۱۳ آبان ۱۴۰۳، ۱۷:۵۲
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 85648458
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

استاندار گیلان: مصالح مورد نیاز  باید بدون آسیب زدن به محیط زیست تامین شود

رشت - ایرنا- استاندار گیلان گفت: بهره‌برداری از مواهب طبیعی باید بدون آسیب زدن به آن انجام شود و این موضوع به آن معنا نیست که مصالح ساختمانی نظیر ماسه و سنگ نباید از رودخانه‌ها برداشت شود؛ بلکه باید به طور صحیح و بدون آسیب‌زدن به محیط زیست تامین شوند.

به گزارش ایرنا، هادی حق‌شناس بعد از ظهر یکشنبه در دومین جلسه شورای معادن گیلان با تاکید بر اینکه باید از آورده‌ رودخانه‌ها بگونه‌ صحیح و لازم بهره‌برداری شود تا در صورت بروز سیلاب تخریب گسترده به دنبال نداشته باشد،از نظام مهندسی معادن خواست طی سه ماه برآورد خود را از میزان و حجم مصالح قابل برداشت از رودخانه‌های مستعد استان اعلام و سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز با استعلام از دستگاه‌های مربوطه مجوز لازم را برای برداشت موقت از این مناطق صادر کند.

استاندار گیلان خواستار بررسی وضعیت برداشت‌های غیر مجاز از سواحل استان نیز شد و افزود: در سواحل استان حفره‌هایی وجود دارد که محصول برداشت‌هایی با مجوز نامعلوم است؛ درصورتی که پسروی آب دریای خزر جبران شود و تراز آب به سال ۸۰ برگردد عمق مشکل مشخص خواهد شد؛ لذا باید در این خصوص باید چاره اندیشی شود.

حق‌شناس تاکید کرد: باید مسببان اتفاقی که در سواحل استان رخ داده مشخص شود؛ رویه درست جایگزین و این مساله به طور راهبردی به گونه‌ای حل شود که ضمن حفظ طبیعت استان بتوانیم مشکل مردم را نیز حل کنیم.

استاندار گیلان با تاکید بر تشکیل شورای حل اختلاف معادن در استان گیلان، اظهار کرد: ظرف سه ماه آینده باید تمام پرونده‌های اختلافات معادن استان به جمع‌بندی برسند؛ ۴۸ معدن غیر فعال استان گیلان باید تعیین تکلیف شوند و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان تا پایان بهمن ماه طبق برنامه‌ریزی در هر جلسه مشکلات هفت معدن را مورد بررسی قرار دهد؛ در صورت توانمندی بهره‌بردار معادن فعال شوند در غیر اینصورت به دیگری واگذار شود.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار کرد: ۸۰ درصد معادن استان در شهرستان رودبار قرار دارد؛ اما مردم روبار موافق به وجود معادن نیستند و علت آن نیز عدم تخصیص حقوق دولتی معادن به این شهرستان است.

مهرداد گودرزوند چگینی اضافه کرد: معارضان محلی بی‌دلیل اعتراض ندارند و دلیل آنان رها شدن مناطق معدنی بعد از واگذاری است؛ پس از واگذاری معادن توجهی به وضعیت مردمی که در جوار این معادن زندگی می‌کنند صورت نمی گیرد.

گودرزوند چگینی در خصوص برداشت مصالح رودخانه ای نیزگفت: این برداشتها باید از مناطقی انجام شود که آورده داشته باشد .

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با بیان اینکه این استان دارای ۵۰ معدن فعال، ۴۸ معدن غیر فعال و ۱۲ معدن متروکه است گفت: در خصوص تعیین تکلیف معادن غیر فعال اخطارهای لازم به بهره‌برداران برای فعال سازی این محدوده‌ها داده شد و در صورت عدم اقدام مناسب از سوی بهره‌بردار از طریق شورای عالی معادن از این افراد سلب صلاحیت خواهد شد و یا از طریق مزایده به افراد واجد شرایط واگذار می‌شود.

تیمور پورحیدری گفت: در خصوص معادن متروکه نیز براساس ماده ۸۳ قانون معادن، مزایده به فاصله ۶ ماه برگزار خواهد شد و در صورت عدم وجود متقاضی به نخستین درخواست پروانه اکتشاف داده می‌شود .

وی تصریح کرد: درصد نسبی معادن استان براساس نوع ماده معدنی حدود ۸۴ درصد مصالح ساختمانی، یک درصد سنگ تزئینی و ۱۳ درصد غیر فلزی و ۲ درصد فلزی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha