۱۰ درصد پایان‌نامه‌های دانشگاهی به پدافندغیرعامل اختصاص یابد

اردبیل - ایرنا - معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور، دانشگاه را محل تولید فکر و محتوا دانست و بر اختصاص ۱۰ درصد موضوعات پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری به حوزه پدافندغیرعامل تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، رضا کلهر روز شنبه در نشست شورای پدافند غیرعامل دانشگاه‌های استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: پدافند غیرعامل به دنبال صیانت از ماست و تنها موضوعی است که در سطح حاکمیتی هیچ‌گونه جنبه سیاسی ندارد.

وی افزود: با توجه به سرعت بالا و رشد تهدیدات مبتنی ‌بر علم و فناوری، تسلط دشمن بر جریان علم و فناوری، ورود بی قید و شرط علم و فناوری تهدیدزا به داخل کشور، زمینه‌سازی جهت فرار مغزها و خروج نخبگان و دانشمندان از کشور و مالکیت سامانه‌ها امکانات و تجهیزات حوزه علم و فناوری از سوی دشمن باید حوزه پدافندغیرعامل جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: سازمان پدافند غیرعامل کشور نیازمند یاری دانشگاهیان است تا فعالیت‌های خود را به صورت علمی پیش ببرد و شناخت ماهیت فناوری با رویکرد پیش‌بینانه در عدم غافلگیری، بهره‌گیری حداکثری از مزایای علم و فناوری، اتخاذ رویکرد مناسب بهره‌برداری امن از علم و فناوری و جلوگیری از تسلّط دشمن بر فناوری از اهداف کلان پدافند غیرعامل در علم و فناوری است.

کلهر طراحی و پیاده‌سازی نظام جامع مدیریت دانش کشور، نظام صیانت نخبگان، دستورالعمل کاهش و مدیریت تهدیدات درون‌زا، نظام نظارت بر شرکت، سرمایه‌گذاری در تاسیس و توسعه شرکت‌های دانش بنیان جهت تامین تجهیزات بومی مورد نیاز و راه‌اندازی رصدخانه تهدیدات علم و فناوری را از برنامه‌های راهبردی پدافند غیرعامل در حوزه علم و فناوری دانست.

محمدحسن پستی ، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری اردبیل نیز در این جلسه با بیان اینکه در پدافند غیرعامل سه موضوع دارایی‌شناسی، تهدیدشناسی و آسیب‌شناسی بسیار مهم است، گفت: اگر بخواهیم در مقابل تهدیدات ایستادگی کنیم، باید وجه علمی و دانش خود را ارتقا دهیم.

وی گستره تهدیدات را بسیار زیاد دانست و افزود: امروز شاهد تهدیدات ترکیبی در حوزه‌های مختلف هستیم که با ارتقای علم و دانش می‌توانیم با آنها مقابله کنیم.

اسماعیل چمنی ، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این نشست گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته ۲ واحد درسی در خصوص پدافندغیرعامل برای دانشجویان در نظر گرفته شده و جزییات آن توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی با ۱۵ هزار دانشجوی ایرانی و بین‌المللی تحت عنوان دانشگاه معین استان اردبیل فعالیت می‌کند، افزود: این دانشگاه دارای ۴۲۰ عضو هیات‌علمی، ۴۰۰ کارمند، پنج دانشمند یک درصد برتر و ۱۵ دانشمند ۲ درصد برتر جهان است.

وی تعداد دانشکده‌های این دانشگاه را ۱۰ دانشکده عنوان کرد و اضافه کرد: هفت دانشکده در شهر اردبیل و ۳ دانشکده در شهرهای پارس‌آباد، مشگین‌شهر و نمین فعال هستند و دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی ISC رتبه ۱۷ کشور را دارا است و در رتبه‌بندی شانگهای نیز در حوزه مهندسی مواد رتبه اول، در حوزه مهندسی انرژی رتبه ششم و در حوزه کشاورزی رتبه هفتم کشور را کسب کرده‌ایم.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha