طعم‌های سنتی در سایه‌سار مسجد جامع تاریخی ساوه

ساوه - ایرنا - بانوان ساوجی در سومین جشنواره ملی انار، با دستانی هنرآفرین و طعم‌هایی از دل تاریخ، در سایه‌های مسجد جامع هزار ساله ساوه به رقابت پرداختند تا عطر، اصالت و زیبایی غذاهای سنتی این دیار را به نمایش بگذارند.

به گزارش ایرنا، دومین جشنواره غذاهای بومی و محلی ساوه روز چهارشنبه برگزار شد و در میان دیوارهای باستانی مسجد جامع تاریخی ساوه، عطر و طعم اصیل غذاهای ایرانی با تاریخ کهن این بنا در هم آمیخت و قدمت فرهنگ و هنر این دیار را به یاد همگان آورد.

محوطه تاریخی مسجد جامع ساوه، کهنسال و مملو از خاطرات دیرین، در این جشنواره شاهد حضور جمعی از خانواده‌ها و گردشگرانی بود که آمده بودند تا از طعم و رنگ‌های جادویی انار و غذاهای سنتی این منطقه لذت ببرند.

۲۳ نفر از بانوان ساوجی در این رویداد حضور داشتند و دستاوردهایشان را که از عطر و طعم سنتی غذاها سرشار بود، به نمایش گذاشتند.

از آش‌های گرم، پیش‌غذاهای دلپذیر و دسرهای شیرین تا غذاهایی که با انارهای سرخ ساوه مزین شده بودند، همه در این جشنواره جلوه‌ای از هنر آشپزی ایرانی را به تصویر کشیدند.

بوی انار و ادویه‌های اصیل ایرانی در فضای مسجد پیچیده بود و در هر گوشه‌ای، میزهای با سفره‌آرایی‌های خلاقانه دیده می‌شد و سفره‌هایی که به دقت و سلیقه چیده شده بودند نشان از ذوق هنرمندانه زنان این خطه داشتند.

طعم‌های سنتی در سایه‌سار مسجد جامع تاریخی ساوه

مدیر مرکز جهاد دانشگاهی ساوه در حاشیه برگزاری این جشنواره به خبرنگاران در توصیف این جشنواره گفت: این رویداد همزمان با سومین جشنواره انار ساوه به عنوان یادمانی برای زنده نگه داشتن میراث غذایی بومی و سنتی برگزار شد.

مهدی کاظمی با بیان اینکه شرکت کنندگان انواع غذاها، آش‌ها، پیش غذاها و دسرهای بومی و سنتی ایرانی را طبخ و سرو کردند افزود: ترویج غذای سالم و زنده نگهداشتن غذاهای بومی ساوه از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره بود.

وی یادآور شد: در این جشنواره، پیش غذا، غذا، ‌توجه به سفره آرایی، استفاده از انار و فرآورده‌های آن در غذاها دارای امتیاز بود.

یکی از جاذبه‌های این جشنواره، مسابقه‌ای بود که میان شرکت‌کنندگان برگزار شد؛ داوران براساس معیارهایی چون اصالت و طعم غذا، استفاده از انار و فرآورده‌هایش و زیبایی سفره‌آرایی به برترین‌ها امتیاز دادند و معصومه قربانی، الهام سعادت‌پور و بتول احمدی با خلق طعم‌ها و آفرینش‌های چشیدنی خود به ترتیب مقام‌های اول تا سوم را کسب کردند.

طعم‌های سنتی در سایه‌سار مسجد جامع تاریخی ساوه

دومین جشنواره غذاهای بومی و سنتی ساوه با در قالب برنامه‌های کمیته بانوان سومین جشنواره انار ساوه با همکاری جهاد دانشگاهی و کتابخانه‌های عمومی این شهرستان برگزار شد.

هفته فرهنگی ساوه از ۱۲ آبان ماه به مدت یک هفته در این شهرستان برگزار می‌شود و برای گرامیداشت آن بیش از ۱۰۰ برنامه از جمله سومین جشنواره ملی انار، جشنواره ملی فیلم کوتاه شمیم یاس، مسابقات فرهنگی و ورزشی متعددی تدارک دیده شده است.

جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیت‌های تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار می‌شود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقه‌مندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.

بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است.

در این غرفه‌ها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوری‌شده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآورده‌ها نیز عرضه می‌شود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم می‌آورد. همچنین ۴۰ غرفه صنایع‌دستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنت‌های این منطقه را به نمایش می‌گذارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha