به گزارش ایرنا، ماجرای صف در مقابل نانوایی های خراسان شمالی و نیز کیفیت پایین نان به داستانی دنباله دار تبدیل شده است که گاه با شدت به آن پرداخته شده و گاه به فراموشی سپرده می شود.
واقعیت این است که حتی با گران شدن نان نیز کیفیت و فراوانی آن تغییر نکرد و همچنان مردم از صف های طویل و کیفیت آن می نالند.
مردم گلایه دارند که چرا علیرغم افزایش اخیر قیمت نان، کیفیت و ساعات پخت آن اضافه نشده است و نانوایان نیز معتقدند که علت صف و بی کیفیتی نان واقعی نبودن قیمت آن است و در این میان در چرخه تولید نان از کاشت، داشت و برداشت گندم تا تبدیل گندم به آرد و نان عواملی دخیلند که نانوایان، همه آنها را در کیفیت نان حایز اهمیت می دانند.
مردم گلایه دارند که چرا علیرغم افزایش اخیر قیمت نان، کیفیت و ساعات پخت آن اضافه نشده است
رییس اتحادیه نانوایان شهرستان بجنورد به تازگی در گفت و گو با ایرنا از دستمزد پایین کارگران نانوایی بعنوان متهمی جدید در کیفیت نان مرکز خراسان شمالی نام برد و گفت که نرخ نان در چند سال اخیر ثابت بوده و همین مورد بر اقتصاد این صنف تاثیر گذاشته است و دولت تنها ۱۰ درصد هزینه آرد را تامین می کند و مابقی مخارج از جمله اجاره ملک، حقوق کارگر، هزینه آب، برق و گاز افزایشی است.
مسلم صمدی کلاته در حالی از ثابت بودن نرخ نان در بجنورد صحبت می کند که دولت شهریور ماه سالجاری نرخ نان را در این استان ۲۵ درصد افزایش داد و به استناد آمار اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی؛ قیمت نان نوع یک و ۲ در استان ۲۵ درصد افزایش یافت.
پیش از این، قیمت نان بربری درجه یک سنتی ۱۱ هزار ریال، بربری درجه ۲ (نیمه آزاد) سنتی ۱۵ هزار ریال بود، همچنین قیمت نان بربری ماشینی نوع ۲ با ۱۱ هزار و ۵۰۰ ریال، لواش نوع یک پنج هزار ریال و لواش نوع ۲ هفت هزار ریال تعیین شد که به این ارقام ۲۵ درصد افزوده شده است.
اگرچه رییس اتحادیه نانوایان شهرستان بجنورد در ادامه اذعان دارد که دولت امسال قیمت نان را ۲۵ درصد افزایش داده ولی مدعی است که هر کیسه آرد تنها ۴۶۰ هزار ریال برای نانوا درآمد دارد در حالی پخت این کیسه که حدود ۱۷۰ نان بربری درجه یک را تحویل می دهد در حدود ۵۱۰ هزار ریال هزینه فقط برای سه قلم خمیرمایه، دستمزد کارگر و کرایه حمل آرد به همراه دارد و این شرایط صرفه اقتصادی ندارد.
آنچه که مسلم است به صرفه نبودن هزینه تولید نان در بجنورد ربطی به کیفیت پایین آن ندارد
صمدی کلاته به درستی هزینه های تمام شده نانوایی را بیان می کند و در این بین انگشت شماتت شاید بیشتر به سمت سیاستگذاران حوزه آرد و نان می رود که با قرار بود با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان تمامی این مشکلات مرتفع و هزینه تولید مدیریت شود ولی این مهم رخ نداده است.
آنچه که مسلم است به صرفه نبودن هزینه تولید نان در بجنورد ربطی به کیفیت پایین آن ندارد چرا که کارگر همان زحمت را می کشد و بهتر است با کمی دقت و ملاحظه نانی با کیفیت به دست مردم برساند.
هم اکنون ۶ کارخانه آرد، هزار و ۱۱۲ واحد نانوایی یارانه پز و حدود ۳۰۰ واحد آزادپز در خراسان شمالی دایر است که ماهانه بطور میانگین هفت هزار تن آرد بین واحدهای نانوایی یارانه ای استان توزیع می شود.
استان خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما