خبر فوری: رفع فیلترینگ

گلایه پرستاران چهارمحال و بختیاری از سختی‌های کار و  پرداختی‌های کم

شهرکرد- ایرنا- جمعی از پرستاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به نقش‌آفرینی این قشر در بخش بهداشت سلامت معتقدند که کار آنها زیاد است اما در مقابل پرداختی آنان نسبت به کاری که انجام می‌دهند کم است.

به گزارش ایرنا، همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار ، همایش تجلیل از پرستاران نمونه چهارمحال و بختیاری روز شنبه در فرهنگسرای شهرکرد برگزار شد که آنان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، کم‌خوابی، استرس، فشارکاری فراوان، نبود استراحت و تفریح، مواجهه مستقیم با ویروس‌ها از جمله سختی کار پرستاران عنوان کردند.

به گفته برخی از این نگهبانان عرصه سلامت: پرستاران در تمام طول سال با شیفت‌های شبانه‌روزی به دور از خانواده خود تلاش می‌کنند که التیامی به مشکلات و درد و رنج بیماران باشند.

پرداختی اضافه کار پرستاران با خدمتی که ارائه می‌دهند همخوانی ندارد

یکی از پرستاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه به ازای هر ساعت پرستاری برای هر پرستار ۲۰۰ هزار ریال پرداخت می‌شود گفت: این میزان پرداختی به ازای هر ساعت شیفت بسیار ناچیز است و با خدمتی که پرستاران ارائه می‌دهند همخوانی ندارد.

مریم کریمی در گفت و گو با ایرنا افزود: افزایش میزان پرداختی اضافه کار و همچنین کم‌کردن ساعت شیفت و اضافه‌کار پرستاران یکی از خواسته‌های به حق و مهم این قشر است تا بتوانند با آرامش خاطر و سلامت روحی و روانی بر بالین بیماران حاضر شوند.

وی اظهار داشت: در ایام همه‌گیری کرونا و ویروس کووید ۱۹ که بیشتر افراد در خانه مانده بودند و حتی به دیدار نزدیک‌ترین افراد خود در زمان بیماری نمی‌رفتند، پرستاران و کادر درمان با تمام توان برای خدمت‌رسانی به بیماران حاضر بودند.

کمبود نیروی پرستاری فشار مضاعف بر پرستاران وارد می‌کند

پرستاران چهارمحال و بختیاری: سختی کار پرستاری زیاد اما پرداختی‌ها کم است

یکی دیگر از پرستاران شاغل در بخش عفونی بیمارستان آیت‌الله کاشانی شهرکرد نیز با اشاره به اینکه همه ساله در ایام روز پرستار، قول‌های برای رفع مشکلات پرستاران و بررسی مشکلات این قشر از سوی مسوولان داده می‌شود گفت: کمبود نیروی پرستاری باعث افزایش فشار کار بر پرستاران می‌شود و این مساله باعث کاهش کیفیت خدمات‌رسانی این قشر به بیماران می‌شود.

نرگس جعفری افزود: پرستاری از جمله مشاغل سخت است و کمبود نیروی انسانی و افزایش ساعت کار و اضافه‌کاری و شیفت‌های بلند مدت این سختی را افزایش می‌دهد در حالی که پرداختی حقوق و مزایا به پرستاران ناچیز است و جوابگوی مشکلات این قشر نیست.

وی با انتقاد از اینکه خدمات‌رسانی پرستاران و جایگاه این قشر آن‌ گونه که باید و شاید دیده در جامعه دیده نشده است گفت: پرستاران با آن همه کار سنگین و سختی که انجام می‌دهند اما در برخی موارد مراجعه‌کنندگان طلبکارانه با آنها برخورد می‌کنند.

این پرستار اهل استان می‌گوید: خیلی خوشحالم که در لباس خدمت پرستاری در حال خدمات‌رسانی به بیماران و همنوعان خود هستم و همیشه حضرت زینب(س) را الگو خود قرار می‌دهم و با همه سختی و مشکلات از خدت‌رسانی به بیماران کوتاه نخواهیم آمد.

جعفری با بیان اینکه در دوران خدمت خود با سختی، خوشحالی و خاطرات مختلف مواجه است افزود: یکی از سخت‌ترین خاطرات دوران خدمتم، فوت یک نوجوان ۱۴ ساله و تنها فرزند خانواده بود که به گفته مادرش بعد از ۱۸ سال چشم انتظاری به دنیا آمده و این نوجوان به دلیل ضربه دچار مرگ مغزی شده بود و زندگی نباتی داشت.

