اختتامیه پویش ملی ایثار در تهران برگزار شد/ وجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نخبه ایثارگر در کشور

تهران- ایرنا- اختتامیه اولین پویش ملی ایثار با عنوان «من می‌‎نویسم» با حضور رئیس بنیاد شهد و امور ایثارگران و برگزیدگان ۲۰ نشریه از مدارس شاهد در هتل فرودسی تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، سعید اوحدی امروز سه‌شنبه -۱۵ آبان - در اولین پویش ملی ایثار با عنوان من می‌نویسم گفت: این پویش با همکاری وزارت آموزش و پرورش با هدف کشف استعدادهای برتر دانش آموزان شاهد و ایثارگر در ۸۰۴ مدرسه شاهد در کشور در مقاطع متوسطه اول و دوم در قالب نشریات دانش آموزی برگزار شد.

وی افزود: اولین پویش ملی ایثار با عنوان من می نویسم مورد استقبال دانش آموزان قرار گرفت. آثار ارائه‌شده ابتدا در مدارس شاهد مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس به بنیاد شهید شهرستان‌ها ارجاع و پس از ارزیابی، آثار منتخب به بنیاد شهید استان ها ارسال شد. آثار در این مرحله، مورد ارزشیابی و داوری قرار گرفت و ۱۳۵ اثر برتر برای داوری ملی به ادره کل آموزش و پرورش ارسال و درنهایت، ۲۰ اثر فاخر از ۱۸ استان به عنوان برگزیده انتخاب شد.

اوحدی ادامه داد: درمجموع ۸۷ دانش آموز برگزیده شدند که ۸۱ نفر از آنها دختر و ۶ نفر پسر بودند. از مجموع آثار منتخب، استان های قم و شهرستان های استان تهران هر کدام با دو اثر برگزیده بیشترین آثار را به خود اختصاص دادند.

اختتامیه پویش ملی ایثار در تهران برگزار شد/ وجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نخبه ایثارگر در کشور

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه یکهزار و ۴۰۰ مدرسه شاهد در کشور وجود دارد، گفت: دانش آموزانی از استان های دوردست مانند سیستان و بلوچستان در این پویش برتر شدند که نشان می دهد گستره فرهنگی و علمی بسیار وسیع است.

اوحدی اضافه کرد: نکته جالب توجه در پویش من می نویسم این بود که ۹۳ درصد از برگزیدگان، دانش آموزان دختر بودند. این پویش به صورت مستمر ادامه می یابد تا در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فعال‌تر باشیم.

وی توضیح داد: داوری آثار دانش آموزان در روز ۱۳ آبان انجام شد.

اوحدی گفت: شاید بالاترین و مهمترین فرمایشاتی که بزرگان درباره رشد و تکامل انسان و فلسفه خلقت داشتند درباره علم باشد. در قرآن بارها درباره علم نکاتی گفته شده است.

حضرت محمد (ص) برای ترویج اخلاق، تعلیم و تربیت مبعوث شدند و یکی از موضوعاتی که در آموزه های دینی ما حدی برای آن قائل نشدند، ترویج علم و اندوختن دانش است که طی آن، محدودیت زمان، مکان و جنسیتی وجود ندارد. امروز در برخی از کشورها محدودیت های آموزشی را از لحاظ جنسیتی قرار می دهند که با آموزه های دینی متفاوت است.

اختتامیه پویش ملی ایثار در تهران برگزار شد/ وجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نخبه ایثارگر در کشور

۸۰ درصد اسرا دانش آموز بودند/ قلم و کاغد ممنوع بود

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران توضیح داد: پیامبر آموختن علم را حکم واجب می داند. انسان از زمان کودکی تا موقع مرگ در حال آموزش است. سال ۱۳۶۱ اسیر شدم مرا به اردوگاه عراق بردند تا سال ۱۳۶۴ قلم و کاغذ در اردوگاه های بعثی ممنوع بود. ۸۰ درصد اسرا در مقطع دبیرستان یا دیپلم بودند و معمولا بین ۱۷ تا ۲۲ سال سن داشتند.

اوحدی افزود: در هر اردوگاه دو هزار و ۳۰۰ نفر اسیر وجود داشت که ۸۰ درصد از آنها دانش آموز یا تازه در دانشگاه قبول شده بودند. چون زمان اتمام جنگ مشخص نبود ما تصمیم گرفتیم وقت خود را صرف عبادت، آموزش و ورزش کنیم آن هم در چهارچوبی که وحدت به وجود آید. با کندن گچ بر روی سیمان می نوشتیم یا فیلم های رادیولوژی اسرایی که در بیمارستان ها از آنها می گرفتند، استفاده می کردیم به این نحو که خاک روی آن می ریختیم تا مثل وایت برد می شد و اینگونه رزمندگان آموزش می دیدند. پس از سه سال با پیگیری اسرا از سوی صلیب سرخ، قلم و کاغذ آزاد شد. از آنها خواستیم کتاب های مقطع راهنمایی و دبیرستان و حتی سال اول و دوم دانشگاه را برای ما به اردوگاه بیاورند؛ بعد از برگزاری یک آزمون سطح، بسیاری از اسرا توانستند دیپلم بگیرند و امروز جز نخبگان کشور هستند.

وجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نخبه ایثارگر

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ۱۰ هزار و ۵۰۰ نخبه در جامعه ایثارگری وجود دارد، گفت: دکتر نسیم چنگایی تنها جانباز قطع نخاع از ناحیه گردن است که در پنج سالگی در بمباران جانباز شد. ایشان حتی دستانش از کار افتاده اما به درجات بالای علمی رسید. وقتی با ایشان صحبت می‌کنم، از اراده و روحیه او لذت می‌برم.

اختتامیه پویش ملی ایثار در تهران برگزار شد/ وجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نخبه ایثارگر در کشور
سردار «یعقوب سلیمانی» معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید

۲۲ هزار دانش آموز در مدارس شاهد مشغول تحصیل هستند

سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران هم در این همایش با بیان اینکه ۲۲ هزار دانش آموز در مدارس شاهد مشغول تحصیل هستند، گفت: دانش آموزان شاهد و ایثارگر، گنجینه های انقلاب اسلامی هستند. آنها با خون پدران و مادران شهیدشان درس ایثار و فداکاری را آموخته اند. شما باید با تحصیل و علم، راه پدران خود را ادامه دهید. شما آینده سازان کشور هستید.

وی افزود: ۱۷ هزار زن شهید، جانباز و آزاده در کشور وجود دارد. شما باید پدران و مادران خود را الگو قرار دهید و راه آنها را ادامه دهید. دانش آموزان شاهد و ایثارگر ما الگوی تمام دانش آموزان کشور هستند. آنها با صبر در برابر مشکلات، فرزندان راستین شهدا هستند.

سلیمانی با بیان اینکه ۶ هزار دانش آموز در پایه دوازدهم در مدارس شاهد مشغول به تحصیل هستند، ادامه داد: مدارس شاهد باید کانون تربیت نسلی شود که در علم و تقوا سرآمد باشند. این مدارس باید الگوی تمام مدارس باشند و با حفظ روحیه ایثار و شهادت در پیشرفت کشور الگو باشند.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند «فرزندان شهدا و ایثارگران در مدارس، نمونه های برجسته تلاش هستند. با تلاش نشان دادند می توانند مصیبت ها را به فرصت تبدیل کنند. تحصیل علم برای این عزیزان جهاد در راه خداست. پیشرفت دانش آموزان بهترین پاسخ به ایثار پدرانشان است.»

سلیمانی گفت: بنیاد شهید هزینه سنگینی برای تحصیل دانشجویان در دانشگاه های آزاد متقبل می شود و تامین آن همت ما را می طلبد.

اختتامیه پویش ملی ایثار در تهران برگزار شد/ وجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نخبه ایثارگر در کشور
حجت‌الاسلام«رمضانعلی موسوی‌مقدم» نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید

دانش‌آموزان شاهد و ایثارگر باید حمایت شوند

حجت‌الاسلام و المسلمین رمضانعلی موسوی‌مقدم نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران بر حمایت بنیاد شهید و امور ایثارگران از دانش‌آموزان شاهد و ایثارگر تاکید کرد و گفت: این حمایت‌ها وقتی تاثیرگذار است که استعدادهای دانش‌آموزان شاهد و ایثارگر شکوفا شود.

وی با بیان اینکه نگاه‌ کردن‌ صحیح و دقت در موضوعات و استفاده از فرصت طلایی زمان منجر به ظهور استعدادهای جدید می‌شود، افزود: حضرت علی (ع) درباره اهمیت زمان فرمودند؛ زمان همین فرصتی است که اکنون در اختیار داریم و در نوشتن زمان باید مورد توجه قرار بگیرد.

اختتامیه پویش ملی ایثار در تهران برگزار شد/ وجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نخبه ایثارگر در کشور

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha