به گزارش ایرنا، محسن داوری روز یکشنبه در حاشیه نشست قرارگاه عملیاتی پایش آب شهرستان مشهد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پیشرفت یاد شده فقط مربوط به سد و نه خط انتقال آب است.
وی ادامه داد: سد شوریجه نسبت به قبل، پیشرفت فیزیکی بهتری دارد و بر این اساس مقرر شد تا موضوعات حول محور این پروژه را پیگیری کنیم که آبگیری بخشی از سد تا پایان امسال پیش بینی شده است.
فرماندار مشهد افزود: امیدواریم با پیگیریها بتوانیم تا تابستان ۱۴۰۴ خط انتقال آب سد شوریجه را به نتیجه برسانیم.
وی با اشاره به اجرایی شدن بیشتر مصوبات جلسه قبلی قرارگاه پایش آب شهرستان گفت: این قرارگاه به صورت هر دو هفته یک بار برگزار میشود و هدف اصلی آن مدیریت مستمر وضعیت آب شهرستان است.
داوری بیان کرد: همواره یکی از مصوبات جلسات این قرارگاه برای مدیریت وضعیت آب شهرستان، برخورد با انشعابات غیر مجاز است که این موضوعات در جلسه امروز نیز پیگیری شد.
به گزارش ایرنا، در بحبوحه بارش های سیلابی و بهاری امسال در مشهد، فرماندار وقت سرخس ۲۷ اردیبهشت به خبرنگار ایرنا گفت: ۶۰ میلیون مترمکعب آب ناشی از سیلاب مشهد در ۴۸ ساعت گذشته وارد این شهرستان مرزی و سپس از مرزهای شمالی وارد ترکمنستان شد.
حسن نوری زاده افزود: افسوس که سد «شوریجه» سرخس با ظرفیت ذخیرهسازی ۲۲۰ میلیون مترمکعب آب، تاکنون ساخته نشده است.
وی گفت: اگر این سد تکمیل و آبگیری شده بود، با ذخیرهسازی بارش های بهاری، اکنون نزدیک به ۱۰۰ میلیون مترمکعب ذخیره داشت یعنی نیاز آب شرب مشهد در تابستان و نیز آب کشاورزی شهرستان سرخس تامین می شد.
فرماندار سرخس که اکنون در سمت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی فعالیت دارد، افزود: دبی سیلاب ورودی از مشهد به سرخس در «کشف رود»، در این ایام (اواخر اردیبهشت ماه) به ۴۹۰ متر مکعب در ثانیه رسیده است.
نوری زاده در خصوص مهار سیلاب ها در شهرستان سرخس نیز گفت: وقتی جریان خروشان سیلاب خروجی از سرخس را دیدم به گریه افتادم، واقعا اگر سد شوریجه ساخته شده بود این آب ها مهار و ذخیره سازی می شد.
وی در خصوص چالش احتمالی بودجه در ساخت سد شوریجه اظهار کرد: این سد تنها طرحی بود که مشکل اعتبار نداشت و حتی می توان گفت اعتبار آن نقد بود.
فرماندار سابق سرخس گفت: مشکل اصلی ناتوانی پیمانکار طرح بود، در حالی که بودجه در حساب پیمانکار رسوب کرده بود وی هیچ کاری برای پیشبرد ساخت سد انجام نداده بود و در نهایت با مشکلات فراوان، این پیمانکار برکنار و پیمانکار دیگری برای ساخت سد انتخاب شد اما افسوس که فرصت ذخیره سازی سیلاب از دست رفته بود.
برای اطلاع از وضعیت مدیریت و مهار سیلاب های شمال خراسان رضوی اینجا را کلیک کنید.
سد مخزنی شوریجه در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شرق مشهد بر روی رودخانه کشف رود در حال ساخت است، این سد از نوع خاکی به ارتفاع ۴۶.۵ متر و طول ۳۷۴ متر است.
خراسان رضوی دارای ۳۲ سد در حال بهرهبرداری در شهرستانهای تربتحیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربتجام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است.
نظر شما