به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمد سبزی در افتتاح جشنواره انار ساوه اظهار کرد: برگزاری جشنواره ملی انار در ساوه، علاوه بر هدفهای فرهنگی و اجتماعی، یک فرصت مهم اقتصادی نیز بهشمار میآید چراکه زیرا این رویداد میتواند به جذب سرمایهگذاران و بهبود زیرساختهای صادراتی محصولات کشاورزی کمک کند.
وی افزود: یکی از برنامههای اصلی که در این جشنواره مطرح شده، کلنگ زنی ایجاد پایانه صادراتی است که پس از سالها پیگیری و مطالبه گری از سوی باغداران و سرمایه گذاران به ثمر رسیده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: ایجاد پایانه صادراتی به معنای فراهم کردن زیرساختها و تسهیلاتی است که فرآیند بستهبندی، نگهداری و حملونقل محصولات کشاورزی را تسهیل میکند.
وی خاطر نشان کرد: این پایانه صادراتی به کشاورزان و تولیدکنندگان این امکان را میدهد که محصولات خود را با استانداردهای بینالمللی بستهبندی و آماده صادرات کنند و از طرف دیگر، وجود چنین پایانهای موجب میشود کشاورزان بتوانند با اطمینان بیشتری محصولات خود را به بازارهای جدید عرضه کنند و تنوع در بازارهای صادراتی نیز افزایش یابد.
بیشتر بخوانید:
۲ گونه رقم انار آماده معرفی به کشاورزان است
وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم در صورت جذب سرمایه گذار، مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی نیز در این پایانه ایجاد شود افزود: پرتودهی یکی از تکنیکهای نوین در نگهداری و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است که به واسطه تابش کنترلشده، باکتریها، قارچها و آفتهای موجود در محصولات را کاهش میدهد یا از بین میبرد.
وی گفت: ایجاد این مرکز نیازمند سرمایهگذاریهای بزرگ است، که اغلب از توان دولت یا کشاورزان کوچک خارج است از این رو، جشنواره انار فرصتی برای معرفی پروژهها و پتانسیلهای این منطقه به سرمایهگذاران بخش خصوصی و جذب منابع مالی مورد نیاز برای احداث پایانهها و مراکز پرتودهی است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی یاداور شد: اگر سرمایهگذاریهای لازم جذب و زیرساختها بهدرستی پیادهسازی شوند، میتوان انتظار داشت که دسترسی محصولات کشاورزی شهرستان ساوه به بازارهای بینالمللی افزایش یابد.
وی گفت: این امر باعث ارتقای سطح درآمد کشاورزان، افزایش اشتغال در منطقه و در نهایت رونق اقتصادی شهرستان خواهد شد و در بلندمدت میتوان امید داشت که سطح دانش و فناوری کشاورزی نیز بهبود یابد.
ریل توسعه بخش کشاورزی هموار شده است
رئیس کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم در این آیین با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از مهمترین موضوعاتی است که در روند توسعه کشورها باید به آن توجه شود گفت: ریل توسعه این بخش توسط مجلس هموار شده است.
محمد جواد عسکری اظهار کرد: با توجه به چالشهای موجود در زمینه تأمین غذا برای جمعیت در حال رشد، برنامهریزی مؤثر و دقیق در این زمینه اهمیت ویژهای دارد. در ایران، حدود ۵۰۰ میلیون نفر بهطور مستقیم یا غیرمستقیم به کشاورزی وابسته هستند و این نشاندهندهی ظرفیت و توانمندی بالای کشور در این حوزه است.
وی افزود: برگزاری جشنوارههای مرتبط با کشاورزی میتواند فرصتی مناسب برای گردهم آوردن ذینفعان مختلف، از جمله بخش خصوصی، دولت و کشاورزان باشد اما بخش خصوصی به اندازه کافی در این زمینه فعال نبوده و در بسیاری از موارد، بهخوبی عمل نکرده است.
عسکری خاطر نشان کرد: مسیر توسعه بخش کشاورزی در کشور توسط مجلس شورای اسلامی هموار شده است و حالا نوبت دولت است که این مسیر را با توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی دنبال کند.
وی خاطر نشان کرد: در برنامههای پنج و ششم توسعه، ایرادات موجود در این بخش احصا شده و هدف این است که بخش کشاورزی بتواند بیشتر از گذشته رشد کند و به یکی از ارکان مهم اقتصادی کشور تبدیل شود.
عسکری گفت: بهطور کلی، با توجه به پتانسیلهای موجود، نیاز است که همه ذینفعان در راستای بهبود امنیت غذایی و توسعه کشاورزی با یکدیگر همکاری کنند و از ظرفیتهای موجود به بهترین نحو استفاده کنند. با ایجاد این همافزایی و همکاری، میتوانیم آیندهای روشنتر و پایدارتر برای بخش کشاورزی کشور رقم بزنیم.
جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیتهای تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار میشود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقهمندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.
بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است. در این غرفهها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوریشده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآوردهها نیز عرضه میشود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم میآورد. همچنین ۴۰ غرفه صنایعدستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنتهای این منطقه را به نمایش میگذارند.
این جشنواره فرصتی ارزشمند برای معرفی پتانسیلهای شهرستان ساوه در زمینه تولید انار و نیز تقویت ارتباط بین تولیدکنندگان، فعالان صنایع مرتبط و پژوهشگران این حوزه فراهم کرده و به ایجاد فرصتهای جدید صادراتی برای این محصول باارزش کمک میکند.
نظر شما