پرستاران، فرشتگانی با بال‌های خسته

قزوین - ایرنا - جامعه پرستاری هر چند در دهه‌های گذشته به لحاظ معیشتی و رفاهی با چالش‌های جدی روبه رو شده و این وضعیت به ویژه بعد از فروکش کردن ویروس کرونا ابعاد جدیدتری به خود گرفته، اما به نظر می رسد مطالبات جدی این قشر نیازمند چاره اندیشی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کار پرستاری با اینکه در فهرست مشاغل سخت قرار دارد، اما در عین حال پرستاران در حین خدمت خود به بیماران با چالش های فراوانی روبه رو می شوند که این عوامل می تواند منجر به نارضایتی آنها شود و اگر مسوولان نیز آنچنان که باید به این مسایل توجهی نداشته باشند، می توان شرایط بحرانی را در بخش درمانی شاهد بود.

وجود مشکلات متعدد در زمینه کاری پرستاران موجب شده که در ماه های گذشته شاهد روند مهاجرت این بخش از کادر درمان به کشورهای دیگر باشیم و یا اینکه بسیاری از آنها کار آزاد را جایگزین این رشته کاری می کنند چرا که معتقدند مشاغل بازار آزاد برای آنها آورده بیشتری به همراه دارد.

خبرنگار ایرنا مرکز قزوین به مناسبت فرا رسیدن ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار در سرکشی ه چند مرکز درمانی شهر به بررسی مسایل و مشکلات صنفی پرستاران پرداخت و پای درددل آنان نشست.

پرستاران، فرشتگانی با بال‌های فرسوده

اجرای تعرفه گذاری پرستاری اصلاح شود

به نظر می رسد که یکی از مهمترین مطالبات جامعه پرستاری، پرداخت حقوق معوقات و موارد فوق العاده خاص آنها است، اجرای درست و اصولی قانون تعرفه گذاری که پرستاران انتظار دارند با عدالت صورت بگیرد یکی دیگر از مطالبات جدی این قشر محسوب می شود، این موضوع را یکی از سرپرستاران اتاق عمل بیمارستان کوثر قزوین می گوید و معتقد است: قانون تعرفه گذاری ایراداتی در خصوص تعرفه پرسنل اتاق عمل دارد که از مسوولان انتظار داریم ایرادات محاسبات تعرفه پرستاری را در خصوص اتاق عمل اصلاح کنند چرا که این موضوع باعث می شود پرسنل در ادامه راه انگیزه خود را از دست بدهند، همچنین در ارتباط با کمبود نیرو نیز انتظار داریم که به این مسالعه توجه خاصی صورت بگیرد تا دیگر مجبور نباشیم اضافه کاری های اجباری داشته باشیم.

پروانه عزیز محمدی، ادامه می دهد: ساعت های اضافه کاری برای پرستاران بسیار کم محاسبه می شود و رضایتی در این زمینه نیست و پرستاران انتظار دارند زحماتی که به صورت شبانه روزی می کشند به نوعی دیده شود و از این رو بایستی بازنگری هایی از سوی مسوولان در مبالغ اضافه کاری پرستاران صورت بگیرد.

عدل و انصافی در حقوق پرستاران وجود ندارد

فریبا احمدی، سوپروایزر پرستاری بخش کنترل عفونت بیمارستان کوثر قزوین نیز در خصوص مطالبات پرستاران به خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: پرستاران قشر بسیار زحمتکش و پرتلاشی هستند و همانطور که رییس جمهور محترم جناب دکتر پزشکیان معتقد بودند؛ اگر عدل و انصاف در خصوص حقوق پرستاران اجرایی شود بسیاری از مشکلات حل می شود و اگر پرستاران این همت، حرکت و تلاش مسوولان را شاهد باشند، راضی و خشنود خواهند بود.

وی ادامه داد: در خصوص پرداخت کارانه ها، نوع پرداخت ها باید واقعی باشد و از این رو مطالعات و بررسی های لازم در نوع محاسبه پرداخت ها باید صورت بگیرد، با توجه به اینکه پرسنل پیشکسوت ما با تجربه تر از پرسنل جدیدتر هستند و سختی های بسیاری را نیز پشت سر گذاشته اند، اکنون انتظار نداریم حقوق یکی از همکاران تازه وارد از پرسنل قدیمی تر بیشتر باشد و باید در این زمینه عدالت رعایت شود.

احمدی که سابقه ۳۰ سال کار در بیمارستان های مختلف قزوین را دارد، تاکید کرد: باید سن و سابقه کاری پرستاران در محاسبات حقوق و مزایای آنها در نظر گرفته شود و همگی این موارد طی گفتمان با مسوولان کشوری و استانی قابل حل است اما به شرطی که تمامی مطالبات بررسی و بعد برای آنها تصمیم گیری شود.

پرستاران، فرشتگانی با بال‌های فرسوده

پرستان جدیدالورود دچار دلزدگی از این حرفه شده اند

محدثه جهان محمدی، یکی از پرستارانی که تازه به این حرفه ورود پیدا کرده، به خبرنگار ایرنا گفت: به نظرم بیشترین چیزی که پرستاران را این روزها با چالش روبه رو کرده و آنها را اذیت می کند، دلزدگی است که بعد از ورود به این حرفه پیدا می کنند و دلیل آن نیز بار کاری زیاد و دریافتی بسیار کم است که بسیاری از نیازهای زندگی آنها را مرتفع نمی کند.

وی ادامه داد: متاسفانه تعرفه گذاری که برای پرستاران معین شده به درستی انجام نمی شود و بسیاری از همکاران ما در این زمینه اعتراض دارند، کما اینکه آخرین تعرفه ای که دریافت کردیم، برای بهمن ماه سال گذشته بود و همچنین موضوع اضافه کاری های پرستاران نیز معضل دیگری است که برای شیفت ۱۲ ساعته فقط ۲۸۸ هزار تومان دریافت می کنیم که هزینه رفت و آمد ما هم نمی شود.

جهان محمدی بیان کرد: پرستارانی که در این رشته تحصیل می کنند این روزها بابت مشکلات عدیده ای که وجود دارد به این کار ورود پیدا نمی کنند، همین موضوع بیمارستان ها را با کمبود نیرو مواجه کرده است و رسیدگی به بیماران نیز نیز با کیفیت کمتری صورت می گیرد که برای حل این موارد باید مسوولان به مطالبات پرستاران توجه بیشتری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که پزشک نقش مهمی در کادر درمان دارد، وجود پرستاران نیز از اهمیت بسیار خاصی برای تیم درمانی برخوردار است، چرا که پرستاران بیش از پزشکان با بیماران ارتباط دارند، تامین آرامش روحی و روانی پرستاران به طور حتم باید در دستور کار مسوولان باشد تا آنها از فرسودگی شغلی خود ناامید نشوند.

اضافه کاری با درآمد کم باعث کاهش انگیزه کاری پرستاران شد

پریسا خشنود، مسوول بخش مراقبت های پس از زایمان بیمارستان کوثر قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیمارستان های قزوین با کمبود نیروی پرستاری مواجه هستند و اولین اثر کمبود نیرو، اضافه کاری های اجباری برای کارکنان بخش پرستاری است و مبلغی که به عنوان اضافه کاری پرداخت می شود بسیار کم و ناچیز است و پرستاران واقعا در این خصوص ناراضی هستند.

وی به مسایل و مشکلات دیگر پرستاران پرداخت و افزود: حق مسکن، امکانات رفاهی، بن های خرید، کمبود تجهیزات و حق ایاب و ذهاب ماهانه از دیگر مشکلات جامعه پرستاری محسوب می شود، همچنین موضوع فوق العاده خاص پرستاران نیز به درستی اجرایی نمی شود، مهمترین موضوع دیگر تعرفه گذاری است و این مورد به ازای هر خدمتی که برای مریض صورت می گیرد باید اجرایی شود اما الان مبلغ آن واقعا کم است.

خشنود با بیان اینکه حرفه پرستاری واقعا یک عشق و هنر است، خاطرنشان کرد: امروز تمام همکاران ما با عشق به این شغل پای کار خود ایستاده اند اما مشکلات به حق پرستاران رفته رفته باعث کاهش انگیزه کاری در آنها می شود که باید هر چه سریع تر این موضوع از سوی مسوولان مورد توجه قرار گیرد.

برای بررسی بیشتر مطالبات پرستاران، خبرنگار ایرنا سراغ مسوولان این رشته کاری رفته تا نظرات آنها را در این خصوص جویا شود.

تعرفه پرستاری نیازمند تغییرات اساسی است

محترم توفیقی، مدیر بخش پرستاری یکی از مراکز درمانی قزوین در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: بیشترین مطالبات پرستاران در خصوص اجرای فوق العاده خاص آنها است که می خواهند هرچه سریع تر این امر اجرایی شود و تغییراتی در تعرفه پرستاریی داده شود تا عدالت در این زمینه برقرار شود.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان وظیفه دارد تا پاسخگوی مشکلات پرستاران باشد، همچنین با ورود سازمان‌های حرفه‌ای در کنار مطالبات صنفی پرستاران، دفاع از حق و حقوق آنها را نیز در دستور کاری خود قرار دهند که این مساله می توانند در رفع مشکلات آنها بسیار تاثیرگذار باشد، انتظار داریم تا این مطالبات به حق با گفت و گو حل شود.

پرستاران، فرشتگانی با بال‌های فرسوده

دریافتی کم و کمبود نیرو، چالش اصلی پرستاران قزوین است

اما مدیر نظام پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین در خصوص مطالبات پرستاران به خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: کادر پرستاری در شرایط سخت و بحرانی نظیر شیوع ویروس کرونا همواره پای کار بوده و امروز خواستار رفع و حل مشکلات متعدد صنف خود شده که باید مسایل و مشکلات آنها مورد توجه قرار گیرد.

فرزاد رجبی یکتا با بیان اینکه پرستاران در دوران اوج شیوع ویروس کرونا زحمات بسیاری را متحمل شدند و نه تنها در آن دوره بلکه در تمام بحران ها همواره پای کار بوده اند، بیان کرد: امروز مشکلات متعدد این صنف باعث شده تا متاسفانه با پدیده مهاجرت پرستاران روبرو باشیم، کمبود نیرو در این حوزه باعث اضافه کاری های اجباری با حقوق بسیار پایین برای پرستاران شده که همین موضوع نارضایتی های این قشر را به دنبال داشته است.

وی ادامه داد: یکی از خواسته های دیگر پرستاران تبدیل وضعیت آن ها از شرکتی به استخدامی است که بعد از دوران کرونا چندین مرحله آزمون استخدامی برگزار شد و امروز نیز قول هایی برای جذب و استخدام پرستاران داده شده که امیدواریم روند خوبی را طی کند.

رجبی یکتا تصریح کرد: بخش دیگر مطالبات پرستاران آن است که معاونت پرستاری بحث فوق العاده خاص را اجرایی کند، که انجام شد اما متناسب با انتظارات پرستاران صورت نگرفت و با ضریب بسیار پایینی این کار صورت گرفته که انجام آن پاسخگوی مشکلات و سختی کار آنها نیست.

این مسوول ادامه داد: یکی دیگر از مهمترین چالش های گروه پرستاری میزان دریافتی بسیار کم و کمبود نیرو است، یک کار سخت با حقوق کم تا جایی که این مساله نیز مورد اعتراض امروز جامعه پرستاری قرار گرفته، هر چند وزارتخانه رایزنی های زیادی را با سازمان برنامه و بودجه داشته تا اضافه کاری ها را افزایش دهند و قول هایی هم داده شده که امیدواریم به زودی شاهد اتفاق های خوبی در این زمینه باشیم.

وی با بیان اینکه در کنار حقوق و مزایایی که پرستاران دارند، مبلغی نیز تحت عنوان تعرفه یا کارانه به آنها پرداخت می شود، تاکید کرد: این موضوع زمانی پرداخت می شود که سازمان های بیمه گر پول را به دانشگاه ها بدهند و دانشگاه نیز کارانه ها را پرداخت کند، الان حدود هشت ماه در پرداخت کارانه ها تاخیر صورت گرفته و علت آن هم این است که منابع تامین مالی توسط از سوی سازمان های بیمه گر پرداخت نشده و این موضوع از دیگر علت های نارضایتی پرستاران است.

رجبی یکتا یادآور شد: خوشحالیم که رییس جمهور جدید جناب پرشکیان از اعضای کادر درمان و بهداشت کشور هستند و به درستی و با دقت مسایل درمانی و بهداشتی را مورد بررسی دقیق قرار می دهند و امیدواریم با دیدگاه باز و مثبت ایشان و موضوعات مربوط به استخدام کادر درمانی کشور و همچنین مرتفع شدن دغدغه و مشکلات پرستاران همه مسایل و مشکلات این حوزه به زودی مرتفع شود.

مدیر نظام پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین در خصوص تعداد پرستاران استان قزوین خاطرنشان کرد: به طور کلی ۲ هزار و ۵۰۳ پرستار در بیمارستان های دانشگاهی- درمانی قزوین و بیمارستان های درمانی شهرستان های این استان مشغول به فعالیت هستند که در قزوین ۵۳۳ پرستار خانم و ۳۲۱ پرستار آقا و در شهرستان ها نیز ۷۲۹ خانم و ۳۴۲ پرستار آقا، مجموع کادر پرستاری را شامل می شوند.

رهاورد:

امروز که جامعه پرستاری ما با مشکلات عدیده ای روبرو بوده و همه آنها را در سینه های خود نگاه داشته اند و مشکلات معیشتی و کاری آنان هر روز زندگی را برای آنها دشوار تر می کند و با توجه به موج مهاجرت کادر پرستاری به کشورهای دیگر، نیاز است تا مسوولان وزارت بهداشت رسیدگی به مطالبات پرستاران را به طور جدی در دستور کاری خود قرار دهند و با گفت و گو با این بخش از بدنه درمانی به رفع این مشکلات اقدام کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha