به گزارش ایرنا، نویدرضا فرهانی روز شنبه در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان با محوریت راهکاری کنترل جمعیت مگس مدیترانهای در باغهای استان، اظهار کرد: با توجه به بالا بودن دامنه خسارت آفت مگس مدیترانهای، از باغداران بیشتر حمایت کند.
وی خواستار آگاه بخشی بیشتر به باغداران برای پیشگیری از آفت مگس مدیترانهای در باغهای استان شد و گفت: با این اقدام، ضمن ممانعت از زیان به محصول، باغهای موجود نیز آسیب کمتری خواهد دید.
مگس مدیترانهای میوه یکی از خطرناکترین آفات باغی است و میتواند به بیش از ۳۵۰ گونه از گیاهان باغهای انجیر، هستهدار (هلو، شلیل)، گلابی، خرمالو، مرکبات و انار حمله کند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش میوه میشود و همچنین میتواند تا ۹۰ درصد محصول را از بین ببرد و انتقال آن از طریق میوه و جابه جایی حشره امکانپذیر است.
مگس میوه مدیترانهای یکی از آفات مخرب دنیاست و به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرد و نسبت به سایر مگسهای میوه بالاترین خسارت اقتصادی را به بخش کشاورزی و تولید میوه وارد میکند.
مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی گلستان هم گفت: امسال حدود ۲۰ میلیارد ریال برای مقابله با آفت مگس مدیترانهای در بخش کشاورزی استان هزینه شده است.
کیانوش حقنما افزود: از این اعتبار، ۶ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی و در بخش مراقبت از گسترش آفت مگس مدیترانهای در باغهای استان هزینه شد.
وی با اشاره به این که همچنان باغهای استان درگیر آفت مگس مدیترانهای هستند از اتاق بازرگانی گرگان خواست در اجرای طرحهای پیشگیری و مقابله ای با این آفت، به کمک جهادکشاورزی استان بیاید.
مدیر ترویج و مشارکتهای مردمی جهادکشاورزی گلستان هم با اشاره به این که کنترل آفت مگس مدیترانهای در باغهای استان جزو طرحهای مهم این مدیریت قرار دارد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون هفت هزار و ۲۰۰ بهرهبردار باغی استان آموزش مقابله با آفت مگس مدیترانه ای را به صورت چهره به چهره کارشناسان فرا گرفتهاند.
شهربانو سلطانعلیان افزود: برگزاری دورههای آموزشی کنترل و مقابله با آفت مگس مدیترانه ای برای باغداران استان با بهرهگیری از کارشناسان مرتبط بخش کشاورزی برای پوشش تمامی باغداران منطقه تداوم دارد.
وی خواستار مشارکت مدیریت مشارکتی برای کنترل آفت مگس مدیترانهای در باغهای استان شد.
لزوم مدیریت منطقهای
مسوول بخش گیاه پزشکی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هم گفت: ریشهکنی آفت مگس مدیترانهای در باغهای استان گلستان به اجرای طرح مدیریت منطقه ای نیاز دارد.
حجت الله ربانینسب افزود: تا زمانی که مدیریت منطقهای طرح کنترل و مقابله با آفت مگس مدیترانهای در باغ های استان صورت نگیرد، همچنان باغداران و به دنبال اقتصاد استان متحمل زیان شده و طی پنج سال آینده با کاهش شدید سطح باغهای بارور مواجه خواهیم شد.
اقتصاد اصلی ساکنان استان گلستان برپایه کشاورزی بوده و اکنون در سطح ۶۶۷ هزار هکتار از زمینهای مستعد این خطه، فعالیت کشاورزی صورت میگیرد که در تولید ۱۵ محصول رتبههای برتر کشوری را به خود اختصاص داده است.
نظر شما