به گزارش ایرنا، دومین جشنواره غذاهای بومی و محلی ساوه روز چهارشنبه برگزار شد و در میان دیوارهای باستانی مسجد جامع تاریخی ساوه، عطر و طعم اصیل غذاهای ایرانی با تاریخ کهن این بنا در هم آمیخت و قدمت فرهنگ و هنر این دیار را به یاد همگان آورد.
محوطه تاریخی مسجد جامع ساوه، کهنسال و مملو از خاطرات دیرین، در این جشنواره شاهد حضور جمعی از خانوادهها و گردشگرانی بود که آمده بودند تا از طعم و رنگهای جادویی انار و غذاهای سنتی این منطقه لذت ببرند.
۲۳ نفر از بانوان ساوجی در این رویداد حضور داشتند و دستاوردهایشان را که از عطر و طعم سنتی غذاها سرشار بود، به نمایش گذاشتند.
از آشهای گرم، پیشغذاهای دلپذیر و دسرهای شیرین تا غذاهایی که با انارهای سرخ ساوه مزین شده بودند، همه در این جشنواره جلوهای از هنر آشپزی ایرانی را به تصویر کشیدند.
بوی انار و ادویههای اصیل ایرانی در فضای مسجد پیچیده بود و در هر گوشهای، میزهای با سفرهآراییهای خلاقانه دیده میشد و سفرههایی که به دقت و سلیقه چیده شده بودند نشان از ذوق هنرمندانه زنان این خطه داشتند.
مدیر مرکز جهاد دانشگاهی ساوه در حاشیه برگزاری این جشنواره به خبرنگاران در توصیف این جشنواره گفت: این رویداد همزمان با سومین جشنواره انار ساوه به عنوان یادمانی برای زنده نگه داشتن میراث غذایی بومی و سنتی برگزار شد.
مهدی کاظمی با بیان اینکه شرکت کنندگان انواع غذاها، آشها، پیش غذاها و دسرهای بومی و سنتی ایرانی را طبخ و سرو کردند افزود: ترویج غذای سالم و زنده نگهداشتن غذاهای بومی ساوه از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره بود.
وی یادآور شد: در این جشنواره، پیش غذا، غذا، توجه به سفره آرایی، استفاده از انار و فرآوردههای آن در غذاها دارای امتیاز بود.
یکی از جاذبههای این جشنواره، مسابقهای بود که میان شرکتکنندگان برگزار شد؛ داوران براساس معیارهایی چون اصالت و طعم غذا، استفاده از انار و فرآوردههایش و زیبایی سفرهآرایی به برترینها امتیاز دادند و معصومه قربانی، الهام سعادتپور و بتول احمدی با خلق طعمها و آفرینشهای چشیدنی خود به ترتیب مقامهای اول تا سوم را کسب کردند.
دومین جشنواره غذاهای بومی و سنتی ساوه با در قالب برنامههای کمیته بانوان سومین جشنواره انار ساوه با همکاری جهاد دانشگاهی و کتابخانههای عمومی این شهرستان برگزار شد.
هفته فرهنگی ساوه از ۱۲ آبان ماه به مدت یک هفته در این شهرستان برگزار میشود و برای گرامیداشت آن بیش از ۱۰۰ برنامه از جمله سومین جشنواره ملی انار، جشنواره ملی فیلم کوتاه شمیم یاس، مسابقات فرهنگی و ورزشی متعددی تدارک دیده شده است.
جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیتهای تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار میشود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقهمندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.
بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است.
در این غرفهها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوریشده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآوردهها نیز عرضه میشود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم میآورد. همچنین ۴۰ غرفه صنایعدستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنتهای این منطقه را به نمایش میگذارند.
نظر شما