مدیر دفتر اقتصاد و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست روز شنبه در آیین آغاز این طرح در مشهد گفت:ارزش گذاری خدمات اکوسیستم در استانهای کشور با هدف تهیه اطلس جامع دیجیتال با قابلیت به روزرسانی انجام میگیرد.
الناز کیوانی افزود: از سال۱۳۸۶ دفتر اقتصاد محیط زیست و توسعه پایدار، مطالعات ارزش گذاری اقتصادی منابع محیط زیست کشور را به صورت اکوسیستم محور شروع و تا سال ۱۳۹۹، ۲۵ اکوسیستم مهم کشور را ارزش گذاری کرد.
مدیر دفتر اقتصاد و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از آنجا که رویکرد یاد شده پاسخگوی شتاب توسعه در کشور نبود، از سال ۱۴۰۰ تغییر رویکرد در انجام مطالعات صورت گرفت و طی نقشه سازی، خدمات اکوسیستمی هر استان کمی و سپس بر اساس روش های استاندارد جهانی ارزشگذاری شد و نقشه ارزش خدمات اکوسیستمی استان در سطوح مختلف کارشناسی و مدیریتی قابل استفاده و استناد خواهد بود.
کیوانی افزود: هدف نهایی این طرح ملی این است که ارزش خدمات اکوسیستمی در تمام ۳۱ استان، در قالب یک اطلس ارزش خدمات اکوسیستمی دیجیتال با قابلیت به روز رسانی تهیه و مبنای برنامه ریزی و تصمیم گیری های منطبق با اهداف حفاظت در حوزه محیط زیست قرار گیرد.
وی حسابداری سبز، معیشت پایدار، مطالعات طرح های توسعه مشمول ارزیابی اثرات توسعه، تخصیص بهینه منابع را از مباحثی برشمرد که لحاظ ارزش ریالی خدمات اکوسیستمی کشور می توانند به تکمیل، تدقیق و افزایش اثربخشی آنها کمک کند.
مدیر دفتر اقتصاد و فناوری سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طرح ارزشگذاری اقتصادی خدمات اکوسیستمی استان خراسان رضوی در ۲ مرحله شامل شناسایی و کمی سازی خدمات اکوسیستمی و ارزشگذاری آنها انجام خواهد شد و امید است با بهره گیری از تخصص و تجارب همکاران محیط زیست استان نتایجی حاصل شود که از طریق به کارگیری در برنامه های توسعه استان به حفظ حداکثری ارزش های محیط زیستی این استان بینجامد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: حفظ اکوسیستم ها با خدماتی که برای ما انجام می دهند برای کیفیت بخشی به زندگی، بقا، سلامت انسان و سایر موجودات زنده زمین و نیز بهره مندی از منابع آن، بسیار ضروری است.
سعید محمودی افزود:لازمه حفاظت از محیط زیست کسب آگاهی در خصوص اهمیت محیط زیست و اکوسیستم های ارائه دهنده انواع کالاها و خدمات است.
وی ادامه داد: محیط زیست از جهات متعددی همچون زنجیره غذایی، منابع طبیعی و محصولات حاصل از آن، کنترل کیفیت هوا و بلایای طبیعی، ارتباطات و همبستگیهای مربوطه و زیبایی طبیعی حائز اهمیت است و بسیاری از این خدمات، به طور مستقیم یا غیرمستقیم در رفاه انسان نقش دارند و به همین دلیل، دارای ارزش اقتصادی هستند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت:یکی از ابزارهای اصلی حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، ارزشگذاری خدمات اکوسیستم است. این موضوع بهدلایل زیادی از جمله شناخت و فهم منافع محیط زیستی و بومشناسی، ارائه دید بهتر به مسائل محیط زیستی به تصمیم سازان و برنامه ریزان، فراهم آوردن یک ارتباط میان سیاست های اقتصادی و درآمدهای طبیعی، سنجش نقش و اهمیت منابع محیطزیستی در حمایت از رفاه انسانی و توسعه پایدار و جلوگیری از تخریب و بهرهبرداری بیرویه منابع طبیعی حائز اهمیت است.
محمودی، هدف اصلی مطالعات ارزشگذاری حفاظتی محیط زیست را کسب آگاهیهای مورد نیاز برای تصمیمگیری درباره نحوه مدیریت اقتصادی و کمک به تدوین راهبرد توسعه پایدار منطقهای خواند.
نظر شما