به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی، ولکر ترک کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: هرگز نباید ارزش منشور ملل متحد و نهادهایی که زیربنای آن هستند را فراموش کنیم.
وی افزود: این تصمیم به دلایل زیادی به شدت نگرانکننده است و تاثیرات بالقوه هولناکی بر حقوق بشر کسانی دارد که به کمک آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) وابسته هستند.
قانونی که روز گذشته (دوشنبه) توسط پارلمان رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت آنروا در داخل فلسطین اشغالی به تصویب رسید، نگرانیهایی را در مورد توانایی این آژانس برای ارائه کمک به غزه پس از گذشت بیش از یک سال جنگ در این باریکه ایجاد کرده است.
تاکنون آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و آژانسهای این نهاد بینالمللی از جمله صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد و سازمان بینالمللی مهاجرت نسبت به این اقدام رژیم اسرائیل علیه آنروا واکنش نشان داده و ابراز نگرانی کردهاند.
کشورهای ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا نیز در بیانیه مشترکی اقدام کنست در تصویب قانونی برای جلوگیری از فعالیت آنروا در سرزمینهای اشغالی فلسطین را محکوم و تاکید کردند: مأموریت رسیدگی به امور میلیونها پناهنده فلسطینی در منطقه از طرف مجمع عمومی سازمان ملل بر عهده آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی گذاشته شده است.
با این حال، سخنگوی آنروا به تازگی تاکید کرد که این آژانس براساس دستور سازمان ملل فعالیت میکند و وابسته به اسرائیل نیست؛ بنابراین هرگز از تل آویو، مجوز نمیگیرد و به فعالیتهایش ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساختهای نوار غزه به شدت آسیب دیدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که با گذشت حدود ۱۳ ماه از تجاوز به غزه، هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.
نظر شما