دهیاران درباره اقناع سازی روستاییان برای همکاری با ماموران سرشماری اهتمام داشته باشند

ارومیه - ایرنا - قائم مقام مدیر اجرایی سرشماری کشاورزی آذربایجان غربی گفت: دهیاران ضمن همکاری با ماموران سرشماری نسبت به اقناع سازی مخاطبان و روستاییان جهت همکاری با ماموران آمارگیر اهتمام داشته باشند.

به گزارش ایرنا اردشیر یوسف زاده روز پنجشنبه در نشست توجیهی و تبیینی با دهیاران بخش سیلوانای شهرستان ارومیه، با اشاره به اینکه دهیاران پرچمدار توسعه و محور اصلی طرح تحول توسعه روستایی هستند، افزود: سرشماری عمومی کشاورزی جزو سرشماری‌های مهم کشور است که در تصمیم‌گیری های کلان موثر است و از دهیاران درخواست می شود در خصوص طرح سرشماری کشاورزی به روستاییان اطلاع رسانی لازم را انجام دهند.

وی با بیان اینکه اساس و مبنای برنامه‌ریزی کشور، آمار و اطلاعات دقیق است گفت: آمار به شناخت نیازها و تلاش برای رفع موانع کمک می‌کند و در این راستا همه باید تلاش کنند تا از ظرفیت‌ها، حداکثر استفاده را برای توسعه پایدار استان کرده باشند.

یوسف زاده با اشاره به اینکه با توجه به روحیه تلاشگری اهالی روستا، نقش دهیاران در مشارکت افزایی اقتصادی مردم برای جهش تولید بسیار مهم و راهگشا خواهد بود، گفت: اجرای دقیق سرشماری عمومی کشاورزی ضروریست.

وی اضافه کرد: سرشماری عمومی کشاورزی به عنوان یک طرح آماری بزرگ کشور و مهمترین فعالیت آماری بخش کشاورزی، جـزو فنی‌ترین سرشماری هاست که نقشی محوری در نظام ملی آمارهای کشاورزی ایفا می‌کند و منبع بسـیار مهمی در زمینـه تهیـه داده‌های ساختاری و پایه‌ای بخش کشاورزی محسوب می‌شود.

یوسف زاده بیان کرد: پشتیبانی اطلاعاتی و عملیاتی دهیاران برای پوشش کامل و دقیق روستاها لازم است و موجب می‌شود نتایج مهمی مانند تعداد بهره‌بردار، مساحت اراضی کشاورزی اعم از زراعی و باغی، میزان تولید محصولات کشاورزی، تعداد انواع دام سبک و سـنگین و تعـداد ادوات کشاورزی از سرشماری در سطح خرد و کلان به صورت دقیق حاصل شود.

شناسایی بهره برداران غیر ساکن روستا از ضروریات طرح سرشماری کشاوزی است

کارشناس مسوول نقشه و اطلاعات مکانی ستاد سرشماری کشاورزی آذربایجان غربی در نشست توجیهی و تبیینی دهیاران بخش نازلوی ارومیه گفت: شناسایی بهره برداران غیر ساکن نیز از ضروریات طرح سرشماری کشاورزی است که نیازمند همکاری مجدانه دهیاران است.

محمد قاسم زاده افزود: سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ از سوی مرکز آمار ایران با همکاری معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از ۱۲ ابان به مدت ۴۵ روز اجرا می شود.

وی افزود: در سراسر کشور ماموران آمارگیر به تمام نقاط روستایی مراجعه و اطلاعات مربوط به فعالیت های کشاورزی از جمله زراعت،باغداری، دامداری، تولید گلخانه، پرورش زنبور عسل و سایر موارد را گردآوری می کنند.

قاسم زاده اظهار کرد: در ایران تا کنون پنج سرشماری کشاورزی اجرا شده و این ششمین سرشماری است و مطابق توصیه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) سرشماری حداکثر در بازه زمانی ۱۰ سال انجام شود.

کارشناس مسوول نقشه ستاد سرشماری کشاورزی استان آذربایجان غربی در جمع دهیاران بخش انزل شهرستان ارومیه نیز گفت: شایسته است دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی در اقناع‌سازی عمومی و تشویق روستاییان جهت همکاری و شرکت در طرح سرشماری عمومی کشاورزی تلاش کنند چرا که به عنوان نماینده دولت در روستا از وظایف آنها محسوب می شود.

قاسم زاده اضافه کرد: دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی علاوه بر حمایت و پشتیبانی از نیروهای پرسشگر و مهیا کردن زمینه مناسب جهت حضور کارشناسان در روستاها، شرایطی را مهیا سازند تا اطلاعات کسب شده نزدیکترین حالت به واقعیت موجود باشد.

وی با اشاره به اهمیت بالای اجرای این طرح ملی گفت: یکی از کارکردهای اصلی و بسیار مهم اجرای طرح سرشماری کشاورزی تهیه و استخراج آمار و ارقام واقعی از ظرفیت های کشاورزی هر منطقه شامل مساحت زمین های کشاورزی و زیر کشت، نوع و میزان محصولات تولیدی، آمار مربوط به دام های سبک و سنگین و موارد دیگر است که این آمار و اطلاعات می‌تواند در برنامه‌ریزی و تدوین طرح های توسعه ای در هر منطقه بسیار مؤثر و مفید باشد.

به گزارش ایرنا ششمین سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان به مدت ۴۵ روز با مشارکت ۶۵۰ نفر مامور آمارگیر و کادر اجرایی سرشماری کشاورزی در سه هزار و ۶۵۶ آبادی استان اجرا می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha