مهدی شیبانی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید گردشگران خراسان رضوی از مزارع زعفران تربتحیدریه و زاوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیشبینی امسال ما ۲.۵ تا سه کیلوگرم برداشت زعفران در هکتار است، در حالی که این رقم پارسال نزدیک به ۲ کیلوگرم در هکتار بود.
وی اضافه کرد: در عین حال با توجه به کاهش نزولات جوی در سال های گذشته، هنوز نسبت به میانگین سالهای قبل با دستکم ۵۰ درصد کاهش عملکرد مواجه هستیم.
دهمین جشنواره فرهنگی، گردشگری زعفران امروز در مجموعه تاریخی «قطبالدین حیدر و رباط طبسی» تربت حیدریه برگزار شد.
در این جشنواره ۱۵۰ گردشگر از سراسر خراسان رضوی با حضور در مزارع زعفران تربتحیدریه و زاوه از نزدیک با نحوه کاشت، برداشت و فرآوری این محصول آشنا شدند.
به گزارش ایرنا، در منطقه تربتحیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری، یعنی تمام شهرستانیهایی که از این شهرستان جدا شدند، در مجموع اکنون افزون بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران دارند و به عبارت بهتر چیزی بیش از ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی به تربتحیدریه اختصاص دارد.
یکی از شاخصترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص دادهاست، زعفران بوده که میانگین تولید چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۱۲۰ تن است.
در سطح استان ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار به زعفرانکاران تربتحیدریه اختصاص دارد.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۱۸ نفر شغل ایجاد میکند که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست میآید.
فصل برداشت به ترتیب در سه اقلیم سرد (جلگه رُخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مهولات) از ۱۵ مهر آغاز شد و تا اواخر آبان ادامه دارد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما