بیش از ۹۵ درصد مبتلایان به تب مالت از شیر سنتی استفاده می‌کنند

اردبیل - ایرنا - رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان این که اردبیل پس از استان‌های همدان و لرستان در رده سوم اتبلا به تب مالت قرار دارد، گفت: بیش از ۹۵ درصد مبتلایان به این بیماری از شیر سنتی استفاده کرده‌اند و شهروندان لازم است حتما از شیر جوشیده و یا شیر پاستوریزه استفاده کنند.

جواد ابیش وند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به این که تب مالت یک بیماری عفونی است که در اثر ارتباط با دام یا ترشحات دامی یا فرآورده‌های لبنیاتی آلوده به انسان منتقل می‌شود ، اظهار کرد: تب مالت یک بیماری هزار چهره است و می‌تواند قسمت‌های مختلف بدن را درگیر کند ، فردی را دچار بیماری اعصاب و روان می‌کند ، گاهی قلب را درگیر می‌کند و گاهی شخص را دچار کمر درد یا ضعف و بیحالی کرده و با ظواهر مختلف خود را نشان می‌دهد.

وی مصرف لبنیات و تماس با دام آلوده را از راه‌های انتقال بیماری تب مالت عنوان کرد و گفت: بر اساس آمار ۳۱ درصد بیماران دامدار هستند ، ۶۸ درصد موارد بیماری تب مالت در روستانشینان و یک درصد موارد نیز در عشایر بروز می‌کند.

ابیش وند گفت: زمانی که فرد به بیماری تب مالت آلوده می‌شود میکروب بیماری وارد بدن می‌شود ، دوره کمون را طی کرده و بیماری بروز می‌کند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان این که تشخیص و درمان این بیماری بر عهده پزشکان حاذق و متخصص عفونی و داخلی است ، افزود: باید راه‌های پیشگیری از این بیماری را بدانیم و با آن مقابله کنیم.

ابیش وند به شهروندان توصیه کرد حتما شیر جوشیده یا پاستوریزه استفاده کنند و افزود: استفاده از لبنیات سنتی در ابتلا به تب مالت خیلی مهم است ، اگر یک قطره از شیر آلوده با دهان فرد تماس پیدا کند سریع مبتلا به این بیماری می‌شود.

پنیر تازه نخورید/ حتی تست پنیر تازه ممکن است افراد را مبتلا کند

وی با بیان اینکه شیر سه تا پنج دقیقه پس از مرحله به جوش رسیدن باید جوشانده شود، اضافه کرد: پنیر هم جزو بیشترین عوامل سرایت بیماری تب مالت در استان اردبیل است.با توجه به اینکه پنیر با شیر جوشانده نشده درست می‌شود ، این پنیر باید دست کم سه ماه در آب نمک بماند تا عامل بیماری تب مالت از بین برود و سپس مصرف شود.

رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به مردم توصیه کرد: در خرید پنیر تازه از مغازه‌ها باید دقت کنند ، حتی فرد هنگام تست طعم پنیر در مغازه‌ها می‌تواند در صورت آلوده بودن به بیماری تب مالت مبتلا شود.

این مقام بخش بهداشت استان اردبیل تماس نزدیک با دام را یکی از دیگر راه‌های انتقال بیماری تب مالت ذکر کرد و افزود: در مواقعی بویژه در عید قربان وقتی بچه‌ها گوسفند یا بره را در آغوش می‌گیرند سریع می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند ، مردم همچنین باید از خرید گوشت‌های خارج از کشتارگاه‌ها و مراکز مجاز که عامل سرایت بیماری است پرهیز کنند.

ابیش وند خاطر نشان کرد: هنگام نزدیک شدن به دام استفاده از دستکش و عینک محافظ باید مورد توجه قرار بگیرد. هنگام کمک به زایمان دام باید برای احتیاط از آلوده شدن به ترشحات دامی از وسایل حفاظت فردی استفاده شود ، یک فقره ترشحات زایمانی آلوده به عامل بیماری تب مالت ۱۰ به توان ۲۵ عامل بیماری تب مالت دارد چون میکروب تب مالت دارد.

وی اضافه کرد: در استان اردبیل میزان بروز بیماری تب مالت چند برابر کشور است ، چون هم واحدهای دامداری زیادی در استان فعال است و هم مصرف لبنیات سنتی در استان بالاست.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: در پرس و جو از بیماران مبتلا به تب مالت در مراکز بهداشتی و درمانی استان اردبیل ۹۵ درصد بیماران گفته‌اند که از شیر و پنیر سنتی استفاده کرده‌اند.

مشاهده ابتلا به تب مالت در اثر مصرف بستنی‌های دست ساز

ابیش وند گفت: اخیرا عامل بیماری تب مالت در بستنی هم دیده شده است ، توصیه می‌شود از بستنی پاستوریزه استفاده شود ، به دلیل بی‌اطلاعی از نحوه جوشانده شدن شیر در بستنی‌های دست‌ساز احتیاط در این مورد خیلی مهم است ، هر چند همکاران نظارت و مراکز غیربهداشتی را پلمب می‌کنند ولی خانواده‌ها و کودکان با مصرف بستنی‌های پاستوریزه باید در تامین سلامت خود تلاش کنند.

استان اردبیل با بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی رتبه ۱۰ کشوری را در صنعت دامداری دارد ، این استان دارای بیش از ۲ میلیون دام سبک و ۳۵۰ هزار دام سنگین است.

سالانه در این استان ۲۹ هزار و ۷۴۷ تن گوشت قرمز تولید می‌شود، نیاز سالانه این استان به گوشت قرمز ۱۵ هزار و ۳۰۰ تن می‌باشد که ۱۴ هزار و ۳۰۰ تن مازاد آن نیز به سایر استان‌های کشور فرستاده می‌شود.

بیش از ۶۰ درصد بیماری هایی که انسان درگیر می شود و بیشتر بیماری های نوپدید، مشترک بین انسان و دام است که با توجه به این موضوع وظیفه اصلی دامپزشکی، کنترل این نوع بیماری هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha