به گزارش ایرنا، طرح سرشماری عمومی کشاورزی در ۱۰ شهرستان، ۲۵ شهر و ۸۳۵ آبادی خراسان شمالی در حال اجرا است و این داده برداری به وسیله ۲۹۹ نفر اجرا می شود.
۳۰ درصد از اشتغال و ۱۶ درصد از تولید ناخالص داخلی استان خراسان شمالی مربوط به بخش کشاورزی است و سهم قابل توجهی از اقتصاد استان نیز به این بخش اختصاص دارد از این رو در اختیار داشتن آمار و اطلاعات درست که بتواند منابع را به شکل مناسبی در بخش کشاورزی توزیع کند حائز اهمیت است.
محمدحسن محمدی کوشکی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: توصیه ما این است که عشایر استان پیش از کوچ به مناطق قشلاقی در طرح سرشماری عمومی کشاورزی شرکت کرده و اطلاعات مورد نیاز را به ماموران در این استان و اطلاعات درست را ارائه دهند.
وی افزود: طرح سرشماری کشاورزی عمومی همزمان با سراسر کشور از ۱۲ آبان ماه در حال اجرا است و به مدت ۴۵ روز ادامه دارد، در این طرح داده های بهره برداران بخش کشاورزی از جمله دامداران عشایر برداشت می شود.
واکسیناسیون دام پیش از کوچ
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با اشاره به آغاز کوچ عشایر و تمهیدات برای انجام کوچ ایمن گفت: عشایر استان پیش از کوچ نسبت به مایه کوبی دام های خود اقدام کنند.
محمدی کوشکی تصریح کرد: واکسیناسیون دام عشایر علیه بیماری های مختلف پیش از انجام کوچ پاییزه انجام شده و خوشبختانه همکاری دامپزشکی در این باره مناسب است.
وی تامین آرد مورد نیاز برای عشایر را از دیگر تدابیر برای کوچ عنوان کرد و گفت: شرکت های تعاونی در این باره پای کار هستند و عشایر پس از استقرار در مناطق قشلاقی به ازای هر نفر ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم آرد دریافت می کنند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نهاده های مورد نیاز دام عشایر نیز تامین و این نهاده ها در انبارهای استان گلستان دپو شده است که به موقع در اختیار این دامداران قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، عشایر خراسان شمالی بیش از ۶۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می شود.
عشایر خراسان شمالی با تولید ۲۵ درصد گوشت استان، هشت درصد گوشت قرمز عشایر کشور را تولید می کنند.
نظر شما