به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از سایت «اهل مصر»، شیخ «احمد الطیب» در دیدار با شیخ «شفر الدین کامبو» رئیس مؤسسه خیریه «صلح در دنیا و آخرت» با اشاره به چالشهای جهان اسلام تاکید کرد: الازهر برای وحدت امت اسلامی از طریق زمینهسازی برای گفتگو بین گروه های مختلف مسلمانان تلاش میکند.
شیخ الازهر افزود: جهان امروز در نتیجه حملات، کشتارها و نسلکشیهایی که هر روزه شاهد وقوع آن هستیم، بیش از هر زمان دیگری از کمبود شور فزاینده برای صلح رنج می برد و این امر باعث شده است که مفهوم صلح، تضعیف و به آرزویی دست نیافتنی تبدیل شود.
شیخ احمد الطیب تاکید کرد: بزرگترین آرزوی ما در شرایط کنونی، تحقق صلح در منطقه و سراسر جهان، پایان یافتن رنجهای ملت فلسطین و فراهم شدن زمینه برای احقاق حقوق آنها در زمینه برپایی کشور مستقل فلسطین و زندگی در سایه صلح و امنیت مانند سایر ملت هاست.
این دیدار و اظهارات شیخ الازهر در حالی است که مصر در روزهای گذشته، تلاش دیپلماتیک فشرده ای را در راستای توقف جنگ علیه غزه در پیش گرفته است.
روز پنجشنبه «ویلیام برنز» رئیس سیا در قاهره با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر دیدار کرد.
در این دیدار، آخرین تحولات مربوط به تلاشهای مشترک جهت دستیابی به آرامسازی اوضاع در غزه و وضعیت لبنان بررسی شد.
دفتر ریاست جمهوری مصر اعلام کرد که السیسی و برنز راهکارهای پیشبرد مذاکرات آتشبس در غزه، تبادل اسرا و ارسال فوری کمکهای بشردوستانه به غزه را بررسی کردند.
رئیس جمهور مصر بر ضرورت اجتناب از مانعتراشی در برابر فعالیتهای آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) و اهمیت اجرای راهحل دو دولتی برای تحقق صلح و امنیت در منطقه تأکید کرد.
السیسی همچنین برقراری فوری آتشبس در لبنان به منظور حفظ حاکمیت و تمامی ارضی این کشور را مورد تأکید قرار داد.
همچنین روز شنبه هیاتی از جنبشهای حماس و فتح برای بررسی پیشنهاد مصر جهت مدیریت نوار غزه و مذاکره برای آتش بس، عازم قاهره پایتخت مصر شدند.
ریاست هیات حماس در این سفر بر عهده «خلیل الحیه» عضو دفتر سیاسی این جنبش و ریاست هیات فتح بر عهده «محمود العالول» معاون این جنبش بود.
بر اساس گزارش خبرگزاری معا، هیات حماس در این سفر در مورد پیشنهادات جهت توقف جنگ در نوار غزه و تبادل اسیران بین حماس و رژیم صهیونیستی با هیاتی از مصر دیدار و گفت و گو کرد.
هیات حماس و میانجیهای مصر دو هفته قبل نیز جلسهای برگزار و موافقت کرده بودند که پس از بررسی پیشنهادات با رهبران خود، دوباره با یکدیگر دیدار کنند.
به گزارش ایرنا، حملات رژیم صهیونیستی با حمایتهای نظامی و امنیتی واشنگتن، تاکنون بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه به شهادت ۴۳ هزار و ۳۴۱ فلسطینی، و زخمی شدن ۱۰۲ هزار و ۱۰۵ فلسطینی دیگر منجر شده است.
با وجود این حجم از جنایت، اسرائیل نتوانسته است به اهداف خود در جنگ نسل کشی علیه غزه یعنی بازگرداندن اسرای اسرائیلی در بند حماس و نیز از بین بردن این جنبش مقاومتی برسد.
نظر شما