همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله»؛ از ولایت‌پذیری تا مدیر راهبردی و میدانی

تهران- ایرنا- همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» همزمان با چهلمین روز شهادت پرچمدار مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله با حضور صاحب‌نظرانی از ۱۳ کشور جهان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران آغاز شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، همایش بین المللی «مکتب نصرالله»، با حضور صاحب‌نظرانی از ۱۳ کشور جهان ازجمله لبنان، عراق، بحرین، مصر، کویت، ترکیه، هند، مالزی، الجزایر و تونس به منظور معرفی ابعاد مختلف فکری و معرفتی شهید نصرالله صبح امروز -شنبه ۱۹ آبان ماه- با همکاری مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در این مراسم مقامات کشوری و لشکری از جمله رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون راهبردی رئیس جمهور، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و مدیر حوزه های علمیه نیز حضور داشتند.

ایمانی پور: بزرگترین ویژگی شخصیتی شهید نصرالله ولایت پذیری‌اش بود

محمدمهدی ایمانی‌پور - رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

هدف اصلی از شکل گیری این نشست ادای دین به شخصیتی است که ابعاد ناشناخته‌اش بیش از ابعاد شناخته شده اش است. برای پیروی راهش ناگزیر از تبیین ابعاد پیدا و پنهانش هستیم

در ابتدای این مراسم، محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اظهار داشت: هدف اصلی از شکل گیری این نشست ادای دین به شخصیتی است که ابعاد ناشناخته‌اش بیش از ابعاد شناخته شده اش است. برای پیروی راهش ناگزیر از تبیین ابعاد پیدا و پنهانش هستیم.

وی افزود: تجلیل از شهید عزیز سیدحسن نصرالله تجلیل از همه شهدای مقاومت از شهید قاسم سلیمانی تا شهید هنیه، شهید سنوار، شهید سیدهاشم صفی الدین و شهید نیلفروشان است.

ایمانی‌پور تاکید کرد: از همه مهمانان و نهادهایی که ما را در بزرگداشت شهدای مقاومت یاری رساندند تشکر می کنم. از آقای دکتر صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که میزبان و مبدع این همایش هستند تشکر ویژه دارم.

صالحی: شهید نصرالله ترکیب نادری از اندیشه و عمل بود

سیدعباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن درود به روح شهدا و رهبران مقاومت اظهار داشت: در مورد خصوصیات متعالی شهید مقاومت سید حسن نصرالله چند نکته ای عرض می کنم به نظر من شهید نصرالله ترکیب جامعی از ویژگی هایی بود که گاه در شخص یا افرادی به ندرت جمع می شود برهمین مبنا این ترکیب متمایز و ممتازی است.

سیدعباس صالحی افزود: شهید نصرالله شخصیتی تحلیل گر و اندیشه ورز بود، همه ما تحلیل های خاص او در حوزه های مختلف را شنیده ایم و خوانده ایم اما درعین حال یک شخصیت عمل گرای میدانی هم بود و این ترکیب ترکیب نادری است. بسیاری افراد در صحنه اندیشه پیشتازند اما در صحنه عمل آن پیشتازی را ندارند و برعکس، شهید نصرالله وقتی تحلیل می کرد در قله بود و وقتی عمل می کرد هم در قله بود.

صالحی ادامه داد: نکته دیگری که در شخصیت او می توان یاد گرفت این است که او یک سیاستمدار جدی و کامل بود هم در عرصه ملی، منطقه ای و جهانی و هم یک فرمانده برتر نظامی از آغاز حمله به لبنان بود.

در شخصیت شهید نصرالله آرمان گرایی در عین واقع گرایی بود، او قله آرمان ها را می نوردید اما واقعیت میدان را هم در توجه داشتوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: نکته سوم این که شهید نصرالله یک شخصیت ملی لبنانی بود، یعنی هم به منافع ملی لبنان توجه داشت و به سرزمین و جغرافیای آن دلبسته بود، نمی خواست لبنان یک وجب خاکش را از دست بدهد و از یک طرف یک شخصیت اسلامی فراملی بود و این که یک فرد بتواند هم در افق جغرافیا تعریف شود و هم در افق منطقه و جهان، بسیار نادر است.

صالحی گفت: ویژگی دیگر او این بود که اهل تسامح و مدارا و احسان و رحمت بود و چقدر نکته ها از سید در این زمینه به یاد داریم و هم اهل صلابت و نفوذناپذیری در مقابل دشمنان بود. در شخصیت او آرمان گرایی در عین واقع گرایی بود، او قله آرمان ها را می نوردید اما واقعیت میدان را هم در توجه داشت، خاطرات زیادی از شهید نصرالله در این ترکیب می توان دید که چگونه می توان آرمان گرایی را با واقع گرایی پیوند داد.

به گفته وزیر فرهنگ شهید حسن نصرالله هم مدیر راهبردی بود و هم مدیر میدانی، چه بسیار اندک اند کسانی که در قله و فضای مدیریت استراتژیک و راهبردی و در عین حال مدیر میدانی نیز هستند و یا بالعکس، اما سلسله ای از این ویژگی های ترکیبی را در شهید سید حسن نصرالله می توان برشمرد.

صالحی افزود: او هم به قدرت سخت توجه داشت و از آن بهره می گرفت و هم قدرت نرم را می شناخت، هر سخنرانی و مکتوبی که داشت می توانست افق را تغییر دهد، دیپلماسی رسانه و عمومی را به خوبی می شناخت و از آن بهره می گرفت. اکنون شهید سید حسن نصرالله در میان ما نیست و بی تردید از دست دادن چنین شخصیتی سوگ بزرگ و سختی است و تحمل آن دشوار، اما من یادآوری می کنم نکته ای را که شهید فتحی شقاقی بعد از شهادت سیدعباس موسوی عنوان کرد، او گفت «حزبی که دبیرکل آن به شهادت می رسد، هرگز شکست نمی خورد»، حتما چنین است، راه سید حسن و راه حزب الله همچنان محکم و پابرجاست.

اندیشمند عراقی: نبرد ما تقابل حق علیه باطل است

شیخ عبداللطیف الهمیم، متکفر و اندیشمند عراقی نیز در ادامه همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» اظهار داشت: برای من افتخار بزرگی است که در آغوش محور مقاومت و در میان رهبران بزرگی حضور دارم. من از بغداد آمدم، جایی که پر از اسطوره هاست. بغداد در طول تاریخ هر گاه به خشم می آمد، سیل خروشانی جاری می شد و دشمنان را نابود می‌کرد.

شهید نصرالله از بزرگ مردانی بود که هر صد سال یک بار یک نفر مثل او را شاهد خواهیم بود. او الگوی مقاومت است و نسل های آینده ایشان را به یاد خواهند سپرد

وی با اشاره به جایگاه بالای شهید سیدحسن نصرالله گفت: با توجه به اینکه امروز در مراسم بزرگداشت شهید مقاومت هستیم، این سوال مطرح است که آیا او قهرمانی بود که تاریخ ایجاد کرد یا تاریخی بود که قهرمانی را ایجاد کرد؟ این یک سوال بزرگ است.

شیخ عبداللطیف الهمیم تاکید کرد: او از بزرگ مردانی بود که هر صد سال یک بار یک نفر مثل او را شاهد خواهیم بود. شهید نصرالله الگوی مقاومت است و نسل های آینده ایشان را به یاد خواهند سپرد.

وی توضیح داد: عطر خون این شهدا قطعا پابرجا خواهد بود. نبرد ما نبرد غزه و لبنان و عراق و تهران و یمن نیست؛ بلکه نبرد حق علیه باطل است. ما در یک نبرد بزرگ هستیم که شبیه به تحولات جنگ جهانی اول و دوم و فروپاشی دیوار برلین است.

الهمیم با تاکید بر این که نقشه های جهان تغییر خواهد کرد ادامه داد: نابودی رژیم صهیونیستی قطعی خواهد بود. قطعا با صبر زوال این رژیم محقق خواهد شد. ما امتی هستیم که آماده جنگ هستیم و در برابر دشمنان مبارزه خواهیم کرد. افرادی که روابط خود را با رژیم صیهونیستی عادی سازی می‌کنند تاریخ را به یاد بیاورند که که برای توطئه‌گران چه اتفاقی افتاده است. افرادی در طول تاریخ کرامت خود را در طول تاریخ به پول و طلا فروختند و دنیا و آخرت را از دست دادند. همه بدانند ما ملت های مسلمان پیروز خواهیم شد و این حکام توطئه گر در نهایت شکست خواهند خورد.

عراقچی: در صورت گسترش جنگ، آثار زیان‌بار آن به منطقه غرب آسیا محدود نخواهد شد

سیدعباس عراقچی - وزیر امور خارجه

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز در این مراسم ضمن درود به روح شهدا و رهبران مقاومت اظهار داشت: امروز گرد هم آمده‌ایم تا یاد و خاطره شهید سید حسن نصرالله، این رهبر بزرگ و استوار مقاومت را گرامی بداریم؛ شخصیتی که نه تنها برای لبنان، بلکه برای جهان اسلام و تمامی ملت‌های آزادی‌خواه، نمادی از مقاومت، شجاعت و ایستادگی در برابر ظلم و تجاوز بود.

قالیباف: شهادت سیدحسن نصرالله بیهودگی سازشکاری با باند جنایتکار صهیونیست را نمایان کرد

محمد باقر قالیباف - رئیس مجلس شورای اسلامی

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با بیان این که شهادت سیدحسن نصرالله بیهودگی سازشکاری با باند جنایتکار صهیونیست را نمایان کرد، گفت: شهادت نصرالله مومن و مجاهد برای او و برای جبهه مقاومت شکست نیست.

ظریف: حزب الله زنده است/ راه بزرگان مقاومت شکست ندارد

محمدجواد ظریف - معاون راهبردی رئیس‌جمهور

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور نیز با تاکید بر اینکه راه بزرگان مقاومت شکست ندارد،گفت: حزب الله زنده است و اسرائیل تا آزادی کامل سرزمین‌های فلسطینی یک روز آرامش نخواهد دید.

«آغاز نصرالله» ادامه مکتب سید مقاومت است

شیخ عبداللطیف الهمیم، متکفر و اندیشمند عراقی مشاور اهل سنت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: شهادت یکی از برجسته ترین شخصیت‌های جبهه مقاومت شهید سید حسن نصرالله نه تنها پایان راه مبارزه و سیره عزتمندانه آن شهید بزرگوار نیست بلکه آغازی است تحت نام «آغاز نصرالله».

شهید نصرالله را می‌توان در ولایتمداری خلاصه کرد

قدیر آکاراس رئیس مجمع علمای اهل بیت گفت: اگر بخواهیم شهید سیدحسن نصرالله را در یک جمله خلاصه کنیم، باید به ولایتمداری او تاکید کرد. شهیدان کسانی هستند که از جان و جای خود به سمت دوست پر و بال زدند و به لقای دوست رسیدند. ما با شناخت شهیدان و مدالی که خداوند متعال به آنها ارزانی داشته است، می توانیم دلیل این مدال گرفتن را بشناسیم.

رئیس موسسه علمی فرهنگی کوثر با اشاره به اینکه اگر بخواهیم شهید سیدحسن نصرالله را در یک جمله خلاصه کنیم، باید به ولایتمداری او تاکید کرد، ادامه داد: خداوند فرموده است، هر کسی در دایره ولایت ثابت باشد، ولو خطاها و گناهی هم داشته باشد، او را می بخشایم.

عضو شبکه ماهواره ای ۱۴ ترکیه درباره خصوصیات و صفات برجسته و ممتاز شهید مقاومت توضیح داد: جبهه مقاومت، مکتبی به عنوان مکتب مقاومت را برای ما گذاشت. از جمهوری اسلامی و مسئولان آن تشکر می کنم که این امکان را برای دوستان مقاومت فراهم کردند.

مقاومت با شهادت نصرالله متوقف نشد بلکه دشمن وزیر جنگ خود را برکنار کرد

مولوی عبدالرؤوف توانا رئیس کانون علمی فرهنگی شهید استاد «عبدالقادر توانا» از کشور افغانستان در همایش مکتب نصرالله ضمن قدردانی از برگزار کنندگان این همایش به ویژه سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: امروز در بیش از ۱۰۰ کشور همایش‌های بزرگی به یاد شهید سید حسن نصرالله برگزار شده است. با شهادت نصرالله، هنیه و سنوار جنگ نه تنها متوقف نشد بلکه دشمن ناگزیر شد وزیر جنگ خود را برکنار کند.

وی با بیان اینکه اگر اسلام را مانند منظومه شمس در نظر بگیریم، پیامبر اکرم را به عنوان خورشید این منظومه می دانیم و امامان و انبیاء مانند کراتی در این منظومه در حرکت هستند، افزود: اسماعیل هنیه و سید نصرالله یکی از کرات با عظمت منظومه شمسی بودند که در مدار مشخص و محور پیامبر (ص) می چرخند.

توانا ادامه داد: هیچ عزتی را بالاتر از مقام شهادت در پیشگاه خداوند پیدا نخواهیم کرد. خداوند متعال این هدیه را نصیب نصرالله، هنیه، صفی الدین و سنوار شخصیت های بزرگ امت اسلامی کرد.

رئیس کانون علمی فرهنگی شهید استاد «عبدالقادر توانا» از کشور افغانستان با بیان اینکه همچنان مجاهدان غزه مانند سنوار که هزاران هزاران بزرگوار در راستای دفاع از اسلام هستند، گفت: با شهادت هنیه و سنوار جنگ نه تنها متوقف نشد، دشمن ناگزیر شد وزیر جنگ خود را برکنار کند.

توانا افزود: کشورهای عبری، عربی و صهیونیستی دارای دین ابراهیمی بدانند و به اصل خود برگردند. در انتخابات اخیری که در آمریکا برگزار شد، بایدن باخت و این به دلیل حمایت از اسرائیل و نفرت مردم آمریکا از این حمایت بود.

وی تاکید کرد: همانگونه که رهبر معظم جبهه مقاومت حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند «حزب الله و حماس زنده اند و دشمنانشان نابود هستند.»

رئیس کانون علمی فرهنگی شهید استاد «عبدالقادر توانا» گفت: موضوع جنگ غزه و طوفان اقصی امت اسلامی را کاملا به تعریف گرفت و صف کفار را جدا ساخت. اگر عرب یا عجمی در حمایت از صهیونیست ها قرار دارند شامل جبهه صهیونیست ها هستند و اگر مومن و مجاهدی در کنار جبهه مقامت قرار دارند حامیان این جبهه هستند.

توانا اضافه کرد: اکنون جهان اسلام وضعیت تبوک را به خود گرفته است. امت اسلامی باید براساس مسئولیت ها و تکالیف در یک جبهه قرار بگیرند، دامن زدن به مسائل مذهبی و قومی که کشورهای اسلامی را تجزیه می‌کنند حرکت کردن در جبهه نفاق است.

مقاومت، رژیم صهیونیستی را در اعماق خود ناامن کرده است

آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت:  رژیم صهیونیستی۷۰ سال در درون خود امن بود، اما امروز محور مقاومت این رژیم را در اعماق درون هم ناامن کرده است.

وی افزود: سیدحسن نصرالله می توانست پرونده حزب‌الله را از فلسطین جدا کند. او شهید وحدت امت اسلام، یکپارچگی شیعه و سنی، آزادی فلسطین و حرکت به سمت پایه‌ریزی تمدن نوین اسلامی بود.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه سید حسن نصرالله آسایش‌طلب نبود، تصریح کرد: منافع حزبی، گروهی و طایفه‌ای را نمی‌دید و مسائل عالیه اسلام را می‌دید و فراتر، به ادیان دیگر نگاهی دوستانه داشت و در ارتباط با آنها روح دلسوزانه را نشان می‌داد.

وی با بیان اینکه امروز مقاومت تولید قدرت کرده است و این قدرت با این ویژگی‌ها در نسل‌های جدید رهبران مقاومت ادامه پیدا خواهد کرد، افزود: رژیم صهیونیستی که همیشه مهاجم بود و چشم طمع به همه عالم اسلام برای تهدید آنها دوخته بود، امروز به رژیمی مدافع از خود تبدیل شده است.

اعرافی تصریح کرد: اکنون رژیم صهیونیستی با اقتصاد شکوفا به رژیمی متزلزل در پایه‌های اقتصادی، اسرائیل با چهره مثبت یا نیمه مثبت، امروز به چهره‌ای منفی و منفور، به چهره‌ای تبدیل شده که دولت غاصب و تروریستی آن در یک سال ۵۰ هزار بیگناه را می‌کشد.

اعرافی گفت: اکنون رژیم صهیونیستی توسعه‌طلب، به رژیمی درگیر مرگ و حیات تبدیل شده است و ضربه‌های زیاد زده است، اما ضربه‌های بسیاری هم خورده‌اند. منطق ما این است؛ یا انتخابات آزاد با حضور ساکنان سرزمین‌های اشغالی یا مقاومت مشروع با عقل و منطق بین‌الملل با تمام مذاهب اسلامی، دکترینی که رهبری به آن اشاره کرده‌اند.

وی با بیان اینکه از مقاومت انتظار صبوری، تاب‌آوری، بازسازی و ادامه جهاد الهی می‌رود، گفت: از دولت‌ها انتظار می‌رود که حداقل روابط سیاسی و اقتصادی خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند، از علما و نخبگان عالم اسلام انتظار می‌رود با فکر و اندیشه خود جهان اسلام را روشن و راه را برای پیشرفت مقاومت هموار کنند.

اعرافی گفت: از رسانه ها و هنرمندان و ادبیان عالم انتظار می‌رود که اولویت نخست خو را مقاومت قرار دهند، از همه امت اسلام انتظار می‌رود سرمایه‌های خود را برای پیشرفت و اعتلای اسلام و شکست دشمن صهیونیستی به کار گیرند.

صاحب‌نظران در همایش بین‌المللی مکتب نصرالله چه گفتند؟

صاحب‌نظران از ۱۳ کشور جهان در باب شخصیت و ابعاد زندگی سید مقاومت و ضرورت اتحاد و همبستگی جهان اسلام در برابر رژیم صهیونیستی در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» در تهران سخنرانی کردند.

شهادت فرماندهان پایان جهاد نیست

خالد عبدالوهاب الملا از کشور عراق در این همایش اظهار داشت: در وضعیت کنونی، کسی که شهید شد، شرف امت و عزت، فهم و کرامت آن است. ایشان، صدها نفر از جوانان و مجاهدان را حمایت کرد در مقابل رژیمی که زنان و کودکان را می‌کشند و حقوق بشر را زیر پا می‌گذارند، شهید سیدحسن نصرالله، زندگی خود را به عنوان یک شهید بزرگ پایان داد.

وی با اشاره به شهادت رهبران حزب‌الله و ترور قرار گرفتن آنها توسط رژیم صهیونیستی افزود: هدف قرار دادن رهبران مقاومت، با چنین روشی پاسخگو نیست. باید بدانید که کشتن فرماندهان به معنای پایان این جهاد نیست.

عبدالوهاب ملا تصریح کرد: شهدا این امت را به عنوان یک رود جاری کردند. همه ما متفق‌القول هستیم که امام حسین (ع) شهید نیستند و مهمان خداوند است؛ با رهبری امام خامنه‌ای شاهد هستیم که جمهوری اسلامی به ویژه از مساله فلسطین حمایت می‌کند. در حالی که تحریم‌های ظالمانه‌ای علیه جمهوری اسلامی هست.

مکتب نصرالله همان مکتب اسلام است

عالمی بلخی عضو شورای علمای شیعه افغانستان هم گفت: افغانستان، کشوری ضعیف و فقیر است که در گوشه‌ای قرار دارد و در طول تاریخ خود سه ابرقدرت را شکست داده است. نتیجه می‌گیریم هر گاه ملت‌ها در برابر قدرت‌های استکباری بایستند پیروز می‌شوند.

وی افزود: امروز که در سرزمین فلسطین، لبنان و دیگر جبهه‌های مقاومت مسائلی را مشاهده می‌کنیم، می‌بینیم که چطور ملت‌ها در برابر استکبار مقاومت می‌کنند و پیروزی از آن ملت‌ها خواهد بود.

عالمی بلخی اضافه کرد: مکتب نصرالله همان مکتب اسلام است؛ تعالیم و ارزش‌های اسلامی مطابق حکم خداوند، به مومنان حیات طیبه می‌بخشد و وقتی امتی صاحب این حیات طیبه شد می‌تواند در برابر دشمنان، استکبار و سلطه‌طلبان پیروز شود.

وی گفت: مهمترین بخش در زندگی شهید سیدحسن نصرالله تلاش برای وحدت بود و وقتی به رهبری حزب‌الله رسید برای وحدت شیعه و سنی تلاش کرد و وحدت بین شیعه و سنی را به وجود آورد. برای وحدت بین ملت لبنان کوشش کرد تا با یک وحدت ملی در برابر رژیم صهیونیستی بتوانند مقاومت و کشور خود را نگاه دارند.

عالمی بلخی افزود: تاکید سید حسن نصرالله بر وحدت امت اسلامی بود و برای عظمت اسلام این وحدت را می‌خواست و می‌دانست فلسطین زمانی پیروز و رژیم صهیونیستی شکست خواهد خورد. امیدواریم روزی فرا برسد که ملت فلسطین و جبهه مقاومت پیروز و رژیم صهیونیستی نابود و اسلام در سراسر عاام حکمفرما شود.

رژیم صهیونیستی تومور و غده‌ سرطانی است

عبدالله بن یحیی ابراهیم السقاف فعال سیاسی از اندونزی هم گفت: ایران تنها کشوری است که به ارزش‌های اسلام ناب محمدی کمک می‌کند و این تجلی جنبش آزادی بخش و برقراری عدالت است و دشمنان اسلام هر کاری انجام می‌دهند تا ایران را منزوی کنند، حتی ممکن است بگویند ایران جزوی از اسلام نیست.

وی افزود: حزب‌الله به عنوان یک گروه مقاومت که برای عدالت پیکار می‌کند در مقابل صهیونیسمی که ریشه همه مشکلات خصوصا در غرب آسیا است. این آگاهی را تنها کسانی دارند که دیدگاه جهانی دارند و با اسلام محمدی آشنا هستند.

این فعال سیاسی اندونزیایی ادامه داد: این رژیم مثل یک تومور و غده‌ای است که در منطقه غرب آسیا نهالش کاشته شده تا منافع ایالات متحده را تامین کند. این غده سرطانی باید از بین برود و برداشته شود.

وی با بیان این‌که حزب‌الله برای مقابله با اشغالگری شکل گرفت، خاطرنشان کرد: زمانی که آنها به بیروت حمله کردند گروهی از علما و جوانان برای مبارزه آماده شدند و مبارزه آنها فقط متکی بر سلاح نبود. آنها علاوه بر مبارزه با اشغال فیزیکی با بی عدالتی اجتماعی و سیاسی هم مبارزه می کردند. سیدحسن معتقد بود جامعه هم باید رشد و در کنار مبارزه پیشرفت کند.

به گزارش ایرنا، همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» همزمان با چهلمین روز شهادت پرچمدار مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله با حضور صاحب‌نظرانی از ۱۳ کشور جهان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران برگزاری شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha