به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل دکتر فرشته بهمنش روز سه شنبه اظهار کرد: نوجوانی دوره حساسی از زندگی افراد است که در آن بلوغ رخ میدهد.
وی گفت: بلوغ دورهای از زندگی است که با وجود خطرات تهدید کننده بسیار برای نوجوانان، فرصت مناسبی جهت تلاش برای اقدامات مشاورهای و پیشگیرانه است.
عضو هیات علمی گروه مامایی اظهار داشت: مطالعات نشان میدهد ۴۷.۹ درصد نوجوانان فاقد آموزش و اطلاعات در مورد بلوغ هستند و ۳۹.۹ درصد آنها در مراحل اولیه بلوغ نسبت به تغییرات فیزیکی خود دچار سردرگمی و انزجار میشوند.
دکترای تخصصی بهداشت باروری گفت: یکی از مشکلاتی که ممکن است همزمان با بلوغ در یک فرد ظاهر شود، نگرانی در مورد تصویر بدن یا تصویر منفی از بدن است.
وی افزود: تصویر بدن از درک پویای فرد از بدن خود توسط عواطف و احساسات فیزیکی شکل میگیرد و میتواند در رابطه با خلق وخو، تجربه فیزیکی و محیط تغییر کند.
دکتر بهمنش در همین راستا این را هم گفت که نگرانی از تصویر بدن بــا مجموعهای از اختلالات در زمینهی رژیم غذایی، نگرانـی دربارهی ویژگیهای چهره، ظاهر پوست، تناسب اندام و قـدرت بدنی در دختران ارتباط دارد.
دکترای تخصصی بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: این نگرانیها میتواند به عنوان یک عامل خطر برای کاهش عزتنفس و کاهش رفاه روانی در نوجوانان شود.
دکتر بهمنش با بیان این مطلب که تغییرات ساختاری دوره بلوغ ممکن است باعث مشکلاتی مانند افزایش اضطراب نیز شود؛ اظهار کرد: اختلالات اضطرابی یکی از رایجترین آسیبهای روانی است که نوجوانان را تحت تأثیر قرار میدهد و میتواند زمینهساز اختلالاتی مانند افسردگی شدید، سوءمصرف مواد و حتی خودکشی در جوانی و بزرگسالی شود.
وی بیان داشت: نتایج مطالعهای نشان داد که ۶۱.۷ درصد از دانشآموزان دختر درجه متوسط و شدید اضطراب را در طول دوره بلوغ خود تجربه میکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در ادامه این را هم گفت که شناخت اهمیت مشاوره با محور سلامت بلوغ و همچنین آگاهی از علل و تغییرات خاص این دوران، میتواند از بروز بسیاری از مشکلات نوجوانان جلوگیری کرده و مشکلات مربوط به نگرانی از تصویر بدن و اضطراب آنان را کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه مشاوره گروهی سلامت بلوغ مبتنی بر حلمسئله، سبب کاهش نگرانی از تصویر بدن و اضطراب در دختران نوجوان شود، تصریح کرد: توجه به اهمیت سلامت نوجوانان، بکارگیری روش مبتنی بر حلمسئله و رویکردهای موجود در آن جهت مشاوره نوجوانان پیشنهاد میشود، زیرا علاوه بر سهولت انجام آن توسط کارکنان آموزشی و همچنین ماماهای مراکز بهداشتی، سبب بهبود وضعیت نگرانی از تصویر بدن و اضطراب در نوجوانان خواهد شد.
استادیار بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: همچنین میتوان با جلب توجه هر چه بیشتر برنامهریزان و مدیران بهداشتی برای برنامهریزی و استفاده از این روش مشاورهای گروهی در مدارس، جهت ارتقاء سطح سلامت نوجوانان گام برداشت.
نظر شما