شرکت‌های دانش‌بنیان ۳۰۰ هزار میلیارد ریال از اعتبارات دولتی بهره‌مند می‌شوند

مشهد -ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری گفت: حمایت قانونی خوبی در مواد ۱۱ و ۱۳ قانون «جهش تولید دانش بنیان» وجود دارد و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند با استفاده از این ظرفیت دولتی ۳۰۰ هزار میلیارد ریال (۳۰ همت) از اعتبارات مالی بهره‌مند شوند.

به گزارش ایرنا، حسین افشین روز شنبه در جریان بازدید از شرکت های پارک علم و فناوری خراسان رضوی افزود: یک بودجه ثابت و مشهود اما اندک برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد که به صورت معمول داده می شود اما ظرفیت خوبی در قالب قانون جهش تولید دانش بنیان وجود دارد و شرکت‌های دانش‌بنیان در سراسر کشور می توانند از این منابع دولتی استفاده کنند.

وی همچنین گفت: پارک علم و فناوری خراسان رضوی ۶۰۰ شرکت دانش بنیان دارد که با برنامه ریزی صورت گرفته در دو تا سه سال آینده، این تعداد باید نزدیک به ۲ هزار شرکت دانش‌بنیان افزایش یابد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری اظهار کرد: تمرکز شرکت‌های دانش بنیان این استان بر IT، ITC، تجهیزات پیشرفته و شرکت‌های مرتبط با فناوری های پیشرفته مواد شیمیایی است که با توجه به ظرفیت های موجود کشاورزی در خراسان رضوی به خصوص در حوزه زعفران باید فعالیت ها در این بخش نیز توسعه یابد.

وی درآمد شرکت های دانش بنیان خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون را نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: ۱۴۰ هزار میلیارد ریال مربوط به ارائه خدمات دانش‌بنیان و ۶۰ هزار میلیارد ریال مربوط به تولید کالا و محصول در این شرکت ها بوده است.

افشین گفت: صادرات محصولات دانش بنیان خراسان رضوی نیاز به تلاش بیشتر دارد، در این حوزه صادرات کالا و خدمات به کشورهای شرقی عدد پائینی است و باید برای تقویت فعالیت های دانش بنیان به بازارهای جهانی دست پیدا کرد.

وی بیان کرد: به عنوان نمونه شرکت های دانش بنیان خراسان رضوی با توجه به ظرفیت صنعتی و وجود شرکت های بزرگ در این استان، در نهایت ۶۰ میلیارد ریال از ظرفیت اعتبارات دولتی یاد شده استفاده کرده اند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ادامه داد: این در حالی است که انتظار داشتیم استان خراسان رضوی و شرکت های دانش بنیان آن ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد ریال از این ظرفیت قانونی استفاده کنند.

افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان از ۱۰ به ۳۰ هزار شرکت

وی به برنامه ریزی برای افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان کشور از ۱۰ هزار به ۳۰ هزار شرکت خبر داد و گفت: طبق پیش بینی ها امسال تا ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان تسهیلات داده می شود که در صورت هماهنگی با بانک ها می توانیم این تسهیلات را تا ۱۵۰ هزار میلیارد ریال افزایش دهیم.

افشین گفت: فقط یک هکتار زمین در پارک علم وفنی آوری خراسان رضوی برای تاسیس شرکت های دانش بنیان جدید وجود دارد که با توجه به برنامه ریزی، افزایش سه برابری این شرکت ها در پارک استان نیازمند الحاق زمین به این مجموعه است.

وی ادامه داد: جلساتی با تولیت آستان قدس رضوی خواهیم داشت تا با هماهنگی استانداری موضوع الحاق زمین به پارک علم و فناوری خراسان رضوی پیگیری شود.

به گزارش ایرنا، مطابق بند ب ماده ۱۱ قانون "جهش تولید دانش بنیان" مصوب اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، معادل هزینه انجام شده برای فعالیت های تحقیق و توسعه، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکت ها و مؤسسات متقاضی اعطاء می شود و معادل آن از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود.

همچنین بر اساس ماده ۱۳ قانون "جهش تولید دانش بنیان"، با هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، صنایع و واحدهای تولیدی دارای واحد تحقیق و توسعه که با یکی از واحدهای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی مرتبط، با اولویت استان محل استقرار آن صنعت یا واحد تولیدی، تفاهمنامه همکاری منعقد نمایند، قراردادهای تحقیق و توسعه مربوط با این تفاهمنامه ها، مشمول مزایای طرح شده در بند «ب» ماده (۱۱) این قانون هستند.

پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیش از ۶۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان، تنها پارک دارای شرایط پارک برتر در میان ۴۹ پارک علم و فناوری کشور است که نردیک به هشت هزار شغل پایدار در بستر دانش بنیان را فراهم آورده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha