به گزارش ایرنا، احمد معصومیفر روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مزارع و شرکتهای صادرکننده زعفران تربتحیدریه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: برپایی جشنواره محصولات خاص نظیر زعفران، پسته، انار و موارد مشابه میتواند ابزار خوبی برای توسعه صنعت گردشگری و به تبع آن افزایش صادرات این محصولات باشد.
وی بیان کرد: یکی از برنامههای معاونت اقتصادی این وزارتخانه، رفع موانع صادراتی و ایجاد تمهیدات لازم برای تقویت آینده و روند دیپلماتهای مقیم تهران و مشهد برای شرکت در چنین جشنوارههایی است.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمالشرق کشور سهم ایران در تولید زعفران جهان را ۹۰ درصد اعلام کرد و گفت: اما سهم کشور ما از تجارت این محصول ویژه اکنون تنها ۱۰ درصد است.
معصومی فر اضافه کرد: پنجم آبان امسال و در روز ملی زعفران نیز میزبان دیپلماتهای مقیم ایران در مشهد بودیم، نشست مؤثر و مذاکرات خوبی در خصوص تولید و صادرات زعفران مطرح شد و البته رایزنیهای ادامه دارد.
جشنواره گردشگری زعفران در تربت حیدریه
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربتحیدریه نیز گفت: ۷۰ گردشگر خارجی از ابتدای امسال تاکنون وارد این شهر شدند تا ضمن آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم و تاریخ این منطقه، از نزدیک با موضوعات مرتبط با زعفران آشنا شوند.
علی محمدی افزود: در روزهای اخیر میزبان ۱۵۰ نفر خبرنگار و راهنمای گردشگری از سرتاسر استان خراسان رضوی و همچنین ۲۲ نفر گردشگر خارجی بودیم و امروز نیز میزبان سرکنسول کشورهای عربستان، ترکیه، عراق و پاکستان هستیم.
وی با بیان اینکه این برنامهها ذیل برپایی جشنواره فرهنگی زعفران است، بیان کرد: همه ساله در آغاز فصل برداشت محصول زعفران، جشنواره و آیین خاصی بدین منظور برگزار میشود.
یک صادرکننده و نیز مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت زعفران که مجموعه کارآفرینی وی مورد بازدید دیپلماتهای خارجی قرار گرفت نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برای نخستین بار در کشور و با بهرهگیری از فناوری روز جهان، اقدام به بهینهسازی مصرف زعفران کردهایم.
مسعود صباغزاده افزود: تاکنون طبق شیوه سنتی مصرف، تبدیل رشتههای زعفران به پودر به کمک هاون یا آسیاب و سپس خیساندن آن در آب گرم یا سرد و مصرف در غذا یا به صورت نوشیدنی بوده است.
وی ادامه داد: به طور معمول مایع مازاد زعفران در یخچال نگهداری و خاصیت خود را از دست میدهد، اما در شیوه نوین، زعفران به صورت پودر ۱۰۰ درصد خالص درآمده و در بستهبندی بسیار کوچک تولید و هر بسته تا زمانی که باز نشده، خاصیت خود را از دست نخواهد داد.
جشنواره گردشگری زعفران در روزهای ۱۶ و ۱۷ آبان ماه در تربت حیدریه برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در منطقه تربتحیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری از این شهرستان افزونبر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران وجود دارد و به عبارت بهتر چیزی بیش از ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی به تربتحیدریه اختصاص دارد.
یکی از شاخصترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، زعفران بوده که میانگین تولید چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۱۲۰ تن است.
۱۱۷ هزار خانوار در استان خراسان رضوی به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار را زعفرانکاران تربتحیدریه تشکیل می دهند و به ازای هر هکتار زمین زعفران، برای ۲۱۸ نفر شغل ایجاد میشود که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم اشتغال غیرمستقیم حاصل می شود.
فصل برداشت زعفران به ترتیب در سه اقلیم سرد (جلگه رُخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مهولات) از ۱۵ مهر آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما