به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این گزارش در ادامه با اشاره به این که نظم بین المللی مبتنی بر قوانین (RBO) و مهمترین رکن آن یعنی سازمان ملل در پی جنگ جهانی دوم، تحت رهبری ایالات متحده، برای جلوگیری از تکرار آن درگیری پرهزینه، ایجاد شده تاکید کرد: وظیفه سازمان ملل متحد حفظ صلح بینالمللی، جلوگیری از جنگهای تجاوزکارانه، و تضمین این است که جنایات ضد بشری هرگز تکرار نشود.
الجزیره با تاکید بر این که ایالات متحده و اسرائیل با دیده تحقیر به سازمان ملل نگاه کرده و در تلاش هستند تا آن را ناکارآمد نشان دهند، نوشت: تصمیمات مهم سیاست خارجی ایالات متحده، مانند حمله این کشور به عراق در سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۲)، بارها آنچه که نوام چامسکی، فیلسوف مشهور از آن به عنوان «تحقیر نظام بینالملل از سوی واشنگتن» یاد میکرد، را به خوبی نشان داده است.
این گزارش با انتقاد از رویکرد دوگانه و تبعیضآمیز آمریکا نسبت به اهمیت یا حفاظت از سازمان ملل تاکید کرد: آمریکا تنها زمانی از سازمان ملل پشتیبانی میکند که این سازمان در خدمت منافع این کشور باشد، اما در موقعیتهایی که این نهاد از پیروی از رهبری آمریکا امتناع می ورزد یا حرکتی انجام می دهد که منافع متحدانش را تضعیف کند، واشنگتن به سرعت رویکرد تحقیرآمیز خود نسبت به آن را آشکار میکند.
سابقه وتو؛ مشهودترین نمونه دیدگاه «تحقیر آمیز» آمریکا نسبت به نظام بینالملل
بنابراین گزارش از سال ۱۹۷۲ (۱۳۵۱) - زمانی که ایالات متحده برای اولین بار از حق وتوی خود برای حمایت از اسرائیل استفاده کرد - تا دسامبر ۲۰۲۳ (آذر ۱۴۰۲)، آمریکا ۷۷ قطعنامه از جمله ۴۵ قطعنامه انتقادی از اسرائیل را وتو کرده است. جالب اینکه در این بازه زمانی، هیچ عضو دائمی شورای امنیت در استفاده از حق وتو حتی به ایالات متحده نزدیک نشده است. در این مدت روسیه (۴۴)، چین (۱۶)، بریتانیا (۱۷) و فرانسه (۹) و در مجموع ۸۶ بار از حق وتوی خود استفاده کرده اند. تنها در طول جنگ کنونی اسرائیل علیه غزه، آمریکا سه قطعنامه آتشبس شورای امنیت سازمان ملل را در حمایت از اسرائیل وتو کرده است.
الجزیره با اشاره به تشدید حملات رژیم صهیونیستی علیه آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاورمیانه (UNRWA) که تحت حمایت ایالات متحده انجام می شود نوشت: هرگاه اسرائیل علیه این نهاد بین المللی اقدامی انجام داده و یا حمله میکند، ایالات متحده هیچ واکنشی انجام نداده و با این سکوت تایید خود از اقدام اسرائیل را نشان می دهد.
این گزارش با یادآوری اقدام ۴۰ کشور در محکوم کردن حملات اسرائیل به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل و عدم تایید این بیانیه توسط آمریکا تاکید کرد: حملات و توهین مقامات آمریکایی علیه سازمان ملل وقتی صورت می گیرد که این نهاد مواضع ارائیل را تضعیف یا از آن انتقاد کند.
الجزیره در تایید این ادعای خود به حملات و انتقادات ایالات متحده و اسرائیل به سازمان ملل در مقابل مطرح شدن پرونده نسل کشی علیه اسرائیل در این سازمان اشاره کرده و نوشت: ایالات متحده و اسرائیل همچنان و به طور مداوم دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) - ارگان قضایی اصلی سازمان ملل متحد - را زیر سوال می برند.
این گزارش در پایان تاکید کرد: نوام چامسکی، آمریکا و اسرائیل را به عنوان دو "دولت سرکش" پیشرو در جهان توصیف کرد و تاریخ نشان داده که بازیگران سرکش در نهایت با عواقب جدی روبرو می شوند.
نظر شما