به گزارش ایرنا، سید مصطفی فاطمی روز دوشنبه در ایین افتتاح جشنواره انار ساوه اظهار کرد: انار میوهای بهشتی و مقدس که در بسیاری از ادیان و فرهنگها جایگاه ویژهای دارد، نمادی از سرزمین ایران بهشمار میرود.
وی افزود: شهرستان ساوه، با داشتن انارهای معروف و باکیفیت، نماینده بارز این محصول در کشور است اما با وجود این ظرفیت فرهنگی و اقتصادی، به نظر میرسد که ایران از مراسم و آیینهای مربوط به انار فاصله گرفته و تاکنون نتوانسته در زمینه برندسازی این محصول قدمهای جدی بردارد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر، ایران بهطور گسترده از فرصتهای این محصول ارزشمند بهره نبرده و در عرصه بینالمللی نیز به درستی آن را معرفی نکرده است.
بیشتر بخوانید:
ایجاد مرکز پرتودهی هسته کشاورزی در ساوه پیگیری می شود
فاطمی یادآور شد: هدف جشنواره انار در ساوه، معرفی این میوه به عنوان یک بخش از هویت فرهنگی و تاریخی ایران به جهانیان است و برگزارکنندگان این جشنواره امیدوارند که بتوانند ریشههای فرهنگی و هویتی انار را زنده کنند و نشان دهند که انار نهتنها بخشی از زندگی ایرانیان است، بلکه در گذشته نیز از ایران به سایر نقاط جهان انتقال یافته است.
وی افزود: این جشنواره فرصتی مناسب برای ایجاد آگاهی نسبت به ارزشهای فرهنگی انار و همزمان تقویت صنعت انار در ایران است و با این رویکرد، جشنواره میکوشد که جایگاه ویژه انار ایرانی را در بازارهای جهانی تثبیت کند و تصویری از این محصول را که نماد اصالت و غنای تاریخی ایران است، به دنیا معرفی کند.
جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیتهای تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار میشود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقهمندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.
بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است. در این غرفهها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوریشده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآوردهها نیز عرضه میشود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم میآورد. همچنین ۴۰ غرفه صنایعدستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنتهای این منطقه را به نمایش میگذارند.
این جشنواره فرصتی ارزشمند برای معرفی پتانسیلهای شهرستان ساوه در زمینه تولید انار و نیز تقویت ارتباط بین تولیدکنندگان، فعالان صنایع مرتبط و پژوهشگران این حوزه فراهم کرده و به ایجاد فرصتهای جدید صادراتی برای این محصول باارزش کمک میکند.
نظر شما