سید هادی خاضعی در حاشیه نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان کهگیلویه و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین سالانه بالای سه میلیون متر مکعب ۲۵۰ چاه غیر مجاز کشاورزی برداشت می شود که شناسایی و بسته شدن این چاه ها و جلوگیری از هدر رفت منابع آبی از اولویت های اساسی اداره جهاد کشاورزی کهگیلویه است.
وی تصریح کرد: همچنین بر اساس بررسی های انجام شده سالانه بالای سه میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب در بخش صنعت و از حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب نیز در بخش آشامیدنی آب از چاه های موجود شهرستان برداشت می شود.
خاضعی شمار چاه های مجاز و دارای مجوز برداشت آب در شهرستان کهگیلویه را هم ۸۰۰ مورد عنوان کرد.
وی یادآور شد: ظرف سالهای اخیر به دلیل مدیریت نادرست مصرف آب و استفاده از الگوی کشت نامناسب، سطح آبهای زیرزمینی به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
خاضعی افزود: همچنینی یکی از اولویت ها و برنامه های جدی جهاد کشاورزی جلوگیری از کشت محصولات با میزان مصرف آب از جمله هندوانه و برخی صیفی جات است که البته البته باید سعی شود کشت های جایگزین و گلخانه ای را افزایش دهیم.
وی حفاظت از منابع آبی و اصلاح الگوی کشت را از اولویتهای اصلی این نهاد در سال جاری عنوان کرد و افزود : مشارکت مردم در مدیریت مصرف آب باید مورد توجه قرار گیرد.
خاضعی همچنین تصریح کرد: با تلاشها و پیگیریهای صورت گرفته و همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی، در سال گذشته تاکنون۲۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود و با پایشهای مستمر از حفر چاه غیرمجاز جلوگیری شده است.
خاضعی از صاحبان چاههای کشاورزی خواست تا در اسرع وقت برای تمدید پروانه بهرهبرداری چاههای خود به اداره منابع آب مراجعه کنند.
وی تأکید کرد: در صورت مراجعه نکردن این افراد از ابتدای سال ۱۴۰۴ تعرفه مصرف برق به صورت آزاد محاسبه و وصول خواهد شد و در صورت منقضی شدن پروانه بهرهبرداری، انشعاب برق چاهها قطع خواهد شد.
او گفت: به منظور حفاظت از منابع آبی و مهار افت سطح ایستایی آبهای زیرزمینی و جلوگیری از اضافه برداشت، باید کلیه چاههای کشاورزی مجهز به کنتور هوشمند حجمی آب شوند.
به گزارش ایرنا،کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن یک درصد مساحت و جمعیت کشور در جنوب غربی ایران، به دلیل برخورداری از شرایط آب و هوایی مساعد، بیش از ۱۰ درصد از روانآبهای کشور، معادل ۱۰ میلیارد متر مکعب آب، را به خود اختصاص داده است.
بر اساس برآوردهای سازمان جهاد کشاورزی، ۲ میلیارد مترمکعب آب برای مصرف کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در افق بلندمدت مورد نیاز است و از حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، حدود ۷۰ هزار هکتار آبی است.
کهگیلویه با ۱۳۲ هزار نفر جمعیت، دومین شهرستان پرجمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب میشود.
نظر شما