به گزارش خبرنگار ایرنا دبیر علمی همایش ملی باستان شناسی ایران روز چهارشنبه در آیین گشایش این همایش گفت: در مجموع ۱۵۴ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شد که پس از داوری ۱۰۲ مقاله پذیرش شد.
سامان فرزین افزود: از مجموع ۱۰۲ مقاله پذیرفته شده ۷۴ مقاله پس از داوری منتشر شد و در این همایش منتشر و نسخه الکترونیکی آن تهیه شده است.
وی تاکید کرد: برگزاری همایشهای باستان شناسی در ابعاد بین المللی، ملی و منطقهای و ارائه دستاوردهای علمی باستان شناسی و چاپ و نشر نتایج پژوهشهای میدانی همواره یکی از مهمترین رویدادهای باستان شناسی کشور قلمداد میشود.
دبیر علمی همایش ملی باستان شناسی ایران تصریح کرد: با گسترش دانش باستان شناسی در سرزمین کهن ایران که خود کانون مهم در حوزه پژوهشهای باستان شناسی است معرفی دستاوردها، فرهنگها و تمدنهای کهن نویافته از سوی دانشگاهها و مراکز علمی - آموزشی اهمیتی دو چندان یافت.
وی ادامه داد: از آنجا که توسعه و تفوق بر عوارض و مشکلات عصر جدید بدون اتکا بر پیشینه تاریخی و مواریث فرهنگی این مرز و بوم میسر نخواهد بود لذا انجام مطالعات و پژوهشهای باستان شناسی میتواند نقش موثری در این زمینه داشته باشد.
فرزین با اشاره به اهداف اصلی این همایش ملی گفت: انتشار آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه مطالعات باستان شناسی و علوم میان رشتهای، هم اندیشی متخصصان، اساتید و صاحبنظران باستان شناسی و علوم میان رشتهای، معرفی ابعاد و قابلیتهای رشته باستان شناسی در کشور برای ایجاد انگیزه و جذب دانشجویان، اساتید و پژوهشگران از جمله این اهداف است.
وی ادامه داد: همچنین ایجاد بستر مناسب برای تحقیق و پژوهش و ارتقای سطح علمی کشور در حوزه مطالعات باستان شناسی و علوم میان رشتهای و بررسی دستاوردها، فرصتها و آسیبهای رشته باستان شناسی و ارایه راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات، ایجاد ارتباط بین دانشگاههای مجری رشته باستان شناسی و علوم میان رشتهای با مراکز علمی و تحقیقاتی کشور از دیگر اهداف برگزاری ششمین همایش ملی باستان شناسی است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند تاکید کرد: بدون تردید برگزاری همایشها و کنفرانسهای علمی در سطح ملی و بین المللی همواره با چالشهای فراوانی روبه رو است که این موضوع در حوزه علوم انسانی و هنر به دلیل تعدد مراکز تصمیمگیر و حمایت واقعی نشدن از طرف مسئولان دو چندان است.
وی اظهار کرد: با وجود مشکلات فراوان پیش رو همایش از جمله تنگناهای مالی، عشق، دلسوزی و خردی جمعی ابزار نیرومند تفوق بر مشکلات بوده است اما با همه موانع و مشکلات نتایج ارزشمند فعالیتهای علمی این همایش در کتاب پیشرو (کتاب الکترونیکی مجموعه مقالات ششمین همایش ملی باستان شناسی ایران) همزمان با روزهای برگزاری همایش منتشر و در اختیار علاقمندان و جامعه باستان شناسی ایران قرار میگیرد.
فرزین گفت: امیدوارم انتشار این مجموعه بتواند سهم کوچکی در آگاه کردن نسل جوان و علاقمند از نتایج برخی از پژوهشهای باستان شناسی ایران داشته باشد.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای علمی در ششمین همایش ملی باستان شناسی ایران افزود: نشست باستان شناسی پیش از تاریخ، باستان شناسی دوران تاریخی، باستان شناسی دوران اسلامی و باستان شناسی و علوم میانرشتهای در این همایش برگزار میشود.
دانشگاه بیرجند به عنوان نگین آموزشی شرق کشور اکنون با داشتن ۱۴ دانشکده، ۱۲ هزار و ۱۲۴ دانشجو، ۳۵۲ عضو هیات علمی، ۴۸ گروه آموزشی و ۲۳۱ کد رشته و گرایش تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ردیف دانشگاههای سطح ۲ قرار دارد.
نظر شما