وی گفت: درک این مساله برای خانواده و به خصوص مادرش بسیار سخت بود و زمانی که عملیات احیا را بری این نوجوان انجام می‌دادم و عملیات ناموفق بود، با تمام سلول‌های بدنم ناراحتی این مادر داغدیده را احساس می‌کردم و هنوز هم که این خاطره را بیان می‌کنم با تمام وجودم از این حادثه ناراحت هستم.

پرستاران چهارمحال و بختیاری: سختی کار پرستاری زیاد اما پرداختی‌ها کم است

یکی دیگر از پرستاران چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه کمبود نیروی پرستار در بیمارستان‌های استان بسیار مشهود است گفت: در استان به ازای هر ۱۵ بیمار یک پرستار وجود دارد، در حالی که این آمار پنج تا ۶ بیمار است و بالا بودن تعداد بیماران باعث کاهش خدمات‌رسانی و کاهش کیفیت خدمات رسانی و افزایش نارضایتی بیماران و خانواده آنها شده است.

فیروزه کاوه در گفت و گو با ایرنا افزود: بالا بودن کارهای جانبی از جمله تهیه و پر کردن فرم‌ها و چارت‌ها، کارهای جانبی از مهمترین دلایل افزایش کار پرستاران و کاهش خدمات‌رسانی به بیماران شده است که با افزایش نیروی کار این مشکلات نیز رفع خواهد شد.

وی با اشاره به بروز نبود تعرفه پرستاران، افزایش نیافتن حقوق و مزایای این قشر گفت: از نزدیک یکسال گذشته تاکنون مطالبات پرستاران از جمله اضافه کار و ماموریت‌های آنها پرداخت نشده و پرستاران کارانه، اضافه کارو حق شیقت را از بهمن ماه سال‌گذشته تا کنون دریافت نکردند.

این پرستار چهارمحال و بختیاری با بیان خاطرات شیرین و تلخ دوران خدمت خود گفت: فوت بیماران یکی از بدترین خاطرات دوران فعالیت پرستاران است.

کاوه با اشاره به اینکه هم‌اکنون درصد بالای از نیروی پرستاری را زنان را تشکیل می‌دهند افزود: این قشر به دلیل اینکه دغدغه‌ها و مشکلات دیگر از جمله زندگی، خانه، خانواده، فرزند و همسر دارند ترجیح می‌دهند اضافه کاری نداشته باشند در حالی که با کمبود نیروی پرستاری این مساله محقق نمی‌شود و پرستاران مجبور هستند که شیفت‌های زیادی در طول ماه داشته باشند.

مشکلات معیشتی و پایین بودن حق اضافه‌کاری ؛ مهمترین مشکلات پرستاران

یکی از پرستاران نمونه کشوری چهارمحال و بختیاری که دارای ۱۷ سال سابقه کاری است و ۱۰ سال از خدمتش را در مناطق دور افتاده و سخت‌گذر استان فعالیت داشته است می‌گوید: پایین بودن حقوق و مزایی پرستاران با توجه به وضعیت اقتصادی امروز کشور یکی از مهمترین دغدغه‌های این قشر است که رفع مشکلات مالی و پرداخت عادلانه و به موقع حقوق پرستاران به خصوص پرستاران شرکتی از مهمترین مشکلات و خواسته‌های این قشر است.

رضا ریاحی افزود: امروز به دلیل کمبود نیروی پرستار همه پرستاران مجبور به اضافه کار با ساعتی ۲۰۰ هزار ریال هستند که این مبلغ بسیارناچیز است و این مساله باعث بی‌رغبتی پرستاران نسبت به شیفت و اضافه کار شده است اما این قشر به دلیل علاقه‌ای که به شغل خود دارند و همچنین برای کمک به همنوعان خود همیشه در سر خدمت حاضر می‌شوند.

وی می‌گوید: پرستاران در زمانی که درد و رنج بیماران کم شده و رو به بهبود هستند و از زحمات پرستاران تشکر می‌کنند بهترین خاطره و برای هر پرستار است و این پیام تشکر و بهبود حال بیماران و خوشحالی آنها و خانواده آنها بهترین انگیزه و دستمرد برای تلاش شبانه روزی این قشر است.

این پرستاران استان اظهار داشت: این قشر با سلامت مردم سر و کار دارند و در صورتی که مشکلات مالی و معیشتی و همچنین روحی و روانی آن قشر تامین نشود ضرر آن متوجه تمام اقشار حامعه خواهد شد و این امر می‌طلبد مسوولان استان و کشور و قانون‌گذاران نسبت به رفع مشکلات این قشر اهتمام جدی‌تری داشته باشند.

۸۰ درصد جامعه پرستاری چهارمحال و بختیاری را زنان تشکیل می‌دهند

پرستاران چهارمحال و بختیاری: سختی کار پرستاری زیاد اما پرداختی‌ها کم است

رییس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با تبریک روز پرستاران گفت: حدود ۸۰ درصد جامعه پرستاری استان را زنان و مابقی را مردان تشکیل می دهند.

زهرا ایازی روز شنبه در آیین تجلیل از پرستاران نمونه استان افزود:هم‌اکنون ۲ هزار و ۱۵۷ نفر کادر پرستاری در رشته‌های اتاق عمل، هوشبری، پرستار، بهیار و کمک پرستاری در مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان‌های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان مشغول به خدمت هستند.

به گفته وی، نزدیک ۸۵۰ نفر نیروی پرستار نیز در واحدهای معاونت بهداشتی و مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه پرستاران به عنوان بزرگترین و محوری‌ترین ارکان نظام سلامت برای بهبودی بیماران و تسکین آلام دردمندان نقش آفرینی می‌کنند افزود: پیگیری مطالبات پرستاران از جمله اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و برقراری فوق‌العاده خاص، پیگیری جذب کادر پرستاری به‌صورت استخدام، تمدید طرح و قرارداد ساعتی و تدوین دستورالعمل انتخاب مدیران پرستاری در سطح‌های مختلف و عدالت محوری از جمله اقدامات صورت برای رفع مشکلات این قشر است.

ایازی اجرای برنامه ارزیابی مهارت‌های بالینی و تقویت دانش و مهارت پرستاری استان، تدوین شیوه‌نامه یکسان پوشش حرفه‌ای کادر پرستاری، برگزاری جشنواره کادر پرستاری طرحی برتر، بهره‌مندی از مزایای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را از دیگر برنامه‌های در دست اجرای برای حمایت از این قشر عنوان کرد.

پرداخت معوقات و تعرفه‌های پرستاری در دستورکار قرار دارد

رییس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین با تبریک سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار و روز رادیولوژی گفت: صبر و شکیبایی از ویژگی‌های شاخص حضرت زینب (س) بود که پرستاران نیز این صبر و شکیبایی را سرلوحه کارخود قرار دادند.

محمد حسین اعرابی افزود: برای رفع مشکلات کادر درمان به خصوص جامعه پرستاری از تمام تلاش استفاده کردیم و پرداخت معوقات و تعرفه‌های پرستاری در دستورکار قرار دارد و تاکنون حدود ۲۰ تعرفه پرستاری پرداخت شده است.

وی گفت: با توجه به اینکه پرداخت مطالبات کادر درمان و پرستاری به طور کامل به روز نشده است در تلاش هستیم در روزها، ماه‌های آینده با قول‌هایی که داده شده وضعیت بهتری از لحاظ پرداختی‌ها داشته باشیم.

اعرابی افزود: مسائل، مشکلات و معوقات پرستاران تاکنون کوچک‌ترین خلل و خدشه‌ای به خدمت‌رسانی‌ها به بیماران وارد نکرده است و این قشر بدون هیچ اعتراض و چشم‌داشتی خدمات‌رسانی به همنوعان را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به ایثارگری جامعه پرستاری در زمان شیوع کرونا گفت: اکنون اطلاعات جامعه نسبت به خدمات و ایثارگری‌های پرستاران برای ارائه خدمات به بیماران افزایش پیدا کرده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت: نظام سلامت یک زنجیره به هم پیوسته است و پرستاران رابط میان جامعه، پزشک، بیمار و نظام سلامت هستند که به موضوع مراقبت، درمان و مدیریت درمان اثرگذار هستند.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری از سال ۹۳ در راستای توانمندسازی پرستاران در مقطع تحصیلات تکمیلی رشته پرستاری جذب دانشجو داشته که تقاضا می‌شود دانشکده پرستاری و اساتید در به روز کردن علم پرستاران در بخش بیمارستانی تلاش کنند.

پرستاران چهارمحال و بختیاری: سختی کار پرستاری زیاد اما پرداختی‌ها کم است

به گزارش ایرنا، در آیین تجلیل از پرستاران برگزیده استانی و برگزیدگان رادیولوژی و بهبود کیفیت، با حضور مسئولان استانی و شهرستانی از ۳۰۰ پرستار نمونه کشوری و استانی، بازنشستگان و رؤسای سابق اداره پرستاری تجلیل شد.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha