان برای مردم و حوزه میراث فرهنگی بسیار حائز اهمیت است.
احمدی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر این تیمچه و سایر ابنیه تاریخی و فرهنگی کوهبنان در برنامه مرمت ادارهکل میراثفرهنگی قرار داشته و فاز چهارم مرمت این اثر واجد ارزش در حال انجام است تا با تکمیل آن در زنجیره گردشگری این شهرستان قرار گرفته و ظرفیتی دیگر در جذب گردشگران به این شهرستان ایجاد کند.
رونمایی از لوح ثبت ملی درختان کهنسال روستای خنامان رفسنجان
همچنین در حاشیه جشنواره انار روستای خنامان شهرستان رفسنجان، از لوح ثبت درختان بِنه کهنسال این روستا در فهرست ملی آثار طبیعی رونمایی شد.
رییس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رفسنجان در حاشیه جشنواره انار روستای خنامان از ثبت درختان کهنسال بِنه این روستا در فهرست آثار ملی خبر داد و افزود: درختان بنه کهنسال واقع در مجاورت بقعه شاه چهلتن روستای خنامان پس از طی مراحل کارشناسی و مستندسازی در فهرست ملی میراث طبیعی کشور ثبت شده است.
حسن حسینی در خصوص قدمت این درختان بیان کرد: براساس مطالعات صورت گرفته قدمت این درختان بین ۴۲۰ تا ۴۷۰ سال بوده و با ثبت در فهرست ملی آثار طبیعی ظرفیت جدیدی در گردشگری این روستا حاصل شده و فرصتی برای علاقهمندان گردشگری طبیعت در خنامان ایجاد شده است.
رییس میراثفرهنگی رفسنجان با اشاره ظرفیت های تاریخی و گردشگری روستاهای منطقه خنامان اظهار کرد: با وجود تپهها و محوطههای باستانی با قدمت دوران تاریخی و برجها و قلاع دوران اسلامی و بافت با ارزش روستایی در کنار جاذبهها، مواریث طبیعی و محصولات کشاورزی نظیر انار و زعفران این منطقه استعداد تبدیل شدن به روستای هدف گردشگری را دارا است که امیدواریم با تلاشهای در حال انجام، این مهم در آینده ای نزدیک محقق شود.
نظر شما