خراسان‌رضوی بیشترین شاغلان بخش کشاورزی کشور را دارد

مشهد-ایرنا- معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان‌رضوی گفت: بیشترین شاغلان بخش کشاورزی بر اساس نتایج آخرین سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۳۹۳ کشور، مربوط به خراسان رضوی است.

سید هادی حسینی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به أغاز ششمین سرشماری سراسری و عمومی کشاورزی در کشور از ۱۲ آبان ماه امسال اظهار کرد: در ایران تاکنون پنج سرشماری در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲ و ۱۳۸۲ با استفاده از ابزار کاغذی و در سال ۱۳۹۳ نیز با استفاده از ابزار الکترونیکی «تبلت» اجرا و نتایج آن از طرف مرکز آمار ایران در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی منتشر شد.

وی اظهار کرد: سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ماه همزمان با سراسر کشور در این استان آغاز می‌شود و ۴۵ روز به طول می انجامد، این سرشماری شامل گردآوری اطلاعات در زمینه فعالیت های کشاورزی در بخش‌های پرورش محصولات سالانه و دایمی، پرورش دام، کشت محصولات گلخانه‌ای، پرورش آبزیان خوراکی، طیور، کرم ابریشم و زنبور عسل است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی افزود: سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ در ایران مانند برخی از کشورهای پیشرو به صورت ترکیبی به معنای مراجعه حضوری، تکمیل فرم مربوطه، تکمیل اینترنتی و تلفنی فرم ها اجرا می شود، در این سرشماری فرماندهی انتظامی، صدا و سیما، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت ارتباطات، دانش بنیان، کمیته امداد امام خمینی، اتاق بازرگانی، سازمان نقشه برداری و ستاد نیروهای مسلح و وزارت کشاورزی مشارکت دارند.

وی اظهار کرد: هدف از این سرشماری گردآوری و تهیه اطلاعات از اراضی زیر کشت زراعی، باغی، گلخانه‌ای، تاسیسات آبیاری، تعداد بهره برداران، آمار مربوط به پرورش دام و طیور و آبزیان، پرورش کرم ابریشم و زنبور عسل است که مطابق با ماده سه قانون مرکز آمار ایران و ماده ۱۰ قانون احکام دایمی برنامه توسعه کشور و همچنین توصیه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)، به ‌منظور حفظ دوره زمانی آمارهای بخش کشاورزی و به هنگام‌ سازی بهره‌برداران کشاورزی، انجام این سرشماری اجتناب ناپذیر است.

حسینی بیان کرد: خراسان رضوی با ۱۴ هزار نفر در قالب آمارگیران، ناظران و کارشناسان مسوول، هشت درصد از کل دست اندرکاران طرح سرشماری عمومی کشاورزی را دارد و نظارت بر حوزه های فنی در مراحل جذب نیرو و آموزش و عملیات اجرایی میدانی مهم ترین وظیفه معاون فنی و آموزشی هر شهرستان در این طرح است که باید زیر نظر فرماندار انجام وظیفه کند.

بیش از ۳۳۸ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی خراسان رضوی فعالیت دارند و حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی این استان هشت میلیون تن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha