سودای با سوادی پیش پای کوه

شهرکرد- ایرنا- به جای تخته سیاه می توان نوشت " تخته سنگ"، به جای زمین بازی یادداشت کرد صخره‌های ستبر و به جای مدرسه در بهترین نقطه شهر نگارش کرد دامنه جنگل و کوه، اینجا مدرسه‌هایی نیز وجود دارد در قلب زاگرس میانی، دانش‌آموزان در این کوهساران با دره‌های تند و پر شیب برای درس خواندن تلاش می‌کنند تا شاید روزی برای روستای خود پزشک، مهندس و معلم و فردی باسواد شوند.

به گزارش ایرنا، مدرسه اینجا، با همه مدارس شهری و حتی روستایی متفاوت است اینجا برای آموختن باید دل کوه داد و پا به سنگ و خارا زد تا هر کلمه‌ای که دانش‌آموزان فرا می‌گیرند پژواکی باشد از حیات کلمه که آموختگان آن در سودا باسوادی هستند.

در چهارمحال و بختیاری روستاهای سخت‌گذری است که معلم بودن در اینجا نوعی ایثارگری است که برای رسیدن به دانش‌آموزان و گشایش پنجره‌ای از علم و دانش سختی راه را به جان خریده‌اند تا همچنان دانش‌آموزان کلمه را بیاموزند.

مردم محلی گفته بودند که با گذشت بیش‌ از ۴۰ روز از سال تحصیلی جدید چهار معلم در قالب سرباز معلم و خرید خدمت برای آموزش دانش‌آموزان روستاهای"دره توت"و" زِرگ " شهرستان کوهرنگ اعزام شده بودند که به دلیل سخت‌گذر بودن منطقه و نبود امکانات هر چهار نیرو از ادامه فعالیت انصراف دادند.

سودای با سوادی پیش پای کوه

سرپرست معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش شهرستان کوهرنگ در خصوص ادعای نبود معلم برای ۴۷ دانش‌آموز روستاهای "دره توت" و" زِرگ" شهرستان کوهرنگ گفت: یک نیروی خرید خدمت از روز چهارشنبه هفته گذشته در این منطقه مستقر شده است.

یوسف رنجبر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این روستاها از مناطق سخت‌گذر و مرز بین استان‌های چهارمحال و بختیاری و لرستان هستند، تعداد خانوار ساکن در این روستاها بسیار پایین است و طبق آمار رسمی از سامانه‌های آموزش و پرورش، تنها ۱۰ دانش‌آموز در مقطع ابتدایی در این ۲ روستا زندگی می‌کنند که از این تعداد ۶ دانش‌آموز در روستای دره‌توت و چهار دانش‌آموز در روستای زِرگ ساکن هستند که خانواده این دانش‌آموزان عشایری هستند و کوچ درون و برون استانی انجام می‌دهند و جمعیت دانش‌آموزی این روستاها در طول فصول سال متغییر است و به ۲ تا سه نفر نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به استقرار یک معلم از نیروهای خرید خدمت و دارای ۲ سال سابقه خدمت در روستای دره توت از روز چهاشنبه هفته گذشته گفت: خانواده چهار دانش‌آموز روستای زِرگ نیز اعلام کردند که عشایر هستند و کوچ می‌کنند و همچنین مکانی برای برگزاری کلاس درس در این روستا وجود نداشت و با پیگیری یک اتاق آموزشی برای دانش‌آموزان این روستا به صورت استیجاری تامین شده است.

به گفته وی، از ابتدایی سال تحصیلی جاری سه سرباز معلم و یک نفر نیروی خرید خدمت در این منطقه ساماندهی شده بودند که هر سه سرباز معلم به دلیل سخت‌گذر بودن منطقه و نبود امکانات از ارائه خدمت امتناع کردند و هم‌اکنون مسئولان آموزش و پرورش شهرستان حاضر نشدن این سرباز معلمان در محل خدمت را به پادگان‌های آنها اعلام کردند.

رنجبر با اشاره به اینکه با توجه به هماهنگی با یکی از اهالی این روستا جهت بردن معلم به روستای دره توت از روستای چین، یکی از این سربازان معلم در همان ساعت اولیه قبل از رسیدن به روستا به دلیل سخت‌گذر بودن از ادامه مسیر منصرف شد گفت: ۲ سرباز معلم دیگر نیز در همان روزهای اولیه انصراف دادند و یک نفر نیروی خرید خدمت نیز از ادامه فعالیت منصرف شده بود.

سرپرست معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش شهرستان کوهرنگ اظهار داشت: در روستای دره توت کلاس‌های‌ درس به صورت یک فضای آموزشی است که در سال‌های گذشته اهالی روستا برای برپایی کلاس درس احداث کردند و از امروز کلاس درس این دانش‌آموزان در این مدرسه برگزار شد.

وی افزود: دانش‌آموزان این روستاها بیشتر برای ادامه تحصیل به لرستان کوچ می‌کنند تا در مدارس عادی و شبانه‌روزی مشغول تحصیل شوند.

سودای با سوادی پیش پای کوه

مدارس زیر ۱۰ دانش‌آموز هم برپاست

سودای با سوادی پیش پای کوهمعاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت:در سال تحصیلی جاری ۱۳۶ مدرسه ابتدایی استان زیر ۱۰ نفر دانش‌آموز دارند.

نصرت‌الله محمودی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود : این مدارس تک کلاسه هستند و بیشتر در مناطق روستایی و عشایری شهرستان‌های کوهرنگ، اردل، لردگان قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه در در این مدارس یک معلم با عنوان مدیر آموزگار مستقر شده است گفت: ۶۷ مدرسه از این تعداد پنج دانش‌آموز و زیر پنج دانش‌آموز و ۱۱ مدرسه با ۲ دانش‌آموز و یک مدرسه نیز با یک دانش‌آموز فعال است.

به گفته وی، در برخی مناطق سخت‌گذر استان که امکان ساخت مدرسه وجود نداشت کانکس مستقر شده است و کلاس‌های درس در کانکس برگزار می‌شود.

محمودی افزود: در برخی مناطق سخت‌گذر استان مانند "شوله" که امکان ساخت مدرسه وجود نداشت با همکاری هوانیروز سپاه کانکس به آن مناطق ارسال شده و با استقرار کانکس کلاس درس برگزار می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت:هم‌اکنون در روستای " زرک دره توت" شهرستان کوهرنگ که کمتر از پنج دانش‌آموز در مقطع ابتدایی مشغول تحصیل است نیز در سال تحصیلی جاری چندین نوبت معلم اعزام شده اما به دلیل سخت‌گذر بودن منطقه و نبود امکانات رفاهی معلمان در منطقه نمی‌مانند و این امر باعث نارضایتی تعدادی از خانواده‌ها شده بود.

وی به رایزنی روزهای گذشته برای اعزام معلم جدید به منطقه خبر داد و گفت: ماندگاری معلم در این منطقه به دلیل سخت‌گذر بودن منطقه و نبود امکانات رفاهی لازم پایین است.

محمودی افزود: براساس آمار هم‌اکنون ۵۰۰ کودک بازمانده از تحصیل در استان وجود دارد که بر اساس ارزیابی‌ها و کار کارشناسی و تحقیقات میدانی که انجام شده تعدادی از این دانش‌آموزان به دلیل مهاجرت به خارج از استان و خارج از کشور از چرخه آموزشی استان خارج شدند و یا تعدادی از این کودکان به دلیل بیماری سخت و یا معلولیت شدید امکان تحصیل آنها وجود ندارد.

محمودی با اشاره به پوشش تحصیلی بیش از ۹۹ درصد در مدارس مقطع ابتدایی استان افزود: چهارمحال و بختیاری از استان‌های پیشتاز در پوشش تحصیلی دانش‌آموزان مقطع ابتدایی است.

وی با اشاره به اینکه درصد تکرار پایه در مقطع ابتدایی در استان ۱.۴۴ درصد است گفت: اجرا و تشکیل کلاس‌های جبرانی در طول تابستان از مهمترین برنامه‌هایی حمایتی از این دانش‌آموزان بوده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان کوهرنگ در فاصله ۹۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد و روستای دره توت و زرگ از روستاهای دهستان میانکوه موگویی است.

این روستا براساس سرشماری مرکز آمار ایران سال ۱۳۹۰ دارای جمعیت ۱۵ خانوار با جمعیت ۹۱ نفر هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha